Resultaten 1 tot 2 van de 2
  1. #1
   ayyylias's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   12 2019
   Leeftijd
   19
   Posts
   3
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A3
   Land
   Land

   Standaard Wireless carplay achteraf

   Ik plaats deze thread omdat ik denk dat er mogelijk meer mensen zijn met interesse om dit met hun A3 te doen.
   Mijn Audi A3 is een A3 8P met S-line pakket met een Concert radio met speakers in alle deuren en een subwoofer in de kofferbak, als je niet zeker weet of je dezelfde uitvoering hebt, even muziek aanzetten en luisteren in de kofferbak

   Ik heb recentelijk (vandaag) mijn radio ontvangen om mijn A3 te voorzien van draadloze carplay.

   Gebruikte onderdelen:
   Quadlock naar ISO verloop + stuurwiel interface (Connects2 CTSAD002.2 + het bijbehorende kabeltje voor pioneer)
   radio Ontgrendelsleutels (google: "Audi A3 8p radiosleutels", het is handig om niet de aluminium folie versie te halen )
   2din inbouwset A3 8P (AVC 381320-14-1)
   Pioneer AVH*Z9200DAB (De head unit zelf)

   Nadat alles binnen was gekomen was het bijna allemaal plug-and-play, uit de kabel die bij de pioneer radio zat heb ik de blauw kabel los getrokken(die met een connector door loopt naar de ISO connector, maar nergens op uit komt op het connects2 snoer) (Dit is de remote power on voor een externe versterker, hiermee verteld de radio tegen de versterker van onder andere de subwoofer dat hij tot leven moet komen.), en in direct aangesloten op de blauwe kabel van Pioneer, de handrem kabel (die heel lang was) heb ik op ongeveer dezelfde lengte als de andere kabels afgeknipt en een connector aan gezet, en zo aangesloten op de handrem stekker van het connects2 harnas.
   Hierna was het allemaal heel eenvoudig, maar toen volgde al snel een probleem die je hier heel veel voorbij zult zien komen: er kwam bijna geen geluid uit de achter speakers was allemaal veel zachter dan de speakers voorin. Helemaal niet fijn!

   In mijn geval was de oplossing heel eenvoudig, ik zet de fader van de radio naar achter, en het probleem is opgelost, deze staat nu op '10', naar achter (foto's/video's zullen volgen als hier interesse voor is) en alles is weer netjes in balans, de subwoofer achterin doet ook lekker mee.

   Ik heb de antenne niet aangesloten omdat ik geen radio luister, en deze dus helemaal niet nodig heb.

   Als je van plan bent dezelfde radio te halen, de brexit nog niet rond is en je een bank hebt waar je een goede koers naar de GBP kan krijgen dan is het misschien voordelig deze hier te bestellen:
   https://www.caraudiocentre.co.uk/pro...ab_p-41146.htm
   De levertijd was in mijn geval wel hoog (1 maand, omdat hij in back-order kwam).

   De microfoon heb ik onder het stuur doorgehaald, aan de rechterkant kan je een paneeltje loshalen, en dan kan je de kabel daar heel eenvoudig heenvoeren als je bij de stuurkolom bent, het was voor mij het makkelijkst om dit te doen over de kaartjeshouder die aan de aan de linkerkant van de stuurkolom zit. Ik heb de microfoon los gekoppeld van de meegeleverde houder (balletje uit het socket trekken) en vervolgens deze tussen de gril voorin gedrukt. Ik heb nog niet getest hoe de geluidskwaliteit is met de microfoon hier, misschien dat ik deze anders verplaats naar bovenaan de A-pilar.
   Annotation 2020-01-15 211107.jpg
   De radio start snel op (als je bijvoorbeeld net als mij, de auto start, gordel om doet, dan nog even wacht tot de auto van choke af is (wanneer de motor rustig loopt), dan is de radio al lang opgestart)
   carplay.jpg
   Indien er vragen zijn, voel je vrij om die te stellen, misschien dat ik, of iemand anders je kan helpen.

  2. #2

   Standaard Re: Wireless carplay achteraf

   Netjes hoor.
   Alleen zou ik de microfoon ergens anders zetten. Bij het ventilatierooster krijg geruis door de wind die er langs gaat. Zelf heb ik hem ook via de stuurkolom het kapje gedaan. Dan de kap van de a stijl er af. Via het dak naar de lichrmodule in de hemel en hem daar er uit laten komen.

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •