Hallo,
Ik zat met een serieus probleem.
Ik kreeg onder het rijden uit het niets een heleboel foutmeldingen op het instrumentenpaneel. Airco, luchtvering verlichting en tal van andere foutmeldingen. En ineens viel alle elektronica uit, instrumentenpaneel,airco, mmi, scherm...richtingaanwijzers werkte plots ook niet meer, maar de auto viel niet stil en klonk heel normaal. Dus heel voorzichtig naar huis gereden en thuis komende alles uitgelezen. Bijna alle modules hadden foutmeldingen en na het wissen bleef er steeds een foutcode op het instrumentenpaneel terug komen.
Daar elektronica niet echt mijn sterkste kant is, heb ik de wagen laten uitlezen bij 3 personen en telkens kreeg ik het zelfde verdict te horen... het instrumentenpaneel defect. Prijskaartje +- 2000 voor een nieuwe cluster...slik...
Zelf nog zoveel mogelijk nagekeken op eventuele breuken. Ook de cluster uitgebouwd maar geen zichtbare schade te zien. Wat mij opviel was dat de display even ging tijdens het terug inbouwen van de cluster. Toch maar voor de zekerheid een oproep doen op de FB van Audiforum.nl voor een autoelektronicaspecialist. @paul van der Velden gaf mij de gouden tip wat het probleem was.
Een 2tal maandenterug heb ik de middenconsole er uit gehad voor de inlegdelen te polijsten. Bij het terug inbouwen hievan zat een stuk kabelboom onder het frame gekneld. (Blijkbaar iets wat meerdere personen al overkomen is.)
Door de trillingen die de wagen maakt tijdens het rijden, zijn de geleiders van enkele kabels bloot komen te liggen en veroorzaakten zo een kortsluiting, waardoor de instrumentencluster, airco, mmi, enz... uitvielen.
Eind goed, al goed voor mij want ik kwam er met een rolletje isolatietape goed vanaf.

.


Verstuurd vanaf mijn SM-S908B met Tapatalk