Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
Resultaten 21 tot 22 van de 22

Onderwerp: koppeling verbrand, daardoor ook versnelling kapot?

  1. #21
    slimshady84's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    10 2010
    Leeftijd
    39
    Posts
    307
    Kudos
    2
    Auto
    Audi A6
    Land
    Land

    Standaard Re: koppeling verbrand, daardoor ook versnelling kapot?

    Koppeling nog wat ruiken na vervangen kan komen doordat hij nog iets te strak staat afgesteld om geheel los te komen tijdens ontkoppelen of omdat de aftermarket plaat iets dikker is dan fabrieks eigen materiaal...zou mettertijd moeten verdwijnen.

    Als je synchromesh ringen nieuw zijn zou de bak strak moeten schakelen. Niet moeizaam maar juist heel mooi in de versnellingen vallen (daar zijn die ringen immers voor). Als hij stroef schakelt dan zijn de ringen niet goed (geplaatst of verkeerd type) maar houd er wel rekening mee dat je het beste schakelt in de juiste toerentallen. Dus bij rustig rijden tussen de 2000 en 3000 toeren...bij volgas de toeren niet teveel terug laten vallen. Terug schakelen naar 1 alleen onder de 10 km/h of minder.

    Ik vind het vreemd dat je niet is geadviseerd om het vliegwiel te vervangen... Je zit al aan een flinke spelling en die zal alleen maar groter worden. Zometeen heb je weer de kosten voor demontage.

    Al met al denk ik dat het een beetje karig is...zeker het wegwuiven van je zorgen omtrent het vliegwiel. Het is niet ondenkbaar dat hij lichtjes de plaat raakt op kleine oppervlakten en daardoor wrijving en dus stank veroorzaakt.


    Ik zou het even aankijken en als het over een weekje of twee niet beter is even je garagehouder op de hoogte stellen en goed laten merken dat de reparatie niet naar wens is verricht.
    Mocht het zover komen dat je de garagehouder moet dwingen tot reparatie of vergoeding dan kun je het beste een second opinion vragen bij een erkend reviseur. (BOVAG).


    Succes
    Mvg

  2. #22

    Algemeen Auto Social
    Sinds
    01 2011
    Posts
    127
    Kudos
    0
    Auto
    Audi A4

    Standaard Re: koppeling verbrand, daardoor ook versnelling kapot?

    Slimshady84, wederom enorm bedankt voor je goede inzichten!!

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •