• Audi A3 Sportback g-tron met 14% bijtelling vanaf heden te bestellen

    De Audi A3 Sportback g-tron, die geschikt is voor het gebruik van Groengas, wordt ook in 2014 bij zakelijke inzet ingedeeld in de gunstige 14%-categorie van de fiscale bijtelling. Ondernemers die de auto dit jaar bestellen, kunnen nog gebruik maken van de nu geldende subsidieregelingen (KIA, MIA en VaMIL). De A3 Sportback g-tron is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi dealers. Hij staat in de prijslijst voor bedragen vanaf € 28.900, de levering start in maart 2014.


    De Audi A3 Sportback g-tron heeft een efficiënte 1.4 TFSI-motor (81 kW/110 pk, 200 Nm) die volledig is aangepast aan het gebruik van Compressed Natural Gas (CNG). De A3 g-tron wordt standaard geleverd met een Groengascertificaat: Groengas heeft dezelfde chemische eigenschappen als aardgas, maar wordt geproduceerd uit organisch afval zoals koeienmest of slib. Groengas is daarmee een duurzaam alternatief voor aardgas.

    Prestaties, verbruik, 14% bijtelling
    De Audi A3 Sportback g-tron sprint in 10,8 seconden van 0-100 km/h en haalt desgewenst een topsnelheid van 197 km/h. Het gemiddelde verbruik op CNG (op basis van de Nederlandse gaskwaliteit) bedraagt 3,6 kg/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot komt uit op 88 gram/km. Dat betekent dat de auto bij zakelijke inzet ook in 2014 wordt ingedeeld in de 14%-categorie van de fiscale bijtelling. Bij rijden op Groengas komt de daadwerkelijke CO2-uitstoot (well-to-wheel) circa 73% lager uit dan bij gebruik van aardgas.

    Maximale bewegingsvrijheid
    De TFSI-motor, die standaard is gekoppeld aan de zeventraps S tronic-transmissie, kan indien nodig ook gebruik maken van benzine. Voor de berijder betekent dit maximale bewegingsvrijheid onder alle omstandigheden. De Audi A3 Sportback g-tron maakt gebruik van twee lichtgewicht CNG-tanks die onder de bagageruimte zijn geplaatst. De totale capaciteit bedraagt 14,4 kg. De tanks zijn door de toepassing van hightech kunststoffen in totaal maar liefst 54 kg lichter dan vergelijkbare conventionele CNG-tanks.

    Dit jaar nog met vele subsidiemogelijkheden
    Door de zeer gunstige emissiecijfers komt de Audi A3 Sportback g-tron dit jaar nog in aanmerking voor diverse aanvullende subsidies. De auto dient besteld te worden in 2013, de aanvraag voor deze subsidies dient voor 1 april 2014 te worden ingediend. Ondernemers kunnen met de bestaande regelingen bijvoorbeeld profiteren van de landelijke Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de VaMil (willekeurige afschrijving milieu-investering). Bovendien bieden diverse regionale en/of lokale overheden daar bovenop ook eigen subsidiemogelijkheden. Overigens gelden de subsidies voor de eigenaren. Als de eigenaar een leasemaatschappij is, kan deze de subsidie verwerken in de leaseprijs.

    Voordelen voor berijders en wagenparkbeheerders
    Afgezien van de 14%-bijtellingscategorie en de subsidiemogelijkheden biedt de Audi A3 Sportback g-tron nog meer belangrijke voordelen. Het tarief voor de motorrijtuigenbelasting is bijvoorbeeld aanzienlijk lager dan dat van modellen met een dieselmotor. Bij de huidige CNG-prijs (€ 1,06 /kg) bedragen de brandstofkosten slechts circa € 4 per 100 km. Daarbij is het belangrijk te weten dat de CNG-prijs los staat van de (stijgende) olieprijs. Door de beproefde techniek, een gunstige aanschafprijs en een goede restwaarde leidt dit tot de gunstigste kilometerkostprijs in zijn klasse.

    Een ander belangrijk punt bij het dagelijks gebruik: de actieradius op Groengas bedraagt circa 400 km en - indien nodig - op benzine maximaal 1.000 km, dankzij een volwaardige benzinetank. De totale theoretische actieradius bedraagt dus 1.400 km. Ofwel: maximale bruikbaarheid, ook als er geen CNG-tankstation in de buurt is. Met ruim 125 tankstations is er in Nederland sprake van landelijke dekking. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië is er eveneens landelijke dekking en ook in Frankrijk en Spanje zijn al tientallen CNG-stations. Nog een pluspunt: het inzetten van een Audi A3 Sportback g-tron ondersteunt het duurzame imago van bedrijven.

    Nu te bestellen
    De ruime en praktische Audi A3 Sportback g-tron is nu te bestellen bij de Audi dealer. Evenals de overige A3 Sportback-modellen is hij er in de uitrustingsniveaus Attraction, Ambition en Ambiente. De basisuitvoering staat in de prijslijst voor € 28.900 incl. bpm/btw. Alle modellen worden standaard geleverd met de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De Audi A3 Sportback g-tron is ook leverbaar in de extra rijk uitgevoerde Pro line- en Pro line plus-uitvoering. De sportieve Pro line S-uitvoering is eveneens beschikbaar met behoud van 14% bijtelling. Een ander belangrijk pluspunt voor de Nederlandse markt: de A3 Sportback g-tron kan worden voorzien van een trekhaak (maximum trekgewicht 1.300 kg). De eerste exemplaren van de Audi A3 Sportback g-tron worden in maart 2014 in Nederland verwacht.


    Reacties 6 Reacties
    1. Sjonnie999's Avatar
      Sjonnie999 -
      Hoe werkt dat g tron eigenijk twee maal onder hogedruk 7 ltr aardgas en daar 1200 km mee rijden?
    1. JW A6's Avatar
      JW A6 -
      14 liter aardgas is (volgens Audi) voldoende om 400 km mee te rijden. Omdat de g-tron ook een reguliere benzinetank heeft (van normaal A3 formaat) kun je daar ook nog 800km mee rijden. 800+400 is een theoretische actieradius van 1200km
    1. Sjonnie999's Avatar
      Sjonnie999 -
      Mij is wat ander verteld buurman is ervoor geweest namelijk, die zei mij deze auto zou beide brandstoffen nodig hebben, maar kan zijn dat hij het niet goed begrepen heeft.
      Daarom vraag ik het hier nog eens.
    1. JeroenE's Avatar
      JeroenE -
      Misschien ook leuk om te weten voor de particulier; wat gaat hij volgend jaar kosten met betrekking op de MRB? Nu valt hij in de CO2 zuinige auto's klassen, maar hoe zit dat in 2014?
    1. fcimen's Avatar
      fcimen -
      Grenzen worden weer netjes nog een stuk naar beneden getrokken en dan zit ie "ineens" in de 20% categorie....
    1. Sjonnie999's Avatar
      Sjonnie999 -
      ik heb iets gelezen over 50 gram dus volgen mij alleen nog maar helemaal electrische voertuigen in 2014,ik weet niks over bijtelling daar vanaf gezien.

      Ik heb wel eens gezocht en kwam dit tegen.
  • Advertentie

  • Audiforum.nl op Facebook

  • Audiforum Statistieken

    Aantal leden: 134,373
    Totaal onderwerpen: 113,415
    Totaal aantal berichten: 1,906,368
    Momenteel Online: 365
  • Foto albums

    -img_4238_1.jpg
    IMG 4238 1 door MrNappie
    -36-eindresultaat-velgen-gyeon-q2-rim-prep-tire-1-1-.jpg
    36 eindresultaat velgen Gyeon Q2 Rim, Prep, Tire 1 (1) door yezz
    Meer afbeeldingen...
  • Advertentie