Pagina 1 van 19 1234511 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 20 van de 363

Onderwerp: Show me the food.

  1. #1
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard Show me the food.

    Vinden we dat leuk?

    Eten moeten we elke dag.
    Soms een biefstuk, soms een lekkere bal gehakt.
    Maar soms maak je iets waar je een beetje extra je best op gedaan hebt.

    Ik maak graag iets op de BBQ, maar een ander kookt weer een prachtige sterrenmaaltijd.

    Dit zou wel echt een foto topic moeten worden.

    Simpele regel, zonder foto is het niet gebeurd, dus hoef je het niet te posten.
    kleine omschrijving er bij is mooi, wil je het recept delen dan helemaal perfect.

    Ik maar eerst dan

    Jamaican Jerk Chicken

    5 bosuitjes 5 takjes thijm (about 1 tablespoon chopped)
    2 teaspoon salt
    1/2 teaspoon black pepper
    1 tablespoon brown sugar
    2 teaspoon ground allspice (piment)
    1 teaspoon nootmuskaat
    1 teaspoon kaneel
    1 1/2 madame janets pepers zonder pitjes !!!!!
    1/3 cup soy sauce (kikoman)
    2 tablespoon zonnenbloem oil
    1/4 cup vinegar
    1 onion
    1/2 cup orange juice
    2 cloves garlic
    1 teaspoon grated ginger

    Alles mengen in de keukenmachine en de kip er een nachtje in marineren.
    Dan lekker bakken.



    Eigen gemaakte spareribs



    Kalkoenburgertje met salsa



    Een sucadelapje nu eens niet 5 uur op het oliestelletje laten pruttelen, maar als steak gebakken
    Goddelijk



    Het is tevens een uitdaging op foto neem gebied, dus goed om bij te blijven
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

  2. #2

    Standaard Re: Show me the food.

    No offence, maar als ik zaken als teelepel, 5minuten koken, etc zie staan, dan haak ik al af, standaard Allerhande receptjes..

    En is het verder de bedoeling dat je een recept plaats van je lekkerste gerecht?
    Laatst gewijzigd door Leon; 07-07-11 om 15:34.
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

  3. #3
    skippie's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    11 2010
    Leeftijd
    31
    Posts
    1.715
    Kudos
    45
    Auto
    Audi S3

    Standaard Re: Show me the food.

    niet heel goed te zien maar dit is er nog eentje uit de oude doos. Heerlijk gegrilde zalm
    eventjes paar minutjes grillen eventjes in de oven en smullen maar
    Audi S3 1999. JD tuned! 270PK 400NM

    Why worry about tomorrow? It will be gone the day after.

  4. #4
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    ?? Standaard Allerhande recept???

    Nee, het moet geen kookboek worden voor spruiten met een karbonaatje

    Maar een snufje, mespuntje of half kopje is ook niet echt handig in een recept.
    Stoor je je aan dit topic, lees het vooral niet.

    Gewoon een verhaaltje, korte toelichting en als het interessant is kan een receptje

    Maar vooral een plaatje van het resultaat van een avondje extra je best gedaan hebben in de keuken is ook mooi zat.
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

  5. #5

    Standaard Re: Show me the food.

    Nou, vooruit dan..

    Pasta Pesto à la Leon..

    Spaghetti
    Parmezaanse geraspte kaas (vers, geen surrogaat kaas uit een zakje)
    Courgette
    Rode Paprika
    Aubergine
    Pijnboompitten
    Verse basilicum (plantjes)
    Mozerella

    Basilicum plant plukken, pijnboompitten roosteren in de pan, dan doe je de basilicum, pijnboompitten en de kaas in een keukenmachine met olijfolie er bij, dat samen goed vermengen/malen in de keukenmachine en je hebt een heerlijke echte verse pesto.. De liefhebber kan er nog pecorino bij doen, maar ik doe dat niet..

    De Courgette en aubergine in schijfjes snijden, de paprika in reepjes en alles grillen (op de BBQ of in Grillpan), ondertussen kook je de spaghetti af en snij je de mozarella in dunne schijfjes.. Als je dit klaar hebt en de pasta is gekookt, dan giet je het af, beetje bij beetje meng je de spaghetti met de verse pesto, dan doe je het in een ovenschaal, dek het af met de gegrilde groenten, de mozerella er overheen en zo'n 30minuten in de oven doen..

    Foto's maak ik nooit onder het eten, dus die heb ik niet.
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS


  6. #6
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    Hahahaha, geen foto....niet gebeurd
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

  7. #7

    Standaard Re: Show me the food.

    Pasta pest ala Leon? Hahaha, dat geloof ik al helemaal niet, dat recept is gewoon van zijn vrouw (chefkok).

    Jammer Leon, volgende topic beter :mrgreen:

  8. Ad
  9. #8

    Standaard Re: Show me the food.

    Nope. Van een goede vriendin.. En het is mijn favoriete pasta gerecht.. (alleen izzie niet goedkoop om te maken en het is echt een caloriebom met al die parmezaan.)

    En eh, mijn vrouw is helemaal geen chef kok hoor..
    Laatst gewijzigd door Leon; 07-07-11 om 18:31.
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

  10. #9

    Standaard Re: Show me the food.

    Een " gewone" kok dan? Ze is toch kok, of ben ik in de war met iemand anders z`n vrouw?

  11. #10
    Mark77's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    08 2007
    Leeftijd
    46
    Posts
    2.071
    Kudos
    83
    Auto
    Audi A4
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door poetsertje Bekijk Berichten
    Vinden we dat leuk?

    Eten moeten we elke dag.
    Soms een biefstuk, soms een lekkere bal gehakt.
    Maar soms maak je iets waar je een beetje extra je best op gedaan hebt.

    Ik maak graag iets op de BBQ, maar een ander kookt weer een prachtige sterrenmaaltijd.

    Dit zou wel echt een foto topic moeten worden.

    Simpele regel, zonder foto is het niet gebeurd, dus hoef je het niet te posten.
    kleine omschrijving er bij is mooi, wil je het recept delen dan helemaal perfect.

    Ik maar eerst dan

    Jamaican Jerk Chicken

    5 bosuitjes 5 takjes thijm (about 1 tablespoon chopped)
    2 teaspoon salt
    1/2 teaspoon black pepper
    1 tablespoon brown sugar
    2 teaspoon ground allspice (piment)
    1 teaspoon nootmuskaat
    1 teaspoon kaneel
    1 1/2 madame janets pepers zonder pitjes !!!!!
    1/3 cup soy sauce (kikoman)
    2 tablespoon zonnenbloem oil
    1/4 cup vinegar
    1 onion
    1/2 cup orange juice
    2 cloves garlic
    1 teaspoon grated ginger

    Alles mengen in de keukenmachine en de kip er een nachtje in marineren.
    Dan lekker bakken.



    Eigen gemaakte spareribs



    Kalkoenburgertje met salsa



    Een sucadelapje nu eens niet 5 uur op het oliestelletje laten pruttelen, maar als steak gebakken
    Goddelijk



    Het is tevens een uitdaging op foto neem gebied, dus goed om bij te blijven
    Nou begrijp ik waarom Waterescape zo vaak bij jou wil eten.... Krijg er spontaan trek van. Wellicht kan je ook gaan werken bij de steak van de keizer.
    A4 Avant 3.0TDI Quattro bewitched with Hartog magic
    A3 SB 1.8TFSI, ECU is still a virgin, untouched.
    BMW Z3 2.8 Roadster

  12. #11

    Standaard Re: Show me the food.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door marietje Bekijk Berichten
    Een " gewone" kok dan? Ze is toch kok, of ben ik in de war met iemand anders z`n vrouw?
    Ze werkt niet meer als chef.
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

  13. #12
    muizenissen
    Guest

    Standaard Re: Show me the food.

    En nog vega ook Léon, kudo's!

  14. #13
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    Vega????

    We zijn gemaakt om vlees te eten hoor....heeeeeeerlijk
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

  15. #14
    water-escape's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    08 2008
    Leeftijd
    39
    Posts
    3.445
    Kudos
    216
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Mark77 Bekijk Berichten
    Nou begrijp ik waarom Waterescape zo vaak bij jou wil eten.... Krijg er spontaan trek van. Wellicht kan je ook gaan werken bij de steak van de keizer.

    en de spare ribs waren weer goddelijk vandaag! ben ik blij dat die gast een bbq heef gekocht zeg .
    2. Audi A6 AR 3.0 TDI Q2007 Hartog Tuned! ('17 - '21 van 142k - 188k )
    3. Audi A3 SB 2.0 TDI S-Line 2008 Hartog Tuned! ('13 - '16 van 80k - 151k)
    4. Audi A6 3.0 TDI Q 2007 Hartog Tuned! ('07 - '13 van 0k - 310k)

  16. #15
    muizenissen
    Guest

    Standaard Re: Show me the food.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door poetsertje Bekijk Berichten
    Vega????

    We zijn gemaakt om vlees te eten hoor....heeeeeeerlijk
    Voorspelbare reactie . Ik zie niet in waarom het nodig is: het is niet vanwege de voedingsstoffen, het is niet vanwege de smaak in mijn geval, en daarnaast is het ook niet stoer of mannelijk om vlees te eten. Er gaat een wereld voor je open als je buiten het lapje vlees + aardappeltje + groentetje wereldje gaat denken!

    Ik kan niet genoeg benadrukken hoe veel blijer ik me voel (lichamelijk!) sinds ik gestopt ben met vlees eten, en het opvallende is: iedereen om me heen die óók gestopt is bevestigt het .

    Komt ook nog eens bij dat 90% van de vleessoorten niet te eten zijn, vind ik. Scheelt weer!

    Ontopic: vanavond weer lekkere verse maïskolfjes! Van de week licht gekruide risotto, met daarnaast gewokte courgette, prei, ui, paprika, tomaat, samen in een gebonden en zelf gepureerd tomatensausje. Daarover een gepocheerd eitje - heerlijk!

    Voor de niet-rijst-liefhebber is de risotto natuurlijk te vervangen door gemarineerde krieltjes uit de oven, lekker krokant gebakken met wat rozemarijntakjes uit eigen tuin, en wat groene kruiden eroverheen.

    Volgende keer maak ik er een foto van .
    Laatst gewijzigd door muizenissen; 08-07-11 om 07:18.

  17. #16

    Standaard Re: Show me the food.

    @Muiz: Dat wist ik helemaal niet, grappig! Zou zelf niet gauw zonder kunnen (ben er 1 uit de categorie "Ik man, maak vuur, eet vlees") maar ergens kan ik me het wel voorstellen dat het goed te doen is.

    De BBQ-kunsten van poets zijn me bekend, dat doet-ie goed hoor!

    Het recept van Leon heb ik al 'ns eerder van 'm gehoord idd!

    Zelf ben ik niet zo'n keukenprins, meestal maak ik maandag of dinsdag even wat lekkers, vaak een ovenschotel, ook leuk om te doen.
    C is redelijk bedreven in het maken van lekkere pasta's, die vallen in de hele vriendengroep altijd erg in de smaak. Risotto is ook altijd een toppertje, en verder nog wel wat op het gebakgebied (brownie's, muffin's, appeltaart)
    Present: Just a Lego Audi ... (and a Kia Ceed SW DynamicLine)
    Past: A2 TDI ​- 80 2.0E - 80 Competition Quattro - A2 S-line - S6 2.2T Quattro - A3 SB Ambiente Pro-Line - A4 Avant 1.8T 180pk Pro-Line - A6 Avant 2.8 V6 Quattro TipTronic

  18. #17
    muizenissen
    Guest

    Standaard Re: Show me the food.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bob-A2 Bekijk Berichten
    @Muiz: Dat wist ik helemaal niet, grappig! Zou zelf niet gauw zonder kunnen (ben er 1 uit de categorie "Ik man, maak vuur, eet vlees") maar ergens kan ik me het wel voorstellen dat het goed te doen is.
    Het is een kwestie van anders denken. Wanneer je aan vlees-denken door blijft gaan, wordt het moeilijk. Er zijn veel andere gerechten die heel lekker zijn, zonder dat er überhaupt vlees aan te pas komt (neem Leon's pasta - veel mensen zullen daar automatisch gehakt en/of rivierkreeftjes aan toevoegen, terwijl dat absoluut niet noodzakelijk is). Neem ook het gerecht dat ik noemde, daar past zelfs geen vlees bij (dus ook geen balletjes in de soep) . Vleesvervangers die pretenderen hamburgers of worst te zijn helpen niet. Die zijn niet (bijzonder) lekker, en doen je nog steeds denken aan het originele standaard vleesgerecht. Denk je buiten die doos, en ga je je meer verdiepen in andere soorten eten, dan blijkt vaak dat er genoeg is om iets te maken waar je je vingers bij aflikt, en je je een dag later thuis bedenkt "hee, ik heb gister geen vlees op, cool!" .

    Verder maakt het mij niet uit als men vlees eet of niet, ik probeer niemand te bekeren (zodra je dat doet ben je fout bezig imho, andersom ook door vega's te proberen ervan te overtuigen dat vlees noodzakelijk is, 100% asociaal, we zijn geen zendelingen in Ethiopië). Wel vind ik het jammer als men gefixeerd is erop, en niet meer zonder "kan", maar goed, ook dat is een maatschappelijk probleem en niet persoonlijk.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bob-A2 Bekijk Berichten
    De BBQ-kunsten van poets zijn me bekend, dat doet-ie goed hoor!

    Het recept van Leon heb ik al 'ns eerder van 'm gehoord idd!

    Zelf ben ik niet zo'n keukenprins, meestal maak ik maandag of dinsdag even wat lekkers, vaak een ovenschotel, ook leuk om te doen.
    C is redelijk bedreven in het maken van lekkere pasta's, die vallen in de hele vriendengroep altijd erg in de smaak. Risotto is ook altijd een toppertje, en verder nog wel wat op het gebakgebied (brownie's, muffin's, appeltaart)
    Appeltaart - altijd goed! Pasta vaak ook wel.. Albert Heijn heeft goede (volkoren) verse pasta, samen met wat pesto, paprika, champignons, preisnippers en gebakken uitjes heb je al een heerlijke maaltijd. Zo ook met hun ravioli (zelf maken is natuurlijk altijd "echter", maar toch); tomatensausje met basilicum (kaas en/of champignon ravioli), en wat andere groenten > mjam!

  19. #18
    kossie's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2009
    Posts
    1.729
    Kudos
    170
    Auto
    Audi SQ5
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    Vandaag broodjes stroop mee naar m'n werk als soort van laatste redmiddel omdat de rest van het beleg op was.


  20. #19

    Standaard Re: Show me the food.

    Hahahahahaha.. Ik heb net een bord rijstebloem van bambix op! En weer geen foto gemaakt..
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

  21. #20
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard Re: Show me the food.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door poetsertje Bekijk Berichten
    Maar soms maak je iets waar je een beetje extra je best op gedaan hebt.

    Dit zou wel echt een foto topic moeten worden.

    Simpele regel, zonder foto is het niet gebeurd, dus hoef je het niet te posten.
    kleine omschrijving er bij is mooi, wil je het recept delen dan helemaal perfect.
    Eh.....foto's van eten waar je een beetje extra je best voor hebt gedaan.
    Het hoeft geen recepten topic te worden, daar staat het web al mee vol.

    Als het deze onderbroeken lol, wordt gooi ik hem wel dicht hoor.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door muizenissen Bekijk Berichten
    Voorspelbare reactie .......
    Je praat tegen een holbewoner....
    Ik heb de BBQ gemiddeld 2x per week branden.

    MAARRRR, ik kan alles prima waarderen hoor..
    Lekker visje, zalige vegetarische pasta of risotto, ik vind het allemaal zalig
    Ik ben behept met non-kieskeurige smaaksensoren.
    Ik lust gelukkig (helaas) practisch alles.
    Helaas hoort daar ook zo nu en dan een lekker kippetje bij of een halve koe, heel schaap of 2 geiten.
    Struisvogel, duif, ratelslangtournedo's.......maak me gek.

    Ik zal je beslist niet willen bekeren, diep respect als je het op die manier doet.

    De hele week afhaal piza's, patat en roerbakchinees vind ik culinair gesproken wel wat kortzichtig, maarja, ieder zo zijn ding.

    Dus ik veroordeel niemand om wat op zijn bord ligt hoor
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

Pagina 1 van 19 1234511 ... LaatsteLaatste

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •