Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: vakantie in Egypte

  1. #1
    fred44nl's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    06 2009
    Leeftijd
    80
    Posts
    4.305
    Kudos
    50
    Auto
    Audi RSQ3
    Land
    Land

    Standaard vakantie in Egypte

    Vakantie naar Iberotel Palace, Shram El Sheikh.

    De zomer was niet echt mooi geweest, dus hadden we eind november een korte zonvakantie geboekt in Egypte. Tussen sinterklaas en kerst past dat precies. Niet te ver weg en toch lekker warm.
    Enkele dagen voor de vakantie was het behoorlijk mistig in Nederland. Dus wij vroegen ons al af of het wel door zou gaan.
    Onze vlucht zou om 08:35 uur vertrekken, dus we waren al vroeg op pad. In de wijk was het nog glad ook. Maar met een fluwelen voetje ging dat best goed op de zomerbandjes.
    Eenmaal op de rijksweg ging het prima, alleen was het zicht niet meer dan 150 meter.
    De auto geparkeerd op P3 en met de shuttle naar de vertrekhal.
    Inchecken bij Arke duurt altijd even. Bovendien kregen we niet de stoelen die we vooraf via internet hadden besproken. Dus daar ligt nog een klusje.
    Douane, shoppen en instappen, je kent het wel.
    Uiteindelijk vertrokken we nog op tijd ook.
    Heel opvallend was de beenruimte in het vliegtuig. We hadden wel Comfort Class genomen, maar zoveel beenruimte hadden we nog niet gehad. Ik heb nog geprobeerd om de stoel voor me, met m'n knieën aan te raken, maar dan viel je wel bijna van je eigen zitting.
    De vlucht was ong. 4 1/2 uur. Korter dan gepland, want we hadden voor de wind.

    Eenmaal geland op Sharm El Sheikh moesten we wel even slikken.
    Alle passagiers en ook nog die van andere toestellen moesten bij 3 of 4 loketjes het visumkaartje inleveren, een groot visum kopen, etc. etc. Echter niet iedereen stond voor het goede loket. Dus ging men gewoon dwars door de rijen heen. Voornamelijk Russen, stelletje ongeregeld tuig.
    Daarna in de volgende hal moesten wij nog een stempel in ons paspoort krijgen. Er moesten daar misschien wel 1.000 mensen door 3 of 4 poortjes. Er waren wel 20 poortjes, maar daar zat geen mens in.
    Alles bij elkaar heeft dit ruim 1 1/2 uur geduurd.
    Zelden zoiets klant-onvriendelijks meegemaakt.
    Het betekende wel, dat we niet op de bagage hoefden te wachten.
    Toen naar buiten, bus nr. 5.
    Koffers er in en wachten, nee niet even, maar minstens 3 kwartier gewacht op mensen die niet kwamen opdagen. Onbegrijpelijk.

    Het ritje met de bus was hooguit 20 minuten.
    Voor de deur van het hotel stond een detectiepoort, met een politieagent er bij.
    Daar hoefden we niet doorheen. Maar het zag er wel indrukwekkend uit.
    Na een paar dagen hebben een praatje gemaakt met de politieagent en mochten we er ook door. Allemaal toeters en bellen rinkelen natuurlijk, dus het werkt wel.
    Overigens zit die politieman wel van alles op te schrijven, zo bleek later: Wie er in en uit gaat. En dan vooral het Egyptische personeel en de vrouwelijke gasten. Want het is wel een moslim land en die Egyptenaren mogen niet rommelen met vrouwen. Dat doen ze wel, want er is zelfs toerisme-politie en die controleert bars en restaurants. En een jonge egyptenaar met een westerse dame moet echt uitleggen wat ie aan het doen is.

    Maar goed, wij meldden ons bij de receptie: "neemt u maar plaats er komt iemand bij u."
    Nog niet eerder meegemaakt.
    En er kwam ook heel snel iemand met een formulier; daarna nog iemand met iets te drinken, ananas geloof ik. Er kwam zelfs iemand met van die kleine opgerold doekjes, om je te verfrissen.
    Tenslotte kwam Nicolette van de Customer Relation Services, om ons uit te leggen, hoe het een en ander in het hotel gaat, waar de restaurants zijn, hoe de strandhandoekenservice werkt, etc. etc.
    Kortom, een geweldige ontvangst.

    De zon gaat hier vroeg onder, dus naar het strand had niet zoveel zin meer.
    Egypte ligt slechts een tijdzone oostelijk, dus jet-lag heb je niet.
    De volgende dag natuurlijk naar het strand. Het zou die dag 30 gr. worden. Op de meeste bedjes lagen al handdoeken, maar de mensen die er bij hoorden, waren er nog niet. Maar die truc kennen wij ook. Volgende dagen voor het ontbijt, eerst handdoeken neer leggen!!
    Misschien niet zoals het hoort, maar je moet wat hè.
    De eerste dagen mochten we echter niet zwemmen, vanwege de haaien.
    Na een paar dagen mocht dat in de baai waaraan we liggen wel.
    Bovendien voer er een speedbootje heen en weer voor het strand, om de haaien af te schrikken. Wat een schijnveiligheid!!
    Maar het water was lekker en de zon goed warm.
    Niet alle dagen, want op zondag was er heel veel wind en kon je niet lekker aan het strand zitten.
    Tegenover het hotel is de wijk Old Market en daar kun je van alles kopen.
    Wel afdingen, anders lachen ze zich een bult.
    Met het busje van het hotel zijn we ook naar het nieuwe centrum geweest. Overigens precies dezelfde winkels met dezelfde "rommel". Winkelen is aan mij nou eenmaal niet besteed.

    Na een paar dagen liep het water in de douche niet meer weg.
    Dus receptie gebeld: "over 5 minuten komt er iemand."
    Inderdaad, die kwam, zag en vertelde dat er iemand anders ging komen, 5 minuutjes.
    Dat werden heeeel lang minuutjes, maar hij kwam wel. Er kwam een hele partij zand uit de afvoer. Dat kwam van mensen die hun schoenen onder de douche schoonmaken, zei de man.
    En daar ging hij weer; wij konden weer douchen.
    5 minuten later werd er op de deur geklopt, iemand met een doek en een trekker, om de douche schoon te maken. Over service gesproken!

    Op het strand liep regelmatig een dame van de Customer Relation Services, met een lijst.
    Zo hier en daar werden gasten aangesproken of alles echt wel in orde was.
    Ook kwam er eenmaal, soms tweemaal per dag iemand langs met een dienblad vol in parten gesneden sinaasappels.
    Ook in het restaurant werden vragenlijsten uitgedeeld, met het verzoek om die in te vullen.

    's Avonds gingen meestal naar het restaurant, waar je buiten kunt zitten. Ook een keer naar de Italiaan geweest. Het eten was heel lekker, alleen was er Egyptische muziek. Beetje jammer.
    De meeste avonden brachten we buiten door, voor de receptie / bar. Daar was muziek, elke avond een andere zanger(es). De ene beter dan de andere, natuurlijk. Alleen die kale man, mogen ze vervangen. Hij zong in alle talen, maar maakte er niks van. Hoe kun je nou bijv. in het engels zingen, als je die taal niet kent.
    Maar goed, niet alles kan perfect zijn.

    We hebben ook een excursie gedaan: Jeep safari.
    Nou ja, safari. 8 toeristen achterin een Toyota Land Cruizer (vorig model).
    Eerst een heel stuk rijksweg de woestijn in en toen er af, het zand in. De reisleider zei nog: Die chauffeur kan alles met dat ding, zelfs vliegen. en inderdaad, alles voetjes gingen van de vloer. Die lange Italiaan, achterin, had wel een bult op z'n hoofd.
    We waren eigenlijk met 3 Toyota's en die chauffeurs houden gewoon een wedstrijdje. Ze rijden allemaal eigen paden, maar willen wel als eerste aan komen.
    Bij de bedoienen was een grote tent, met allemaal vakken met kussens en daar kregen we thee. Ook uitleg over het leven van de bedoienen, over medicijnen, etc.etc. Die ene bedoien die er was, was een soort medicijn-man. Maar het ging allemaal om de centjes, want daarna konden we souvenirs kopen; de 4e was gratis.
    Toen weer in de jeeps en verder door het zand. Ook kwamen we langs de huizen van de bedoienen. Helemaal van steen en met schotelantennes. Ja, ja, het was toch een rondtrekkend volkje?
    Na de nodige kilometers kwamen we bij The Bleu Hole.
    Een stuk koraal waar we, ondanks de haaien, toch mochten snorkelen. Er stonden enkele honderden Toyota's en nog veel meer mensen. In het water snorkelde je gewoon tegen elkaar op. Iets wat voor mij niet is weggelegd, want ik krijg dan geen lucht. Met zoveel mensen in het water, snorkelaars en ook duikers met luchttanks, blijft er van het koraal niet veel over. En die mooie vissen hadden elders een rustiger plekje gevonden.
    Na de lunch, op een kameel plaats genomen. Je stapt er wel makkelijk op, maar je krijgt al snel last van je dijbenen: dat zadel, of wat het is, dat is gewoon veel te breed. Na een tijdje zagen we onze Toyota's weer staan, maar helaas we waren pas halverwege.
    Opnieuw in de jeeps en naar een souvenier-winkelcomplex gereden. Tja, we hadden eigenlijk niks nodig, papyrusrollen hoefden we niet en parfum ook al niet.
    Voordat we op terugreis gingen, moest er even getankt worden: 70 liter diesel voor de prijs van 77 EGP. Ik kan niet zo goed rekenen, maar volgens mij is dat 7 cent/liter. 1 euro = 7,70 EGP.
    Benzine is overigens dezelfde prijs.
    Rond 4 uur gaat hier de zon onder, dus het laatste stuk reden we in het donker: met 120 km/h over de rijksweg, met alleen stadslicht aan.
    Als we een controlepost naderden, dan deden de chauffeur en de reisleider hun gordel om. Na de controle deden ze die maar weer af. Lastig hoor, die dingen.
    We waren rond 6 uur 's avonds weer bij het hotel. Het was een lange dag, want het vertrek was om 7 uur 's ochtends. En tijd voor een middag-dutje was er niet geweest.

    Tijdens de laatste 2 dagen werden er met veel gedoe 2 stalen uitkijktorens gebouwd. De lasser deed het gewoon met een donkere zonnebril. Die torens moesten van regeringswege worden gebouwd en moesten dienen als uitkijkpost. Op die manier wil men voorkomen dat zwemmers worden aangevallen door haaien. Hoe kun je het verzinnen.

    Vanwege de naderende kerst had men een heuse kerstboom uit Zwitserland in de lounge gezet. Die stond de ene dag in de hoek, helemaal opgetuigd. De volgende dag was de boom tijdelijk naar het midden van de lounge verplaatst. Toen weer naar de hoek. De 3e dag werd de boom waarschijnlijk voor de 3e keer helemaal af- en weer opgetuigd. De manier waarop dat allemaal ging, werd een Egyptenaar, die al heel lang in Oostenrijk woont, echt te veel en ging er zich mee bemoeien. Dat hielp niet echt, maar zo gaat het nou eenmaal.

    V.w.b. was het vliegveld heel wat klantvriendelijker, dan bij aankomst: vrijwel geen rijen. Natuurlijk moet je wachten, want je moet er nou eenmaal te vroeg zijn.
    De terugreis was niet rechtstreeks, mar via Masgar Salm. Uitstappers, instappers, tanken, etc. Alles bij elkaar ca. 45 minuten. Op het 2e deel hadden we tegenwind, dus 5,30 uur. Alles bij elkaar toch weer 7 uur.
    Aangekomen op Schiphol was het wel even schrikken: het was minstens 35 gr kouder dan in Egypte.
    Ook lag er een flink pak sneeuw op de auto en op het parkeerterrein was geen sneeuw geruimd of zout gestrooid. Maar met een beetje quattro kom je er wel, zelfs met zomerbandjes.

    Alles bij elkaar is dit wel het beste hotel wat we de laatste jaren geboekt hebben.
    De recensies op Zoover waren ook al zo goed. Klopt allemaal.
    Het eten is prima; het drinken trouwens ook. Het personeel vriendelijk, zonder dat je de indruk hebt dat ze op fooien uit zijn. Helpen doet dat wel natuurlijk. Als je de obers wat beter kent, dan vragen ze of je euro-muntjes wil wisselen voor euro-briefjes. Muntjes kunnen ze bij een bank nml. niet wisselen in EGP
    Het hotel ligt overigens in de aanvliegroute naar het vliegveld. Maar de vlieghoogte is nog redelijk hoog, dus wakker wordt je er niet van.
    Op Rhodos was dat wel anders; daar kon je bijna zwaaien naar de passagiers.

    Natuurlijk zijn er mindere dingen, zoals de harde "muziek" van andere hotels of restaurants aan de baai. Eerst was er 's ochtends een uurtje Jerry Lee Lewis. Dat gaat dan nog. Maar ook was er regelmatig 's middags een paar uur irritante stamp-herrie.
    Russen zijn nu eenmaal niet de allervriendelijkste mensen en die waren er in steeds groter worden getale. Ongetwijfeld zijn er ook aardige Russen.

    Kortom, we zijn lekker bruin

  2. #2
    Mark77's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    08 2007
    Leeftijd
    46
    Posts
    2.071
    Kudos
    83
    Auto
    Audi A4
    Land
    Land

    Standaard Re: vakantie in Egypte

    Vakantie is altijd fijn. Russen kunnen helaas voor overlast zorgen. Het haaienprobleem heeft een servier voor je opgelost:

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/85...d__.html?p=4,2
    A4 Avant 3.0TDI Quattro bewitched with Hartog magic
    A3 SB 1.8TFSI, ECU is still a virgin, untouched.
    BMW Z3 2.8 Roadster

  3. #3
    Administrator Arlo's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    11 2003
    Posts
    22.331
    Kudos
    97
    Land
    Land

    Standaard Re: vakantie in Egypte

    Als je nog een keer die kant opgaat ... dit is wel een aanrader..
    Ben er nu 3 keer geweest... weekje zon-zee-duiken.

    Veel rustiger dan de toeristische plaatsen..

    http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Revi...and_Sinai.html
    One liter, driver's licence eater...


  4. #4
    Anjo's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    10 2007
    Leeftijd
    56
    Posts
    188
    Kudos
    0
    Auto
    Audi A6
    Land
    Land

    Standaard Re: vakantie in Egypte

    Ik ga regelmatig naar Egypte, en dan altijd naar Sharm (crowne plaza). De trip naar Dahab (Blue Hole) heb ik ook al gedaan, was wel leuk, maar zoals je ook al aangeeft: erg toeristisch, bedouinen trekken al lang niet meer rond. Dat verhaal van die russen kan ik alleen maar beamen; kolerevolk, brutaal, ranzig en asociaal! Zit me regelmatig kapot te ergeren. (vooral bij het eten)

    Maar........het is en blijft een geweldig land om lekker op vakantie te gaan en je eens lekker in de watten te laten leggen..
    Rij nooit harder dan je beschermengel vliegen kan...

  5. #5
    Y0®iZz
    Guest

    Standaard Re: vakantie in Egypte

    Klinkt aardig, egypte staat ook zeker ook nog eens op mijn todo-lijstje. Maar dan wel een actievere rondreis, vanaf alexandrië via cairo/gizeh naar luxor oid... Wel een aardige indruk gekregen over de rest van het bureaucratische gebeuren, dat hele islam-gedoe staat me niet echt aan maar het land is wel een enorm cultureel erfgoed dus zou er toch wel rond willen kijken. Maarrrr waar zijn die foto's?


  6. #6
    fred44nl's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    06 2009
    Leeftijd
    80
    Posts
    4.305
    Kudos
    50
    Auto
    Audi RSQ3
    Land
    Land

    Standaard Re: vakantie in Egypte

    ok, enkele foto's: Strand, Strand-bar, Restaurant, het jongste poesje, bouw uitkijktoren, kamelen, sneeuw.

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •