No offence, maar als ik zaken als teelepel, 5minuten koken, etc zie staan, dan haak ik al af, standaard Allerhande receptjes..
En is het verder de bedoeling dat je een recept plaats van je lekkerste gerecht?
Vinden we dat leuk?
Eten moeten we elke dag.
Soms een biefstuk, soms een lekkere bal gehakt.
Maar soms maak je iets waar je een beetje extra je best op gedaan hebt.
Ik maak graag iets op de BBQ, maar een ander kookt weer een prachtige sterrenmaaltijd.
Dit zou wel echt een foto topic moeten worden.
Simpele regel, zonder foto is het niet gebeurd, dus hoef je het niet te posten.
kleine omschrijving er bij is mooi, wil je het recept delen dan helemaal perfect.
Ik maar eerst dan
Jamaican Jerk Chicken
5 bosuitjes 5 takjes thijm (about 1 tablespoon chopped)
2 teaspoon salt
1/2 teaspoon black pepper
1 tablespoon brown sugar
2 teaspoon ground allspice (piment)
1 teaspoon nootmuskaat
1 teaspoon kaneel
1 1/2 madame janets pepers zonder pitjes !!!!!
1/3 cup soy sauce (kikoman)
2 tablespoon zonnenbloem oil
1/4 cup vinegar
1 onion
1/2 cup orange juice
2 cloves garlic
1 teaspoon grated ginger
Alles mengen in de keukenmachine en de kip er een nachtje in marineren.
Dan lekker bakken.
Eigen gemaakte spareribs
Kalkoenburgertje met salsa
Een sucadelapje nu eens niet 5 uur op het oliestelletje laten pruttelen, maar als steak gebakken
Goddelijk
Het is tevens een uitdaging op foto neem gebied, dus goed om bij te blijven
No offence, maar als ik zaken als teelepel, 5minuten koken, etc zie staan, dan haak ik al af, standaard Allerhande receptjes..
En is het verder de bedoeling dat je een recept plaats van je lekkerste gerecht?
?? Standaard Allerhande recept???
Nee, het moet geen kookboek worden voor spruiten met een karbonaatje
Maar een snufje, mespuntje of half kopje is ook niet echt handig in een recept.
Stoor je je aan dit topic, lees het vooral niet.
Gewoon een verhaaltje, korte toelichting en als het interessant is kan een receptje
Maar vooral een plaatje van het resultaat van een avondje extra je best gedaan hebben in de keuken is ook mooi zat.
Nou, vooruit dan..
Pasta Pesto à la Leon..
Spaghetti
Parmezaanse geraspte kaas (vers, geen surrogaat kaas uit een zakje)
Courgette
Rode Paprika
Aubergine
Pijnboompitten
Verse basilicum (plantjes)
Mozerella
Basilicum plant plukken, pijnboompitten roosteren in de pan, dan doe je de basilicum, pijnboompitten en de kaas in een keukenmachine met olijfolie er bij, dat samen goed vermengen/malen in de keukenmachine en je hebt een heerlijke echte verse pesto.. De liefhebber kan er nog pecorino bij doen, maar ik doe dat niet..
De Courgette en aubergine in schijfjes snijden, de paprika in reepjes en alles grillen (op de BBQ of in Grillpan), ondertussen kook je de spaghetti af en snij je de mozarella in dunne schijfjes.. Als je dit klaar hebt en de pasta is gekookt, dan giet je het af, beetje bij beetje meng je de spaghetti met de verse pesto, dan doe je het in een ovenschaal, dek het af met de gegrilde groenten, de mozerella er overheen en zo'n 30minuten in de oven doen..
Foto's maak ik nooit onder het eten, dus die heb ik niet.
Pasta pest ala Leon? Hahaha, dat geloof ik al helemaal niet, dat recept is gewoon van zijn vrouw (chefkok).
Jammer Leon, volgende topic beter :mrgreen:
Nope. Van een goede vriendin.. En het is mijn favoriete pasta gerecht.. (alleen izzie niet goedkoop om te maken en het is echt een caloriebom met al die parmezaan.)
En eh, mijn vrouw is helemaal geen chef kok hoor..
Een " gewone" kok dan? Ze is toch kok, of ben ik in de war met iemand anders z`n vrouw?
Voorspelbare reactie . Ik zie niet in waarom het nodig is: het is niet vanwege de voedingsstoffen, het is niet vanwege de smaak in mijn geval, en daarnaast is het ook niet stoer of mannelijk om vlees te eten. Er gaat een wereld voor je open als je buiten het lapje vlees + aardappeltje + groentetje wereldje gaat denken!
Ik kan niet genoeg benadrukken hoe veel blijer ik me voel (lichamelijk!) sinds ik gestopt ben met vlees eten, en het opvallende is: iedereen om me heen die óók gestopt is bevestigt het .
Komt ook nog eens bij dat 90% van de vleessoorten niet te eten zijn, vind ik. Scheelt weer!
Ontopic: vanavond weer lekkere verse maïskolfjes! Van de week licht gekruide risotto, met daarnaast gewokte courgette, prei, ui, paprika, tomaat, samen in een gebonden en zelf gepureerd tomatensausje. Daarover een gepocheerd eitje - heerlijk!
Voor de niet-rijst-liefhebber is de risotto natuurlijk te vervangen door gemarineerde krieltjes uit de oven, lekker krokant gebakken met wat rozemarijntakjes uit eigen tuin, en wat groene kruiden eroverheen.
Volgende keer maak ik er een foto van .
@Muiz: Dat wist ik helemaal niet, grappig! Zou zelf niet gauw zonder kunnen (ben er 1 uit de categorie "Ik man, maak vuur, eet vlees") maar ergens kan ik me het wel voorstellen dat het goed te doen is.
De BBQ-kunsten van poets zijn me bekend, dat doet-ie goed hoor!
Het recept van Leon heb ik al 'ns eerder van 'm gehoord idd!
Zelf ben ik niet zo'n keukenprins, meestal maak ik maandag of dinsdag even wat lekkers, vaak een ovenschotel, ook leuk om te doen.
C is redelijk bedreven in het maken van lekkere pasta's, die vallen in de hele vriendengroep altijd erg in de smaak. Risotto is ook altijd een toppertje, en verder nog wel wat op het gebakgebied (brownie's, muffin's, appeltaart)
Het is een kwestie van anders denken. Wanneer je aan vlees-denken door blijft gaan, wordt het moeilijk. Er zijn veel andere gerechten die heel lekker zijn, zonder dat er überhaupt vlees aan te pas komt (neem Leon's pasta - veel mensen zullen daar automatisch gehakt en/of rivierkreeftjes aan toevoegen, terwijl dat absoluut niet noodzakelijk is). Neem ook het gerecht dat ik noemde, daar past zelfs geen vlees bij (dus ook geen balletjes in de soep) . Vleesvervangers die pretenderen hamburgers of worst te zijn helpen niet. Die zijn niet (bijzonder) lekker, en doen je nog steeds denken aan het originele standaard vleesgerecht. Denk je buiten die doos, en ga je je meer verdiepen in andere soorten eten, dan blijkt vaak dat er genoeg is om iets te maken waar je je vingers bij aflikt, en je je een dag later thuis bedenkt "hee, ik heb gister geen vlees op, cool!" .
Verder maakt het mij niet uit als men vlees eet of niet, ik probeer niemand te bekeren (zodra je dat doet ben je fout bezig imho, andersom ook door vega's te proberen ervan te overtuigen dat vlees noodzakelijk is, 100% asociaal, we zijn geen zendelingen in Ethiopië). Wel vind ik het jammer als men gefixeerd is erop, en niet meer zonder "kan", maar goed, ook dat is een maatschappelijk probleem en niet persoonlijk.
Appeltaart - altijd goed! Pasta vaak ook wel.. Albert Heijn heeft goede (volkoren) verse pasta, samen met wat pesto, paprika, champignons, preisnippers en gebakken uitjes heb je al een heerlijke maaltijd. Zo ook met hun ravioli (zelf maken is natuurlijk altijd "echter", maar toch); tomatensausje met basilicum (kaas en/of champignon ravioli), en wat andere groenten > mjam!
Hahahahahaha.. Ik heb net een bord rijstebloem van bambix op! En weer geen foto gemaakt..
Eh.....foto's van eten waar je een beetje extra je best voor hebt gedaan.
Het hoeft geen recepten topic te worden, daar staat het web al mee vol.
Als het deze onderbroeken lol, wordt gooi ik hem wel dicht hoor.
Je praat tegen een holbewoner....
Ik heb de BBQ gemiddeld 2x per week branden.
MAARRRR, ik kan alles prima waarderen hoor..
Lekker visje, zalige vegetarische pasta of risotto, ik vind het allemaal zalig
Ik ben behept met non-kieskeurige smaaksensoren.
Ik lust gelukkig (helaas) practisch alles.
Helaas hoort daar ook zo nu en dan een lekker kippetje bij of een halve koe, heel schaap of 2 geiten.
Struisvogel, duif, ratelslangtournedo's.......maak me gek.
Ik zal je beslist niet willen bekeren, diep respect als je het op die manier doet.
De hele week afhaal piza's, patat en roerbakchinees vind ik culinair gesproken wel wat kortzichtig, maarja, ieder zo zijn ding.
Dus ik veroordeel niemand om wat op zijn bord ligt hoor