Resultaten 1 tot 10 van de 10
    1. #1

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      02 2012
      Posts
      19
      Kudos
      0
      Auto
      Audi 100
      Land
      Land

      Standaard Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Bij mijn Audi 100 avant een KZ motor uit 1986 krijgt de startproeier geen korte 12 volt puls.
      Waardoor de motor moeilijk aanslaat.
      Wie weet waar die 12 volt vandaan moet komt ?
      Ik heb een vraagbaak maar daar vond ik niets over dit onderwerp.
      Een elektrisch schema daar zou ik ook mee geholpen zijn.
      Sproeier werkt prima met externe accu getest.

      Graag reacties van experts die dit wel eens bij de hand hebben gehad en e.v.t. een oplossingen kunnen aandragen.

    2. #2
      fons716's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      11 2011
      Leeftijd
      53
      Posts
      222
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Ik dacht dat het een koudstart sproeier is, en die krijgt alleen stroom als de motor koud is.

      Misschien eerst even de sensors meten met een multimeter https://www.audiforum.nl/forum/model...ude-start.html
      VCDS 15.7.0 aanwezig. Omgeving Nijmegen.

    3. #3
      Viper109's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      09 2017
      Leeftijd
      23
      Posts
      111
      Kudos
      0
      Auto
      Audi 100

      Standaard re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Nou weet ik niet precies al het fijne van een KZ, maar heb wel precies hetzelfde gehad op mijn NF. Waar het uiteindelijk op neer komt is kijken tot waar je spanning hebt en elke keer de kabel doorpiepen. T makkelijkste is om vanaf de injector terug naar de auto te werken. Bij mij was het achteraf een zekering die heel was maar niet meer doorverbond... (En daar loop je dan dus 3 dagen naar te zoeken.)
      Restaurateur
      -Audi 100 2.3E 1988 NF
      -Audi 90 2.3E 1987 NG

    4. #4

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      11 2006
      Leeftijd
      67
      Posts
      348
      Kudos
      1
      Auto
      Audi A1
      Land
      Land

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Het startventiel werkt in combinatie met een thermotijdschakelaar die inspuit afhankelijk van de temperatuur, bij deze temperaturen werkt hij niet.
      Het is een soort choke als bij carburateur motoren, ik zou maar eens de benzine druk meten.
      En ook of de benzinedruk niet daalt ( lekkage )

    5. #5
      Viper109's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      09 2017
      Leeftijd
      23
      Posts
      111
      Kudos
      0
      Auto
      Audi 100

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Het is wel een koudstartinjector. Maar ook bij deze tempraturen kan die zeker van belang zijn. Zoals ik zei heb ik van de KZ en de K-tronic niet al te veel kaas gegeten. Maar bij de KE-tronic spuit de koudstartinjector standaard de eerste 10s van de loop benzine in het spruitstuk. Audi beschreef dit zelf dat zonder te veel benzine condenseert tegen de koude cilinderwand. Bij dit weer natuurlijk iets minder van toepassing maar het is echt wel een vereiste. Maar ik weet dus niet of de K-tronic dit ook zo afregelde. Maar thermodynamisch lijkt het me niet anders.
      Restaurateur
      -Audi 100 2.3E 1988 NF
      -Audi 90 2.3E 1987 NG


    6. #6

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      02 2012
      Posts
      19
      Kudos
      0
      Auto
      Audi 100
      Land
      Land

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Dat terug zoeken via de kabel kom ik tot het dashboard waar de kabel de auto in gaat daar houd het zoeken op.
      om nou alles los te halen is ook weer zoiets vandaar mijn vraagstelling waar die 12 volt vandaan komt !
      of welke sensor er voor verantwoordelijk is?

    7. #7
      al_bundy's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      04 2006
      Leeftijd
      39
      Posts
      2.681
      Kudos
      4
      Auto
      Audi 80

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Die zit achter op de kop geschroeft. Het is een schakelaar met een dubbele functie, wordt zelf door een +12V warm gemaakt (voor bepaalde tijd), en wordt warm gestookt door het koelwater.
      In koude toestand zal deze gesloten zijn, en dus de koudstart bedienen.
      Ik dacht iets van max 8 seconden lang dat deze in koude stand gesloten is. Schakeltemp is 35 graden.
      Zoek maar eens op 'thermo time switch'.

    8. Ad
    9. #8

      Algemeen Auto Social
      Sinds
      02 2012
      Posts
      19
      Kudos
      0
      Auto
      Audi 100
      Land
      Land

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Dus als ik het goed begrijp zal deze in koude toestand nagenoeg o ohm moeten zijn ?

    10. #9
      fons716's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      11 2011
      Leeftijd
      53
      Posts
      222
      Kudos
      0
      Auto
      Audi A3
      Land
      Land

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      Onder de 35 graden zijn de contacten gesloten dus nagenoeg 0 ohm
      Boven de 35 meet je oneindig hoog, dus niets op je meter.
      VCDS 15.7.0 aanwezig. Omgeving Nijmegen.

    11. #10
      RvdG94's Avatar
      Algemeen Auto Social
      Sinds
      02 2015
      Leeftijd
      24
      Posts
      243
      Kudos
      0
      Auto
      Audi 80
      Land
      Land

      Standaard Re: Koudestartsproeier krijgt geen 12 volt puls

      De thermotijdschakelaars kunnen wel sneuvelen op de lange duur, heb op mijn vorige 80 een defecte gehad waardoor de motorregeling überhaupt niet lekker liep.
      Audi 100 CS Quattro 2.3E (NF) - 1987
      Audi 80 1.9E (SD) - 1988
      Audi 80 1.8S (JN) -1990

    Forum Rechten

    • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
    • Je mag geen reacties plaatsen
    • Je mag geen bijlagen toevoegen
    • Je mag jouw berichten niet wijzigen
    •