Resultaten 1 tot 2 van de 2
    1. #1

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      07 2019
      Posts
      1
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A6

      Standaard Parking brake: malfunction

      Goedemiddag,

      Ik heb sinds een paar maanden een Audi A6 Quattro uit 2004 en ik krijg sinds gisteren de volgende foutmelding: Parking brake Malfunction.

      Nou heb ik op het forum gezocht naar vergelijkbare problemen en ondanks dat het inderdaad vaak voorkomt dat een kabel breekt is mijn probleem toch net anders dan bij de rest.

      - Het probleem begon gisteren nadat ik de auto opnieuw startte nadat ik er een stuk meegereden heb en niet tijdens het rijden.

      - Ik krijg geen EPS melding zoals andere mensen ondervonden hebben, vorige week heeft de garage wel een EPS foutmelding gehad. Die heeft toen de longitudinale EPS sensor vervangen en sindsdien heb ik er geen problemen meer mee gehad. Zou dit er nog mee te maken kunnen hebben?

      - Ik krijg 1 pieptoon bij het aanzetten van het contact in tegenstelling tot anderen waarbij er continu een geluidsignaal klinkt.

      - De remmen lopen zover ik doorheb niet aan.

      - Als ik de handrem erop zet begint het rode indicatie lampje en het handremlampje op het dashboard snel te knipperen. Ik kan vervolgens wel de handrem er weer 'afhalen'.

      Is het volgens jullie dan toch een versleten kabel? Zo ja, hoe kan ik dat makkelijk checken?
      Ik heb zelf niet de mogelijkheid om de auto op een brug te zetten en even goed te kijken of die kabels nog heel zijn, of is het mogelijk om de kabels te zien zonder brug?

      Als laatste vraag, kennen jullie een specialist in de buurt van Rotterdam die ik hier naar kan laten kijken?
      Op het forum kom ik Coen Donkers tegen, maar Veghel is wel net ver om uit te laten lezen en eventueel een kabel te vervangen.

      Met vriendelijke groeten,
      Lars

    2. #2

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      09 2008
      Posts
      431
      Kudos
      8
      Auto
      Audi A6
      Land
      Land

      Standaard Re: Parking brake: malfunction

      Jouw symptomen lijken identiek aan degene die ik destijds had. Bij mij was de kabel aan de stekker van binnen helemaal kapot gerot (door binnentreding van vocht). Dit zie je zo niet direct aan de kabel, maar als je het achterwiel eraf haalt en je haalt de stekker van de handrem motor, dan heb je misschien de stekker direct los in de hand. Als je hem uitleest zou je moeten kunnen zien om welke zijde het gaat.
      Ik had ook maar alleen bij starten/op contact zetten 1 luide piep, verder niets. Pas op met de handrem erop zetten, als hij net even contact maakt, zou het zomaar kunnen dat hij erop gaat en je hem daarna niet meer eraf krijgt.
      Ik heb dit opgelost door een nieuwe stekker met een ingegoten kabel te monteren. Zo hoef je niet de hele kabelboom te doen. Dit heb ik ondertussen 4 jaar geleden gedaan geloof ik. Top op heden werkt het nog steeds prima en ziet er ook nog steeds prima uit.
      Ik heb destijds iets gekocht als dit : https://www.ebay.de/itm/2Pcs-Handbre...MAAOSwuwdcrt~N
      Heb er ook 2 besteld, 1 heb ik nog liggen mocht de andere zijde ook een keer komen. Bij mij was het rechtsachter.

      Ik kom uit Limburg, dus een specialist in de regio Rotterdam kan ik je niet aandragen. Maar op zich als je een beetje handig bent, is dit wel zelf te doen hoor.

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •