Resultaten 1 tot 2 van de 2
  1. #1

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   03 2020
   Posts
   1
   Kudos
   0
   Auto
   Audi 80

   Standaard Vliegwiel 1.8 RU maakt geluid tijdens rijden en starten

   Hee allemaal,

   Sinds kort ben ik eigenaar van mij eerste auto een audi 80 B3 (en nieuw lid van het audi forum )
   1.8 RU AKM uit 1988 met ongeveer 250,000KM op de teller
   Nu merk ik dat bij het starten hij soms een vervelend geluid maakt zoals dit:https://www.youtube.com/watch?v=iOmDhfDRj7o
   en tijdens het rijden ook een zacht malend geluid maakt. Verder schakelt en koppelt de auto wel helemaal goed en is er nergens een spoor van lekkage of andere geluiden bij de versnellingsbak.

   Nu denk ik dat beide geluiden komen door het waarschijnlijk missen van een paar tanden op het vliegwiel en een slecht functionerende startmotor en vroeg mij af of iemand hetzelfde heeft gehad?

   Graag zou ik beide dan ook willen vervangen en eventueel een nieuwe koppeling, alleen vind het moeilijk om de juiste onderdelen te vinden.
   vroeg mij af of iemand misschien weet welk vliegwiel en startmotor ik het beste zou kunnen gebruiken en of ik die beter nieuw of gebruikte kan kopen?

   Hoor graag van jullie,
   Gr Bram
   Laatst gewijzigd door Bram0100; 20-04-20 om 23:57.

  2. #2
   Arnout's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   03 2004
   Leeftijd
   45
   Posts
   1.354
   Kudos
   35
   Auto
   Audi RS2
   Land
   Land

   Standaard Re: Vliegwiel 1.8 RU maakt geluid tijdens rijden en starten

   Hallo Bram,
   Welkom en gefeliciteerd met je Audi! Het zijn taaie en fijne auto’s die B3’s. Ik heb de mijne nu dik 20 jaar, een 1.6 benzine uit 1991.
   Ik weet niet hoe handig je zelf bent, maar het vervangen van de koppeling en vliegwiel is een beste klus. Het kan allemaal net zonder dat de motor en bak eruit moeten op een brug met een baksteun en 2 man.
   Maar ik zou eerst de startmotor uitbouwen (3 bouten) en laten checken door een specialist. Mijn ervaring is dat deze het blijven doen tot ze echt de motor niet meer rond krijgen. Je kan vaak nog gewoon een gereviseerde mee-krijgen als je je oude inlevert, het zijn standaard Bosch dingen. Als hij eraf is, dan je gelijk de tanden van het vliegwiel zien (motor met de hand ronddraaien) en kijken of het nodig is meer uit elkaar te halen.
   Mijn koppeling was op na 300.000km, maar voornamelijk omdat de gaffel zover was ingesleten dat de bak niet meer in de achteruit wilde. Koppelingen zijn in de toebehoorhandel wel te krijgen (Sachs bevalt hier goed), ik weet niet of dat voor de gaffel ook geldt. Audi is de B3 al lang vergeten, dus het is of Audi Tradition of de automaterialenhandel waar je onderdelen nog kan krijgen.


   Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   1991 Audi 80 1.6, 1994 Audi Avant RS2
   Leasert: nu: 2018 Hyundai Ionic Electric; ex: 2013 Chevrolet Volt LTZ, 2009 Audi A3 SB 1.4T

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •