Resultaten 1 tot 3 van de 3

  Onderwerp: MMI 3G / AMI vragen

  1. #1

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   02 2014
   Leeftijd
   29
   Posts
   1
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A4

   Standaard MMI 3G / AMI vragen

   Beste forumleden,

   Allereerst een kleine introductie; ik ben Audi-rijder sinds 2014, en vanaf dag 0 verknocht geraakt aan de vier Duitse ringen.! Mijn eerste model was een A4 B6, 1.9TDI uit 2004. Een heerlijke auto, die mij op één keer na nooit in de steek heeft gelaten. Na vijf jaar en meer dan 125.000 km's, is deze helaas total loss gereden voor mij. Mijzelf een "upgrade" cadeau gedaan; sinds een dikke maand de trotse eigenaar van een A4 B8 Pro line, 2.0TDI uit 2013. In mijn zoektocht meerdere modellen geprobeerd, maar de B8 geeft mij het rijgevoel waar ik naar op zoek was. Ongelooflijk blij mee! Elke centimeter, elke seconde in mijn auto is een genot (maar dat hoef ik hier op het forum niet toe te lichten neem ik aan )

   Echter is er altijd ruimte voor verbetering. Zo is het systeem uitgerust met een MMI 3G (low). Hier wil ik graag wat meer mee, dus ik ben aan het uitzoeken geslagen. Echter heb ik daar wat vragen over, waarop ik de antwoorden zo 1, 2, 3 niet gevonden krijg:


   1. Graag zou ik een AMI "retrofitten". De hardware is niet echt een probleem, echter zit ik met het vrijschakelen van de optie in het menu. Ik beschik niet over VAGCOM, maar ik vond deze how-to: https://upgrademyaudi.net/tutorials/...ript-and-vcds/ . Iemand hier ervaring mee? Er zijn wellicht mensen in de buurt die mij kunnen helpen met het eea VAGCOM-en, maar als het op deze manier zou kunnen, ben ik ook geholpen. Echter ben ik een beetje huiverig mijn MMI systeem te bricken, dus een kleine bevestiging of het wel/niet werkt zou fijn zijn voordat ik aan de slag ga!
   2. Als ik die AMI heb geretrofit, zou ik graag mijn iPhone (of iPod) willen aansluiten. Uiteraard kan dit met een AMI-lightning-kabel. Maar graag zou ik willen weten of het ook mogelijk is met een AMI-USB-kabel, waar ik dan de (originele) Lightning-USB-kabel op aansluit. Ik lees wisselende berichten op het forum en het internet. Zou iemand voor mij kunnen bevestigen of ook dit wel/niet werkt?   Met de tijd wil ik graag het systeem upgraden naar MMI 3G+, vanwege de betere navigatie, beter scherm (ik vind het MMI 3G scherm wel een beetje meh, zeker in vergelijking met het scherm wat in de instrumentencluster zit), wat modernere menu-interface en niet in de laatste plaats, bluetooth audio streaming. Dit systeem is eventueel "connected" te maken. Echter heb ik ook daar wat vragen over:


   1. Om connected te zien dien je een Audi-connect "service" te kopen bij Audi, correct? Is het zo simpel als: ben je connected, dan heb je live traffic info, google streetview en alles wat erbij komt kijken. Ben je niet connected, dan heb je niet de google-voordelen, maar verder wel gewoon een stand-alone navigatiesysteem? Of ligt het gecompliceerder dan dat?
   2. Mijn auto is voorzien van telefoonvoorbereiding basic (omdat pro-line). Voor zover ik heb kunnen ontdekken is de antenne wel geschikt voor zowel navigatie (GPS) als GSM. Is het zo dat er een (weliswaar loze) GSM antenne kabel naar de middenconsole loopt? Deze zou ik dan eventueel kunnen doortrekken naar het dashboard t.b.v. de MMI3G+ connected (ik gok dat deze er niét ligt maar hoop doet leven!)
   3. Wat betreft de inbouw zelf vond ik deze zeer uitgebreide guide: https://www.audizine.com/forum/showt...grade-With-SIM . Wat mij betreft een prima referentie. Echter wordt er onderin de guide gesproken over "component protection", welke blijkbaar verwijderd moet worden. Kan iemand hier wat meer duidelijkheid over geven? Ik neem aan dat het systeem op één of andere manier gekoppeld moet worden aan de auto. Dit is echt een klusje voor de dealer? Zijn hier (naast het uurloon van de dealer...) nog kosten aan verbonden, voor zover jullie weten?
   4. Is het afgezien van bovenstaande, plug-en-play? Systeem zou out-of-the-box interactie moeten hebben met het display in de instrumentencluster, de versterker en dergelijke?


   Het zijn nogal een hoop vragen. Ik heb mijn best gedaan te onderzoeken wat ik kan, echter roepen sommige dingen meer vragen op dan het beantwoordt .

   Ik hoor het graag!

   Hartelijk dank!!

  2. #2
   Remi66's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   06 2011
   Posts
   10.203
   Kudos
   460
   Auto
   Audi A3
   Land
   Land

   Standaard Re: MMI 3G / AMI vragen

   Protection kan alleen de dealer doen.
   Rest kun je beter door iemand anders overlaten , een hobbyist van hier

   Verstuurd vanaf mijn SM-T830 met Tapatalk
   1e Audi A3 1.9 TDI 90 pk 1997- 2013
   2e Audi A3 2.0 TDI 150 pk 2013 - ? Hartog tuned.
   In bezit van originele Vagcom en VagCan Pro kabel
   ,
   regio Apeldoorn, remi4x at gmail.com

  3. #3
   Der Bastler's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   07 2012
   Posts
   686
   Kudos
   258
   Auto
   Audi A5 Coupé
   Land
   Land

   Standaard Re: MMI 3G / AMI vragen

   het coderen van de AMI kan ik je wel mee helpen.

   Vwb de inbouw van een MMI 3GP systeem. Via internet kom je natuurlijk een heel eind. Er zit echter wel eea aan codeerwerk aan om de unit geschikt te krijgen voor de opties die jou auto heeft. Als je achteraf een unit in een auto inbouwt zul je nooit de connected services van Audi kunnen aankopen voor jou auto omdat dit chassisnummer gebonden is. En jou auto is affabriek niet uitgebracht met een MMI 3GP systeem. Als je achteraf iets inbouwt ga er maar vanuit dat er nooit een kabeltje teveel in je auto ligt. Alles moet je extra inbouwen.
   Niets is plug and play, alles zal op je auto gecodeerd moeten worden.
   VCDS/ VAG CAN PRO / ODIS / ODIS-ONLINE regio Achterhoek. audi.diagnose@hotmail.com

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •