Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
    Resultaten 21 tot 38 van de 38

    Onderwerp: Misfires 2.0 TFSI

    1. #21

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door witalik Bekijk Berichten
      Ik had ook die storings melding, bleek injector stuk te zijn. Deze schijnen ze bij de dealer op werking te kunnen testen ? Of als je zelf de goeie diagnose tools heb.
      Heb jij alleen de p2237 gehad als foutcode of meerdere?? ook last van misfires en inhouden?

    2. #22
      witalik's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      12 2014
      Posts
      1.177
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A6

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Oef, is al 1,5 jaar geleden. Ik had wel dezelfde storings meldingen als jij. Er is uiteindelijk bougies , bobines etc vervangen. Hielp niet. In A-point hadden ze toen juiste diagnose. Maarja de rest was al uitgedokterd bij mijn eigen dealer.

      Misfires heb ik nooit echt gemerkt. Wel het inhouden en resoneren van de motor als het probleem zich voordeed.
      Audi A6 4G '13 Avant S-Edition - Briljant zwart + Zwart optiek -
      Audi A4 B8 '11 Avant Pro Line S
      Audi A4 B8 '10 Avant S-edition

    3. #23

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Kan nergens vinden dat p2237 te maken heeft met de injector. Het zou aan de lambdasonde moeten liggen of aan de bedrading ..... maar heb geen idee hoe ik moet meten

    4. #24

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Heeft iemand enig idee welk artikelnummer de 1ste lambdasonde heeft van een 2.0 tfsi? zijn deze universeel?

    5. #25

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Bank 1 sensor 1 geeft niks weer op vagcom
      bank 1 sensor 2 geeft 0.5 volt aan

      dit gemeten met vagcom. is dit een bevestiging dat de eerste sensor kapot is of de bedrading niet goed is?


    6. #26
      Kees B's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      01 2010
      Leeftijd
      68
      Posts
      1.213
      Kudos
      3
      Auto
      Audi Q5
      Land
      Land

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dennisvaassen Bekijk Berichten
      Bank 1 sensor 1 geeft niks weer op vagcom
      bank 1 sensor 2 geeft 0.5 volt aan

      dit gemeten met vagcom. is dit een bevestiging dat de eerste sensor kapot is of de bedrading niet goed is?
      Kan allebei..... volgens gerritspeek.nl

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dennisvaassen Bekijk Berichten
      Heeft iemand enig idee welk artikelnummer de 1ste lambdasonde heeft van een 2.0 tfsi? zijn deze universeel?
      Hangt van modeljaar en motorcode af. Als je die even vermeldt kan ik het nummer en prijs wel even opzoeken.
      Q5 2.0 TFSI S-Tronic 2010
      A6 Avant 2.4 Multitronic 2001

    7. #27

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      de motorcode is CAB volgens Vagcom.
      Laatst gewijzigd door dennisvaassen; 13-01-19 om 16:44.

    8. Ad
    9. #28
      Kees B's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      01 2010
      Leeftijd
      68
      Posts
      1.213
      Kudos
      3
      Auto
      Audi Q5
      Land
      Land

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Motorcode CABD (A5 modeljaar 2008)

      1ste (vóór de katalysator): 1K0 998 262 P, "Reparatieset lambdasonde (6-polig)", dealerprijs iets van 240 Euro

      2e (achter de kat) 1K0 998 262 T, "Rep set lambdasonde (4-polig)", dealerprijs circa 200 Euro.

      (Je krijgt dan de lambasonde met kabel en connector).
      Laatst gewijzigd door Kees B; 13-01-19 om 17:24.
      Q5 2.0 TFSI S-Tronic 2010
      A6 Avant 2.4 Multitronic 2001

    10. #29

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Thanks Kees! ik ga eens kijken of ze er ook goedkoper zijn... maar dit artikelnummer heb ik nodig als referentie

      Hoop echt dat dit het is......

    11. #30

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Dat is het echt niet.
      Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/#!/hartogtuning.
      TFSI olieverbruik echt opgelost vanaf 3750,-
      www.hartogtuning.nl..... DE Audi-specialisten.

    12. #31

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      CABD is een 1.8tfsi dus ergens gaat er iets mis, bovenstaande partnummers kloppen misschien niet voor jouw motor...

      Edit: waarom vervang je van alles maar niet de hogedrukpomp?
      Laatst gewijzigd door Raz0r; 13-01-19 om 23:18.

    13. #32
      Kees B's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      01 2010
      Leeftijd
      68
      Posts
      1.213
      Kudos
      3
      Auto
      Audi Q5
      Land
      Land

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dennisvaassen Bekijk Berichten
      de motorcode is CAB volgens Vagcom.
      En wat is nu je echte motorcode en modeljaar?? Zo wordt het een zooitje.....
      Q5 2.0 TFSI S-Tronic 2010
      A6 Avant 2.4 Multitronic 2001

    14. #33

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Raz0r Bekijk Berichten
      CABD is een 1.8tfsi dus ergens gaat er iets mis, bovenstaande partnummers kloppen misschien niet voor jouw motor...

      Edit: waarom vervang je van alles maar niet de hogedrukpomp?
      Omdat een hogedrukpomp wel 700 euro kost excl montage.... ben blij dat de 1ste lambda een foutmelding geeft omdat deze niet werkt of de bedrading niet deugt. Hoop alsnog dat het vervangen van deze de oplossing is. De symptonen van de audi zijn identiek aan een kapotte lamdasonde

    15. #34

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Kees B Bekijk Berichten
      En wat is nu je echte motorcode en modeljaar?? Zo wordt het een zooitje.....
      Excuus! CDNB volgens kofferbak stickertje bij motorcode..

    16. #35

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Heb zojuist de lambdasonde doorgemeten met een multimeter. Als massa heb ik het metalen gedeelte gebruikt aan de buitenkant van de sensor ( later ook nog het gedeelte voor de ringsleutel ) Bij alle 6 aansluitingen heb ik geen voltage kunnen gemeten bij draaiende motor (5 minuten laten draaien). Ik krijg op mijn uitleesprogramma wel de melding 'no closed loop due engine Faillure' wat klopt... Als ik de sensor weer aansluit krijg ik de melding 'closed loop' . De sensor word dus wel herkent door het motormanagement. Wat me ook opviel is dat de mantel (het gedeelte wat de 6 kabels bijeen houd) een beetje beschadigd is. Hij is niet versleten maar er zitten veel zwarte vegen op. Ook hangt de stekker van de sensor en de andere kant van de stekker die naar de kabelboom los in de motor ruimte... dit lijkt me niet de bedoeling. Dit kan allemaal gebeurd zijn bij de audi dealer 3 jaar geleden toen de motor gereviseerd is wegens olieverbruik.

    17. #36
      Kees B's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      01 2010
      Leeftijd
      68
      Posts
      1.213
      Kudos
      3
      Auto
      Audi Q5
      Land
      Land

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dennisvaassen Bekijk Berichten
      Excuus! CDNB volgens kofferbak stickertje bij motorcode..
      Motorcode CDNB

      1ste (vóór de katalysator): 1K0 998 262 L, "Reparatieset lambdasonde (6-polig)", dealerprijs iets van 240 Euro

      2e (achter de kat) 1K0 998 262 T, "Rep set lambdasonde (4-polig)", dealerprijs circa 200 Euro.
      Laatst gewijzigd door Kees B; 14-01-19 om 16:58.
      Q5 2.0 TFSI S-Tronic 2010
      A6 Avant 2.4 Multitronic 2001

    18. #37

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dennisvaassen Bekijk Berichten
      Omdat een hogedrukpomp wel 700 euro kost excl montage.... ben blij dat de 1ste lambda een foutmelding geeft omdat deze niet werkt of de bedrading niet deugt. Hoop alsnog dat het vervangen van deze de oplossing is. De symptonen van de audi zijn identiek aan een kapotte lamdasonde
      €700? Zei de dealer dat tegen je? €300 max voor een originele nieuw in DE denk ik. Montage is ook niet waanzinnig ingewikkeld. Mocht je dat niet overzien staan er zelfs nog gebruikte te koop van de laatste revisie (max 1.5 jaar oud). Anyway, succes met de lambda's

    19. #38

      Standaard Re: Misfires 2.0 TFSI

      audia52009.jpg

      hmmzzz ik kan bank 1 sensor 1 wel uitlezen met vagcom.... ik meet alleen stroom i.p.v. volt , hij lijkt wel te werken.

      Toch wel prijzig om het erop te gokken... wil graag zeker weten wat er kapot is, misschien toch verstandiger om naar een expert te gaan

    Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •