Resultaten 1 tot 3 van de 3
  1. #1

   Standaard Pech: ANWB of Audi Mob. Garantie?

   Bijv. bij pech in buitenland: wat is aan te raden inschakeling ANWB (met vervangend vervoer) of Audi Mobiliteitsgarantie (met vervangend vervoer)? Vergelijkende ervaringen wellicht?

  2. #2
   MenW's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   10 2004
   Posts
   500
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A3 SB

   Standaard Re: Pech: ANWB of Audi Mob. Garantie?

   Audi Mobiel doet hetzelfde, maar met extra dat indien de auto dealer onderhouden is dat je vervangende auto krijgt indien het euvel niet binnen zoveel dagen kan worden opgelost (evt. hotelkosten worden meen ik ook tegemoet gekomen).
   ANWB sleept de auto terug, en je ontvangt een leenauto, hotelkosten worden meen ik evt. ook vergoed.

   http://www.audi.nl/nl/brand/nl/servi...programma.html

   http://www.audi.nl/nl/brand/nl/servi...garantie0.html ;


   De Audi Mobiliteitsgarantie zorgt er voor, dat u onderweg dankzij de pechhulp ter plaatse weer snel op weg bent. Zo blijft u gegarandeerd mobiel.

   Een geruststellende ideeU kunt erop vertrouwen dat Audi u onder alle omstandigheden mobiel houdt. 24 uur per dag in Nederland en bijna heel Europa staat onze hulpverlening paraat. Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer op weg kunt.

   Hulp is onderweg
   Wanneer een kleine reparatie of handeling ter plaatse noodzakelijk is (te laag olie- of koelvloeistofpeil of lekke band) kunt u rekenen op het gemak van Audi Mobiliteitsgarantie. In deze situatie zijn de kosten van de hulpverlening voor rekening van Audi.

   In andere gevallen kunt ook een beroep doen op de Audi hulpverlening, alleen zijn de kosten voor uw rekening. Voorbeelden hiervan zijn onder meer:

   Lege accu door eigen toedoen
   Naderhand verkeerd ingebouwde accessoires
   Sleutel in afgesloten auto achterhalen
   Vastgevroren onderdelen
   Achterstallig onderhoud of geadviseerde reparaties die niet zijn uitgevoerd
   Ongeval of de gevolgen daarvan en diefstal of paging daartoe
   Belangrijk nummer
   Voor de deur of elders in Nederland, als u met pech staat hoeft u enkel het gratis nummer 0800-AUDIHULP (0800-2834 4857) te bellen. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

   Wanneer u langs de snelweg staat met pech, kunt u gebruik maken van de gele praatpalen. Meld duidelijk dat u Audi Mobiliteitsgarantie heeft en u wordt gratis geholpen.

   Ook in het buitenland kunt u het gratis nummer bellen, u hoeft alleen een '0' toe te voegen: 00800-AUDIHULP (00800-2834 4857).
   Mocht het servicenummer om technisch redenen niet bereikbaar zijn, kunt u direct naar Nederland bellen via (+31) 33 4949 102 (niet gratis).

   Uitgebreide ondersteuning
   Mocht het mankement niet ter plaatse worden verholpen, wordt uw Audi voor reparatie naar de dichtsbijzijnde Audi Servicepartner gebracht. Mocht reparatie binnen 3 uur niet mogelijk zijn, dan biedt Audi de volgende services:

   Vervangende auto voor de duur van reparatie (max. vijf dagen)
   Vergoeding van verder reizen met vliegtuig of trein, indien u geen gebruik maakt van een vervangende auto. De vergoeding bedraagt ma. € 400,- per persoon
   Vergoeding van de kosten (taxi of openbaar vervoer) voor uw vervoer naar de Audi Servicepartner tot max. € 80,-
   Hotelovernachting (max. 5 dagen incl. ontbijt) voor u en uw passagiers
   Vergoeding van onder meer parkeergeld en telefoonkosten tot max. € 25,-
   Onderdelenservice, per express versturen van benodigde onderdelen in West Europa
   RepatriŽring van de auto tot max. € 400,- als reparatie niet mogelijk is. Wanneer u zelf de auto ophaalt, behoudt u het recht op deze vergoeding
   Audi Mobiliteitsgarantie is geldig in de volgende landen:
   BelgiŽ, BosniŽ-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-BrittaniŽ, Hongarije, Ierland, ItaliŽ, KroatiŽ, Luxembrug, MacedoniŽ, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, ServiŽ, SloveniŽ, Slowakije, Spanje, TsjechiŽ, Zweden en Zwitserland.

   Voorwaarden
   Audi Mobiliteitsgarantie hoort bij iedere nieuwe Audi en geldt tot de eerste grote onderhoudsbeurt die volgens fabrieksvoorschriften moet plaatsvinden. In alle daaropvolgende jaren kunt u een beroep blijven dien op Audi Mobiliteitsgarantie, mits u aan ťťn voorwaarden voldoet:
   u laat het reguliere onderhoud en de geadviseerde reparatiewerkzaamheden op tijd uitvoeren door een officiŽle Audi Servicepartner.

   Garantiebewijs
   Na iedere grote onderhoudsbeurt voorziet uw Audi Servicepartner uw serviceboekje van twee stempels. Dit boekje geeft u het recht op de Audi Mobiliteitsgarantie; zorgt u dus dat deze te allen tijde in uw auto ligt.
   Woaaaww, wat een power!!!

   Audi 4 ever

  3. #3

   Standaard Re: Pech: ANWB of Audi Mob. Garantie?

   Onze ervaring met Audi was twee jaar geleden toen motor stuk ging in Spanje.
   We belde de centrale op met het nood nummer en werden doorverwezen naar Audi in Barcelona. Eenmaal hun ingeschakeld werden we opgehaald door een sleep dienst en naar de dichtstbijzijnde Audi dealer gebracht.

   De dealer wist niks van de mobiliteits regeling voor toeristen, spraken bijna geen engels en wilde ons eerst niet helpen. Gelukkig spreekt mijn vriendin vloeiend spaans we hebben letterlijk uren in de wachtkamer gezeten bij de dealer terwijl ze onderhandelde met Barcelona over wat ze moesten doen voor ons. Uiteindelijk kwam het allemaal goed.

   De dealer regelde het hotel dat prima was en vervoer er naar toe. En vervolgens hebben ze hun best gedaan om de auto zo snel mogenlijk te repareren. Na vier dagen werden we weer opgehaald en konden we terug naar Nederland met een werkende auto. We moesten wel de reparatie cash betalen maar dat werd vergoed door Pon toen we terug kwamen in Nederland. De rest was allemaal geregeld en betaald door de dealer.

   Mijn ervaring spreekt alleen voor een deel van noord Spanje waar niet veel buitenlanders komen. En hoewel het allemaal goed kwam is dit voor een groot deel te danken aan dat mijn vriendin Spaans is en we alles helder konden communiceren met iedereen. Als ik alleen was geweest had het allemaal anders kunnen lopen.

   Het werkt, maar houd er rekening mee dat er dealers kunnen zijn die niks weten van de regelgeving omtrent de mobiliteits garantie.
   ik heb geen ervaring met de ANWB dus ik kan het niet vergelijken.

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •