Resultaten 1 tot 10 van de 10
    1. #1

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2018
      Posts
      6
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard 1.6 houdt in net na koude start

      Beste Audi liefhebbers,
      Ik heb raar probleem met de auto en ben op punt gekomen dat ik radeloos ben. Ik zal proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat er aan de hand is. Ik hoop echt dat iemand dit heeft meegemaakt of mij op weg kan helpen.
      Gegevens auto: Audi A3 - Bouwjaar 2009 – 1.6 Benzine (Model 8PA)- 169.000km gelopen. Heb je meer gegevens nodig, laat het a.u.b. weten.

      Korte omschrijving probleem: Alleen bij het starten houdt de auto zich een paar seconden in bij het weg rijden. Hierna doet die dat niet meer, totdat je de auto uitzet en weer start. Maakt niks uit of de motor koud of warm is.

      Lange omschrijving: Ik heb de auto twee jaar geleden gekocht bij een garage in Sneek. De auto had toen al dit probleem. Volgens de garage houder lag dit aan de nokas sensor. Volgens de garage waar ik altijd mijn auto breng, zou dit een oorzaak kunnen zijn waarom de auto dit doet en het vervangen van de sensor kost rond de 150 euro. Ik dacht als het maar 150 euro is, dan koop ik de auto en laat de sensor vervangen bij de garage bij mij in de buurt. Ja ik weet het, dom, dom, dom. Je raad het al, sensor vervangen, probleem niet opgelost. Hij is hierna aantal keren terug naar de garage gegaan om te zoeken, maar helaas, garage waar ik mijn auto altijd in onderhoud breng, kan het niet vinden. Hij heeft de vacuüm pomp vervangen, gas pedaal vervangen, bougies vervangen, bougie kabels vervangen, gaskleppenhuis gecontroleerd. Auto uitlezen, geen resultaat, alles goed bij het uitlezen. Hierna heb ik hem naar de Audi garage gebracht in Alkmaar. Zij hebben de auto uitgelezen, maar geen storing kunnen aantreffen. Toch dachten ze dat dit aan gaskleppenhuis ligt en hebben deze vervangen, helaas geen resultaat. Ze hebben dit nooit meegemaakt bij de Audi garage in Alkmaar en konden verder niks voor mij doen. Hierna heb ik de ECU opgestuurd naar ACTronics, heb deze terug gekregen met de mededeling dat zij niks hebben kunnen vinden. Maar er stond wel op de bon, dat ze niks gevonden hebben, betekend niet dat de ECU geen probleem zou kunnen heeft. Jaar nadat ik de auto gekocht heb, was ik op vakantie in oost Nederland. Op de snelweg ging in eens allemaal lampjes branden en de auto reed als een tractor. ANWB gebeld, langs gekomen, zuiger afgebroken in de motor, dus motor helemaal stuk. Nieuwe motor laten plaatsen, maar helaas, het probleem wat er in zat (paar seconden inhouden bij het wegrijden) zat er nog steeds. Toen wist ik dat het probleem niet in de motor zat.

      Extra informatie: Weet niet of het met probleem te maken heeft, maar alle info zal ik neerzetten die ik heb. Misschien dat iemand het verband ziet. Misschien hebben deze verschijnselen niets met elkaar te maken, misschien wel.

      De oude motor zoop echt veel olie, 1 liter op 500km. De nieuwe motor die er nu in zit, zuipt geen olie. Oude motor pingelde (schokte) heel licht als deze stationair liep, bij de nieuwe motor nog steeds.

      Als ik de auto aanzet en laat de auto zich vooruit duwen door alleen de koppeling (rustig) lost te laten en nadat ik de koppeling helemaal heb los gelaten, raak ik gaspedaal aan. Doet het probleem zich niet voor. Geef ik beetje gas en laat de koppeling opkomen (weg rijden zoals het hoort) dan doet het inhouden zich wel voor. Als ik de auto aanzet en geef beetje gas en laat niet helemaal de koppeling los en druk de koppeling weer in en schakel naar 2e versnelling, dat doet hij niet inhouden. De auto verliest even power (3-5seconden), precies bij het moment dat ik de koppeling helemaal los laat.
      Als ik de auto zich vooruit laat rijden, in de 1e versnelling, zonder gas pedaal aan te raken, dan geeft de instrumenten paneel (dashboard) niet aan dat deze in de 1e versnelling zit. Geef ik beetje gas, dan geeft deze aan dat die in de 1e versnelling zit. Laat ik gas los en laat de auto zich vooruit rijden in de 1e versnelling, dan geeft instrumenten paneel geen versnelling aan. Ook ziet de auto niet als deze in de 4e versnelling zit. Hij geeft dan aan 3e versnelling. 1e, 2e, 3e en 5e versnelling geeft deze wel correct aan. Hoe weet de auto in welke versnelling die zit? Volgens garagehouder in de buurt, heeft deze versnellingsbak geen sensor die aangeeft in welke versnelling die zit. Er zou alleen een versnellingsbak olie sensor in zitten. Meet de ECU, snelheid i.c.m. toerental in welke versnelling die moet zitten? Ik heb geen verstand van auto's, maar hele lange tijd geeft mijn onderbuikgevoel aan dat de ECU niet goed is? Ik wil best nieuwe ECU laten inbouwen, maar ben bang om over de 1000 euro uit te geven en nog steeds met zelfde probleem te blijven zitten.

      Wie o wie kan mij hiermee verder helpen of advies geven. Heeft iemand dit ooit meegemaakt en weet te vertellen waar dit zeer waarschijnlijk aan ligt. Of weet iemand waar of bij wie ik moet zijn die dit kan onderzoeken/oplossen (soort auto dokter?)zonder (weer) een fortuin kwijt te zijn en niet verder opgeschoten te zijn.

      Alvast bedankt en excuses voor lang verhaal, heb je vragen of meer info nodig, dan hoor ik graag van u.
      Wie helpt me uit deze nachtmerrie?

    2. #2

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Nietszeggende topictitel aangepast. We doen hier niet aan titels met 'help' erin.
      WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure

    3. #3

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2018
      Posts
      6
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tom Bekijk Berichten
      Nietszeggende topictitel aangepast. We doen hier niet aan titels met 'help' erin.
      Mijn excuses en dank voor aanpassen van titel.

    4. #4
      Remi66's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      06 2011
      Posts
      11.004
      Kudos
      460
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Je hebt hem weg gebracht bij de dealer in Alkmaar?

      In Alkmaar zit ook een audi- specialist, Hartog Tuning.
      Ben je daar wel eens geweest.

      Verstuurd vanaf mijn SM-T830 met Tapatalk
      1e Audi A3 1.9 TDI 90 pk 1997- 2013
      2e Audi A3 2.0 TDI 150 pk 2013 - ? Hartog tuned.
      In bezit van originele Vagcom en VagCan Pro kabel
      ,
      regio Apeldoorn, remi4x at gmail.com

    5. #5

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2018
      Posts
      6
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Hey Remi, dankje voor reactie. Ik heb de auto inderdaad twee keer gebracht naar Broekhuis Audi Alkmaar, zonder succes. Hartog Tuning ken ik niet, maar zal eens contact met ze opnemen en mijn verhaal doen. Kijken of ze iets voor mij kunnen betekenen. Dank u


    6. #6
      Remi66's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      06 2011
      Posts
      11.004
      Kudos
      460
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Graag gedaan.

      Hoop dat het opgelost wordt.

      Verstuurd vanaf mijn SM-T830 met Tapatalk
      1e Audi A3 1.9 TDI 90 pk 1997- 2013
      2e Audi A3 2.0 TDI 150 pk 2013 - ? Hartog tuned.
      In bezit van originele Vagcom en VagCan Pro kabel
      ,
      regio Apeldoorn, remi4x at gmail.com

    7. #7

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2018
      Posts
      6
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Hartog Tuning heeft voorlopig geen tijd, pas ergens eind augustus, begin september. Niemand een idee of sterk vermoeden waar dit aan zou kunnen liggen?

      Maar waar ik ook nieuwsgierig naar ben is hoe weet de auto in welke versnellingen die zit? (Versnellingen dat aangegeven word op teller paneel).
      Ik krijg van drie verschillende garages, drie verschillende antwoorden.
      Garage1 zegt dat er sensor zit in versnellingsbak.
      Garage2 zegt dat sensor bij de (onder) poke zit.
      Garage3 zegt dat de ECU dat bepaald, deze doet toerental en snelheid gebruiken om te bepalen in welke versnelling die zit.

      Welke is waar of wie weet dat?
      Laatst gewijzigd door Mohssin; 30-06-20 om 20:17.

    8. Ad
    9. #8

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      01 2019
      Leeftijd
      26
      Posts
      19
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Ik heb dezelfde motor ook met handbak (102pk), wanneer de motor warm is loopt die van mij stationair ook soms wat schokkerig, is geen probleem en blijkbaar normaal bij deze motoren. mijn dual mass flywheel is naar 210000 km ook wat minder geworden en wanneer ik dus weinig gas geef rijdt hij soms wat schokkerig weg, wat gebeurt er als je meer gas geeft bij wegrijden? heb je dan ook verlies van power? rijdt bij een 'nieuw' start eens weg met 2500 toeren. je geeft ook aan dat je een handbak hebt, je ziet dus aan je pook welke versnelling je zit, ik zou er mee kunnen leven dat je soms de 4e versnelling niet ziet op je display.
      Laatst gewijzigd door Thijs94; 01-07-20 om 10:37.

    10. #9

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2018
      Posts
      6
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Hey Thijs, dankjewel voor je reactie. Hij rijdt bij mij niet schokkerig weg. Het is net als of de brandstof of lucht paar seconden afgeknepen word. Meteen daarna doet die dat niet meer, ook al rij ik vanuit hier naar Parijs en terug. Het treed weer op als de motor uitgezet word en weer start. Dat die de 4e versnelling niet aangeeft op de dachbord is voor mij cosmetisch, maar ik denk (onderbuik) als ik weet hoe de auto aan die info komt (waar zit die sensor of hoe word dat bepaald) dat ik groot kans heb om te weten waar het probleem vandaag komt. Het heeft met het schakelen te maken, dat weet ik (bijna) zeker. Als ik de koppeling maar half los laat, dan doet het probleem zich niet voor. En nadat ik 20 seconden op die manier gereden heb, dan kan ik weer de hele koppeling loslaten en rijdt de auto goed. Het is net alsof op moment dat ik de koppeling helemaal los laat, de auto in de war raakt of ergens foutieve info krijgt en naar paar seconden weer alles goed is.
      Laatst gewijzigd door Mohssin; 01-07-20 om 12:39.

    11. #10

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2018
      Posts
      6
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: 1.6 houdt in net na koude start

      Kleine toevoeging: Als ik de auto start en in de achteruit versnelling zet en achteruit wegrijd, dan houd de auto zich niet in en doet die het goed.

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •