Resultaten 1 tot 7 van de 7
    1. #1

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      10 2017
      Leeftijd
      52
      Posts
      3
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3

      Standaard 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Hallo allen

      ik ben sinds kort in het bezit van audi s6 uit 2006, dit beest bezit de welbegeerde v10 motor 5.2 ltr
      geweldige auto en rijd perfect net als zijn automaat is er niets te klagen behalve, dat er een storing in zit omtrent de flap positie sensor bank 2 maar er brand geen lampje in de dash maar volgens vcds zou deze wel moeten branden ( mil on)
      als ik de auto op contact zet zie ik ook geen lampje oplichten ( ook niet kort)
      kan ik op een manier testen of het lampje defect is?

    2. #2

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      06 2019
      Leeftijd
      52
      Posts
      23
      Kudos
      0
      Auto
      Audi S6
      Land
      Land

      Standaard Re: 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Gelijk een goede reden om de auto te gebruiken . Als je de sleutel op contact zet, gaan er een aantal lampjes branden in dahsboard en na een seconde weer uit, behalve het motorstoringslampje. Dat blijft branden totdat de motor aanslaat. Dat is eigenlijk je test, als het lampje niet brandt, dan is het lampje defect (of er zit geen lampje in; kwam ik bij zoektocht naar Italianen in het verleden 3 van de 4 keer tegen ...).


      Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    3. #3

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      05 2009
      Posts
      63
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A6 Allroad

      Standaard Re: 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Lampje defect heb ik eigenlijk nagenoeg nooit gezien, wel lampje weg... inderdaad een paar keer bij een Italiaan gezien.
      Ook een manier om een motorstoringscode te maskeren.

      Een paar keer verhulde dit een dure sensorvervanging / nokkenasverstelling, een keer ook een simpele vacuümlekkage.
      Tegenwoordig check ik altijd de lampjes in het dashboard...

    4. #4

      Standaard Re: 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Hopelijk verhult het hier niet een defect inlaatspruitstuk

    5. #5

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      10 2017
      Leeftijd
      52
      Posts
      3
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3

      Standaard Re: 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Het is volgens mij inderdaad een italiaan volgens de boekjes
      Is er een handleiding om dit lampje te vervangen?
      Aangezien ze de lijst mooi pianolak gespoten hebben wil ik deze niet te veel beschadigen


    6. #6

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      10 2017
      Leeftijd
      52
      Posts
      3
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3

      Standaard Re: 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Update

      Auto rijdt verder prima maar heeft wel de storing p2020-008 position flap sensor bank 2
      Het motortje bediend wel de twee stangen die de kleppen in de uitlaat bedienen dus ik denk dat het de sensor is
      Ga een deze dagen de sensor van bank 1 en 2 uitwisselen om te zien of het probleem meegaat

    7. #7

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      06 2019
      Leeftijd
      52
      Posts
      23
      Kudos
      0
      Auto
      Audi S6
      Land
      Land

      Standaard 5.2 V10 BXA, motorstoringslampje brandt niet

      Denk dat je inlaatspruitstuk (een of meerdere wervelkleppen) kaduuk is. Dat is een bekend euvel bij deze motoren (heb ik mij laten vertellen). Staat bij mij op de lijst om te vervangen, tezamen met een carbon clean.


      Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
      Laatst gewijzigd door DATENCATE; 09-08-19 om 22:26.

    8. Ad

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •