Resultaten 1 tot 4 van de 4
  1. #1

   Standaard Gezocht: bedradingsschema Concert radio en/of tips

   Beste allemaal.

   Ik ben op zoek naar het bedradingsschema van de kabelboom achter de Concert Radio in mijn A3 8P van 01/2012.
   Ik ben een aftermarket radio aan het plaatsten en de speakers plus subwoofer achterin doen het maar zachtjes. Toen de Concert radio er in zat gaven ze veel meer geluid.
   Als er iemand anders is die weet waarom ze het maar zachtjes doen en hoe ik het op moet lossen (kabelcombinaties) Hoor ik het graag.
   Alvast bedankt,
   Grt
   Martin Verhage
   Laatst gewijzigd door Martin Verhage; 14-01-20 om 13:04.

  2. #2

   Standaard Re: Gezocht: bedradingsschema Concert radio en/of tips

   Vraag gaat over een 8P dus verplaatst naar het 8P-subforum.
   WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure

  3. #3
   ayyylias's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   12 2019
   Leeftijd
   19
   Posts
   3
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A3
   Land
   Land

   Standaard Re: Gezocht: bedradingsschema Concert radio en/of tips

   Als ik het goed heb begrepen heeft dit te maken met het feit dat:

   De speakers achter + de sub (en waarschijnlijk center) speakers zijn aangesloten op de versterker in de kofferbak, het lijnsignaal uit de standaard concert radio staat waarschijnlijk op een harder volume dan de standaard lijn output van de meeste radio's. In mijn geval was de oplossing de fader ongeveer de helft van de weg naar achter te zetten (op een Pioneer AVH-Z9200DAB), hierdoor is bij mij nu het geluid weer goed.

   Er zijn ook kastjes die dit voor je regelen, maar ik weet niet hoe goed dit werkt en hoeveel impact dit heeft op geluidskwaliteit etc.

   Zal je kunnen laten weten welke onderdelen je op dit moment probeert in te bouwen in de auto?

  4. #4
   henkkeumus's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   09 2018
   Leeftijd
   25
   Posts
   309
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A3
   Land
   Land

   Standaard Re: Gezocht: bedradingsschema Concert radio en/of tips

   Dat klopt.

   AMP = versterker
   SUB = subwoofer
   RR = Rear right (rechtsachter)
   RL = Rear left (linksachter)

   Audi Sound System (Chorus I, Chorus II): Enkel 2 voorspeakers & tweeters in de A-stijlen van de auto. Speaker signaal word door de AMP in de radio versterkt.
   Audi Sound System (Concert I, Concert II, RNS-e etc..): 2 voorspeakers, een speaker in het midden van je dashboard & 2 tweeters in de A-stijlen, ook door de AMP van de radio versterkt. 2 speakers en tweeters in de achterdeuren en een subwoofer in de kofferbak. De achterspeakers en tweeters worden door de ingebouwde AMP in de subwoofer versterkt.
   Audi Bose Sound System: 2 voorspeakers, een speaker in het midden van je dashboard & 2 tweeters in de A-stijlen, ook door de AMP van de radio versterkt. 2 speakers en tweeters in de achterdeuren en een subwoofer in de kofferbak. De achterspeakers worden hier door een aparte AMP (rechtsachterin de kofferbak) versterkt.

   Ik ga d'r gemakszuchtig even vanuit dat je het Audi Sound System hebt, waarschijnlijk moet je even een andere verloopstekker kopen voor de aftermarket radio. De achterspeakers gaan middels een RR en RL output naar de subwoofer in de kofferbak of de versterker mits je Bose sound system hebt. Ik denk dat je met de radio van nu de achterspeakers en sub niet over de RR en RL line hebt lopen maar als het ware "mee spelen" over de versterker van je radio zelf. De versterker in je radio is nooit krachtig genoeg om 4 speakers, 4 tweeters en de subwoofer aan te sturen, vandaar dat er ook een ingebouwde AMP in je subwoofer zit.

   Even langsrijden bij Audio speciaal zaak, situatie uitleggen en dan hebben ze waarschijnlijk wel een goede verloopstekker voor je.
   Laatst gewijzigd door henkkeumus; 17-01-20 om 12:18.
   Audi A3 8P Sportsback 1.4TFSI 2011 Phantom Pearl Black | Audi A3 8P S-Line 1.6 TDI 2012 Dakota Grey | Audi A3 8P 1.6 FSI Sportsback 2005 Lava Grey | Audi A3 8L 1.6 2002 Silver
   VCDS 18.9.1 & VAGCommander aanwezig | Regio Twente

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •