Pagina 1 van 30 1234511 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 20 van de 592

Onderwerp: Audi Soundsystem 2010 model is minder dan 2008 model!

  1. #1

    Standaard Audi Soundsystem 2010 model is minder dan 2008 model!

    Gisteren mijn nieuw A4 Avant ProLine Business gekregen model 2010. Wat mij opviel was de wat fletse geluidskwaliteit. Blijkt dat het 2010 model geen losse versterker meer heeft voor de aansturing van de 10 boxen, maar alles vanuit de
    MMI radio zelf doet. Je merkt het verschil echt gelijk vind ik. In de nieuwste folder wordt nog steeds de 180watt versterker genoemd....lijkt dus een beetje misleiding...

    Zou je daar iets mee kunnen riching PON?

    Verder wel helemaal blij met mijn autootje

  2. #2

    Standaard

    ik heb sinds een paar weken ook een a4, model 2010 met pl business. dat van de versterker was me nog niet opgevallen
    Laatst gewijzigd door jtielema; 13-07-09 om 19:41.

  3. #3

    Standaard

    Welk vermogen wordt er nu dan afgeven door de geluidset?
    De mijne komt er ook aan (week 35), ik zal absoluut niet akkoord gaan met minder, dan het beloofde soundsystem van 180watt.

    Prijslijst model 2010, vanaf juni 09, blz 41, optie code 9VD €451

    Peet
    S5/F5 Sportback MY2018 Myhtos Zwart -> Retrofits Topic S5/F5
    ex A5/8T Sportback 1.8 TFSi H6 ProLine S, 6-2013 ->
    Retrofits Topic A5/8T
    ex A4/8K-B8 Sedan1.8 TFSi H6 ProLine 9-2009-> Retrofits Topic A4-B8/8K
    ex A4-B7 2005, A4-B6 2001, A4-B5 1996, 80-B3 1988 VCDS regio zld

  4. #4

    Standaard

    ?PeteW, geen idee wat het vermogen nu is, maar het is stukken minder mooi en krachtig. Ik wil er ook iets mee, want het zit me ook redelijk dwars, zeker omdat ik geluid zo belangrijk vind. Ik heb ook de folder er op na gekeken en het staat er inderdaad echt.....

    Ik heb Jeronimo ook gewaarschuwd en misschien kunnen we er iets mee vanuit het forum richting PON. Wil ik wel doen eigenlijk..... Doe je dan ook mee Jtielema
    Laatst gewijzigd door Icul8r; 12-07-09 om 18:38.
    A4 Avant 2010 1.8TFSI 120pk (ABT 211pk) Ibis Wit Pro.Line Business opties: 18inch 5spaaks Michelin HP Premacy, sporstoelen, jaloezien achter, S-Line uitlaatstukken, afneembare trekhaak

  5. #5

    Standaard

    Hi Cul8er,

    Ik ga het geluid even afwachten. Ik was ook erg tevreden met het geluid tijdens de proefrit. Mocht het geluid nu dusdanig minder zijn, zal dat ook voor mij reden zijn voor reclameren.

    Jeroen


  6. #6

    Standaard

    Icul8er,

    De brochure van Januari 2009 is inderdaad identiek aan die van Juni 2009 voor wat betreft het "Audi Soundsystem". Er wordt echter niet expliciet aangegeven dat het hier om een "externe" versterker gaat. Zijn de specs van de "interne" versterker ook 180W? Anyways, als er een groot objectief verschil bestaat tussen de "testauto" waarin je de proefrit hebt gereden (ik was ook onder de indruk van het geluid) en de afgeleverde auto, heb je wel een punt. Alleen: ik denk dat de dealer het niet (zeker niet eenvoudig) kan oplossen. Een externe versterker laten installeren kan natuurlijk altijd via een specialist, maar dat gaat waarschijnlijk wel in de papieren lopen... Wel balen, want ik vond het een enorme vooruitgang komende vanuit mijn BMW E92. Heb in het verleden een V50 met Volvo's soundsystem gehad, en dat was ook top-of-the-bill geluid. Nou ja, ik ga het wel zien...

    Groet,

    Jeronimo

  7. #7

    Standaard

    I know. Ik wil graag iets collectiefs doen richting PON. Dus bestuurders van 2010 A4 met Audi Soundsystem meld u!!!
    A4 Avant 2010 1.8TFSI 120pk (ABT 211pk) Ibis Wit Pro.Line Business opties: 18inch 5spaaks Michelin HP Premacy, sporstoelen, jaloezien achter, S-Line uitlaatstukken, afneembare trekhaak

  8. Ad
  9. #8
    misteriks
    Guest

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Icul8r Bekijk Berichten
    I know. Ik wil graag iets collectiefs doen richting PON. Dus bestuurders van 2010 A4 met Audi Soundsystem meld u!!!

    Die van mij wordt in week van 3 aug geleverd. A4 pro Line business. Ik heb het geluid van het 2008 model niet gehoord, maar verwacht ook wel een degelijk audio systeem. Ik wacht het nog even af.

  10. #9

    Algemeen Auto Social
    Sinds
    03 2009
    Posts
    6
    Kudos
    0
    Auto
    Audi A4

    Standaard

    Mmm, dat verklaart mijn onbehagen. het geluid is inderdaad wat bassig met weinig sprankelend hoog, dacht dat het kwam door de accoustiek. Had voorheen een A6, die geweldig klonk. De proefrit A4 had een B&O en ik vond vergeleken met de A6, de meerprijs niet de moeite waard. Als tussen auto had ik 3 maanden een golfje, met een bagger radio, waar je helaas gewend aan raakt. Dus de A4, die geleverd werd op 11 juli, was wel een verbetering.

    Maar wat zit dan in mijn achterbak links? Ik zag daar iets waarvan ik aannam dat het een versterker is. Moet zaterdag toch langs de dealer om een kabel voor de AMI op te halen ( en om hem de velgen te laten zien BBS CM 18"), zal het na vragen.

  11. #10

    Standaard

    Dat is de navigatie. De plastic houder geeft ook aan dat in het vorige model daarboven op de versterker was gemonteerd. Erg matig en ik vind het dwaling.
    A4 Avant 2010 1.8TFSI 120pk (ABT 211pk) Ibis Wit Pro.Line Business opties: 18inch 5spaaks Michelin HP Premacy, sporstoelen, jaloezien achter, S-Line uitlaatstukken, afneembare trekhaak

  12. #11

    Standaard

    Meld me bij deze ook maar alvast; mijn A4 ProLine Business wordt volgende week in de fabriek gebouwd en begin augustus aan mij uitgeleverd.

    Overigens als je er induikt komen opmerkelijk constateringen naar boven:

    Bvb als je op de audi website bij A4, in het menu proline of proline business aanklikt dan krijg je een lijst met opties die hieronder vallen. Klik je MMI Navigatie aan dan krijg je de uitleg waarin ook een versterker is benoemd, maar met een ander totaal watt vermogen (160 Watt) totaal.


    (van de audi website overgenomen, toelichting bij MMI Navigatie: )
    • Hoogwaardige AM/FM-radio met phasediversity en 3-voudige tuner
    • DSP-Soundsystem met 6-kanaals versterker (2 x 40 W + 4 x 20 W), 10 luidsprekers voor- en achterin
    Je vraagt je bijna af wat het Audi-soundsysteem als optie toevoegd? 20 watt extra versterking? zowel bij de MMI Navigatie als bij het Audi-Soundsysteem zitten 10 luidsprekers, en een 6 kanaals versterker, maar is het totaal vermogen wel verschillend (160 watt voor MMI Navigatie; 180 watt bij Audi-Soundsysteem). Krijg je nu 2 versterkers?

    Maar in de prijslijst van juni 2009 staat echter bij het MMI Navigatiesysteem (optie PNW; onderdeel proline/proline business) niets benoemd dat hierbij een versterker zit; dit staat wel benoemd als je MMI Navigatie Plus (optie PNG neemt).

    Maar het wordt nog bizarder als je ook leest dat het audi-soundsysteem alleen in combinatie met radio concert, symphony of navigatiesysteem is te bestellen. Radio concert/symphony leveren echter 8 speakers en 80 watt vermogen.


    Maar welke conclusies moeten we trekken?
    • (als je de website volgt) Audi Soundsysteem i.c.m MMI Navigatie zou het een extra versterking zijn van 20 Watt, of wordt de 160 watt versterker vervangen door een 180 watt versterker?
    • (als je de prijslijst volgt) Audi Soundsysteem i.c.m. MMI Navigate zou 10 boxen toevoegen en versterker met 180 watt vermogen.
    • Audi Soundsysteem i.c.m. radio concert/symphony zou het 2 extra boxen leveren en een versterker van 160 watt.
    wellicht kan iemand het wel duidelijk maken.
    Maar duidelijk is wel dat het toch niet zo kan zijn dat het Audi Soundsysteem totaal niets betekend, of niet wordt geleverd in de proline/proline business pakket.
    Laatst gewijzigd door xavalon; 18-07-09 om 17:36.

  13. #12

    Algemeen Auto Social
    Sinds
    03 2009
    Posts
    6
    Kudos
    0
    Auto
    Audi A4

    Standaard

    Ben gisteren bij de dealer langs geweest om het Ipod AMI kabeltje op te halen. Helaas had de verkoper geen tijd, want hij was met een aflevering bezig. maar volgens hem zou de versterker links achter moeten zitten, waarvan al eerder opgemerkt was dat dit de navigatie unit zou zijn.

    Naar aanleiding van het topic ben ik zowel in de Duitse prijslijst van MJ2010 als in de Nederlandse prijslijst gaan
    snuffelen en trek min of meer dezelde conclusies als Xavalon. Alleen bij de Audi Soundsystem optie wordt consequent een sub-woofer genoemd. Ik heb mijn sub woofer onder het reservewiel gevonden. En volgens mij heb ik ook een centre speaker voorin. Met een beetje spelen met MMI heb ik ook vastgesteld dat de sub woofer regelaar alleen de sub-woofer bedient en dat lage tonen regelaar alle luidsprekers beinvloedt. Dus de luidspreker uitgangen worden conform de ASS specificatie aangestuurd. Of dit met 180W gebeurt, weet ik niet. Door met de klankkleurte spelen, heb ik een redelijke instelling gevonden, maar het klinkt niet zo goed als in mijn oude A6 avant uit 2007.

    Omdat ik een Pro Line business inc navigatie MJ 2009 had besteld, is mijn auto nu uitgeleverd met separate 6-cd wisselaar in het dashboardkastje. Mijn inziens volkomen overbodig als je 1) 32 Gb Sd card kan plaatsen, 2) naar de andere SD sleuf de DVD navigatie data kan kopieren (ik vermoed dat de navigatie dan sneller werkt), zodat je zelf disjockey kan spelen, met de DVD/CD sleuf. Het feit dat er wel aparte Cd wisselaar is geplaatst, maar dat Pon zou hebben afgezien van ASS versterker, zou toch wel het toppunt van kneuterigheid zijn. Mocht het zo zijn, dan is dit mijn laatste Audi geweest, die ik via Pon koop.

    Kortom de installatie klinkt redelijk goed, maar niet briljant (dan had U maar een B&O moeten bestellen hoor ik de dealer al zeggen). Ik heb niet kunnen vaststellen of er een aparte versterker inzit, wel dat er een sub-woofer inzit en dat laatste is volgens mij wel specifiek ASS. Ik denk dat Audi is gaan bezuinigen op de kwaliteit van de luidprekers, waardoor het net wat minder klinkt.

    Mocht iemand licht in deze zaak kunnen brengen dan hoor ik het graag.

    TB

  14. #13

    Standaard

    verwarrend allemaal : ik heb een PL Business MJ 09 besteld maar een MJ2010 gekregen. PL business 2010 bevat geen CD wisselaar maar die heb ik toch ''gekregen'', lees: is als ''optie'' meegenomen in de bestelling. Toch wel eigenaardig dat niemand mij hiervan op de hoogte heeft gebracht en ik er bij toeval zelf ben achter gekomen. Absoluut niet blij met deze gang van zaken, nu weer dit verhaal van de versterker?! Ik heb NB nooit om een MJ2010 gevraagd, vind een CD wisselaar volstrekt achterhaald en overbodig met de 2 SD slots en ik vind dat hier een schimmig spel wordt gespeeld over de inhoud van het business pakket waar de klant helemaal buiten wordt gelaten. Ben tevreden over de auto hoor maar dit is toch wel een serieuze dissonant in het aankoopproces van een ''premium''merk. Wordt allemaal uitgezocht, maar goed ondertussen zijn we al 5 weken verder !

  15. #14

    Standaard

    @Cul8er: heb je al meer info over het verschil tussen modeljaar 2009 en 2010 wat betreft het Audi Sound System? Ik ben ook niet echt tevreden over het geluid. Erg "zwaar" geluid en ik kan nog geen mooie middenweg vinden. Ik heb trouwens meteen "Gala" uitgeschakeld wat het geluid ten goede komt m.i.

  16. #15

    Standaard

    Nee, ik heb nog geen vorderingen gemaakt. Ik ga morgen de Gala ook eens uitzetten en kijken of dat wat scheelt.... Verder meoten we de krachten misschien bundelen.....
    A4 Avant 2010 1.8TFSI 120pk (ABT 211pk) Ibis Wit Pro.Line Business opties: 18inch 5spaaks Michelin HP Premacy, sporstoelen, jaloezien achter, S-Line uitlaatstukken, afneembare trekhaak

  17. #16

    Standaard

    Het uitzetten van Gala is inderdaad een verbetering.... Thanx

    Welke instellingen heb je verder nog?
    Laatst gewijzigd door Icul8r; 18-08-09 om 07:51.
    A4 Avant 2010 1.8TFSI 120pk (ABT 211pk) Ibis Wit Pro.Line Business opties: 18inch 5spaaks Michelin HP Premacy, sporstoelen, jaloezien achter, S-Line uitlaatstukken, afneembare trekhaak

  18. #17
    cactus's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    07 2009
    Leeftijd
    57
    Posts
    777
    Kudos
    2
    Auto
    Audi A4

    Standaard

    gala is vlgens mij gewoon de optie die het volume van de audio aanpast aan het omgevingsgeluid.
    A4 Avant 1.8 TFSI S-line 210 pk
    voorheen : A1 1.4 TFSI 185 pk S-Edition // A4 B8 3.2 V6 Q Proline B limousine

  19. #18
    misteriks
    Guest

    Standaard

    Vandaag mijn A4 in ontvangst mogen nemen (binnenkort fotos )

    Ik ben zelf ook redelijk muziek gek en was na de berichten hier een beetje bang dat het geluid tegen zou gaan vallen.
    Na wat spelen met de instellingen valt dat allesinds mee.

    De instelling "hoge tonen" heb ik 4 tandjes naar rechts gezet. "Lage tonen" in de midden(standaard) stand en de "Subwoofer" ook 4 tandjes naar rechts.
    Verder lijkt het me logisch dat je goede kwaliteit mp3 speelt (256 kbit of hoger) of een cd. Alles minder gaat ten koste van het geluid, maar dat ligt dan logischerwijs aan het medium.

    Gala is idd aanpassing van geluid (volume) aan rij snelheid.

  20. #19

    Standaard

    Misteriks.

    Heb je GALA uit . aan staan?

    Nu kun je ook nog instellen bij DSP a) enkel bestuurder b) alle mensen.
    Waar gaat je voorkeur naar uit?

    En we wachten op de foto's en configuratie.

    Aruba blauw is helemaal "hot", zie ook:

    Deze en deze.

  21. #20
    misteriks
    Guest

    Standaard

    Ik heb Gala op dit moment aan staan, maar dit heeft volgens mij niet zoveel effect op het geluid, meer het volume. Deze gaat automatisch harder of zachter afhankelijk van de rijsnelheid.

    DSP staat op "Alle mensen"

    Laten we hopen dat de Aruba Blauw niet te hot wordt

    Ik heb net wat foto's geschoten: http://www.audiforum.nl/forum/showro...ltitronic.html

Pagina 1 van 30 1234511 ... LaatsteLaatste

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •