Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: A4 2009 bluetooth streaming met Viseeo WMA3000a

 1. #1

  Algemeen Auto Social
  Sinds
  11 2010
  Posts
  6
  Kudos
  0
  Auto
  Audi A4
  Land
  Land

  Standaard A4 2009 bluetooth streaming met Viseeo WMA3000a

  Ik heb afgelopen week een Audi A4 uit 2009 gekocht. Volgens mij heb ik een MMI 3G, getuige het feit dat ik SD kaart slots heb in mijn dashboard. Daarnaast heb ik een interface in mijn dashboard kastje zitten, waarvan ik aanneem dat het een AMI poort is. Nu kwam ik tot de conclusie dat muziek streamen, ondanks de aanwezige bluetooth handsfree verbinding, niet mogelijk is. Kleine tegenvaller aan een verder fantastische auto...

  Na wat zoekwerk op internet, kwam ik bij verschillende hobby-bob oplossingen met allerlei nadelen. Zoals het niet gebruiken van alle speakers, lastig te combineren met bestaande bluetooth etc. Totdat ik uit kwam bij de WMA3000a van Viseeo. Deze beloofd alles waar te maken wat ik wil:

  - Bluetooth audio streamen
  - Compatible met iPhone 5/6
  - Bestaande bluetooth handsfree blijft simultaan werken
  - Gebruikt de AMI ingang, op een manier waardoor het geluid over alle speakers verdeeld wordt met goede kwaliteit
  - Als kers op de taart, bediening van de muziek via MMI in plaats van op de telefoon (geen eis of wens, maar wel erg leuke toevoeging)

  http://www.viseeo.com/ugC_ShowroomIt...howID=22#Media

  Mijn vraag, heeft iemand al ervaring hiermee? Het beloofd veel en is niet erg duur, maar wel lastig te verkrijgen in NL. Er is een aanbieder in de UK (http://www.ebay.nl/itm/Tune2Air-WMA3...item3cf2692d1b) waar ik het wel wil proberen. Maar alvorens ik hem bestel, was ik benieuwd of iemand hier al ervaring mee heeft en kan bevestigen of het zijn beloften waar maakt, of dat het rommel is.
  Laatst gewijzigd door woei; 16-02-15 om 15:05.

 2. #2

  Standaard

  Viseeo werkt perfect, je hebt wel de 30pins ami kabel nodig..
  Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

  Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

 3. #3

  Algemeen Auto Social
  Sinds
  11 2010
  Posts
  6
  Kudos
  0
  Auto
  Audi A4
  Land
  Land

  Standaard re: A4 2009 bluetooth streaming met Viseeo WMA3000a

  Bedankt voor je reactie Leon. Refereer je nu aan de WMA1000? De WMA3000 heeft al een AMI kabel geintegreerd zoals ik het zie. Of begrijp ik je verkeerd en heb ik hiernaast alsnog een adapterkabel nodig?
  Laatst gewijzigd door woei; 16-02-15 om 23:00.

 4. #4

  Algemeen Auto Social
  Sinds
  01 2014
  Leeftijd
  41
  Posts
  63
  Kudos
  0
  Auto
  Audi A5 Coupé
  Land
  Land

  Standaard Re: A4 2009 bluetooth streaming met Viseeo WMA3000a

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door woei Bekijk Berichten
  Mijn vraag, heeft iemand al ervaring hiermee? Het beloofd veel en is niet erg duur, maar wel lastig te verkrijgen in NL. Er is een aanbieder in de UK (http://www.ebay.nl/itm/Tune2Air-WMA3...item3cf2692d1b) waar ik het wel wil proberen. Maar alvorens ik hem bestel, was ik benieuwd of iemand hier al ervaring mee heeft en kan bevestigen of het zijn beloften waar maakt, of dat het rommel is.
  Vandaag binnen, viseeo wma 1000.
  Is nu in de aanbieding bij https://www.gsmpunt.nl/carkits/visee...000-showmodel/
  Zoals Leon zegt heb je voor de WMA 1000 wel de 30pins kabel nodig (in je dashboard kastje)
  Streamen van Spotify werkt perfect, volgend / vorig nummer + volume bediening van stuurwiel.
  Alleen geen titel weergave in MMI (vanwege android toestel)

 5. #5

  Algemeen Auto Social
  Sinds
  02 2016
  Posts
  5
  Kudos
  0
  Auto
  Audi A6
  Land
  Land

  Standaard Re: A4 2009 bluetooth streaming met Viseeo WMA3000a

  Ik rijd inmiddels al een tijdje rond met deze combinatie (WMA1000 + 30pins AMI kabel).
  Helaas heb ik moeten constateren dat het gelijktijdig verbonden zijn van telefoonfunctie en Spotify niet helemaal vlekkeloos functioneert.
  Ik heb een iPhone 6, 64 GB model. Ik merk dat als ik de telefoon met de audi Bluetooth heb verbonden en Spotify met de Viseoo WMA1000, dat er dan onregelmatig onderbrekingen zijn in de muziek. Alsof er teveel data tegelijkertijd door de iPhone moet worden verstuurd en hierdoor BT een beetje overstuurd raakt. Deze onderbrekingen zijn de ene keer heftiger en sneller achter elkaar dan de andere keer. En voor mij zeer hinderlijk. Deze malfunctie zit hem in de iPhone. Niet in Spotify, niet in de MMi ontvanger en ook niet in de WMA1000.
  Test is namelijk dat als ik een andere iphone (5s) via BT met de auto verbind, dat dan de onderbrekingen niet voorkomen. MMi heeft dan verbinding met een BT telefoon en krijgt signaal binnen via de WMA1000, dezelfde input dus. De WMA1000 krijgt gewoon van hetzelfde apparaat de input via BT, dus daar zal het ook niet aan liggen. Dan moet het sturende apparaat dus het probleem zijn, de iPhone 6. Ik heb dit (nog) niet met een andere telefoon dan mijn iPhone 6 kunnen testen.

  Heeft iemand anders een zelfde/andere ervaring?

  NB1: Als je iTunes Music gebruikt kan je WEL via de GUI in het dashboard en het stuurwiel alle functies in de iPhone bedienen! Dus wellicht de moeite waard om Apple Music eens een keer uit te proberen. Helaas maakt dit geen verschil bij deze klacht. Ook met Apple Music heb ik onderbrekingen. Bij Apple NIETS op hun fora gevonden mbt dit onderwerp.

  NB2: Streaming van muziek werkt verder erg goed. Uitstekende geluidkwaliteit!!!

  NB3: Ik heb eerder de A2DP aangeschaft, maar die werkt dus HELEMAAL NIET met mijn MMi interface.

  Data
  Audi A6 Avant 2.0TDI, 2010
  MMi +, 3G
  WMA1000 van de firma Viseeo + 30 pins AMI kabel
  iPhone 6, 64 GB, laatste S/W update
  Spotify en Apple Music geven beide hetzelfde probleem


 6. #6
  bugboy's Avatar
  Algemeen Auto Social
  Sinds
  01 2011
  Leeftijd
  50
  Posts
  416
  Kudos
  2
  Auto
  Audi A5 Cabrio
  Land
  Land

  Standaard Re: A4 2009 bluetooth streaming met Viseeo WMA3000a

  Ik heb in een ver verleden (2013-2018) gebruik gemaakt van de Viseoo Tune2Air WMA1000 en die had twee grote issues:
  1. Onderbrekingen in het geluid als de iPhone verbonden is met de carkit en Tune2Air. Bluetooth van de auto uitzetten lost het probleem op, maar dan doet je carkit het natuurlijk ook niet meer.
  2. Werkt vooral goed met Apple Music, maar toont geen playlists van Spotify.


  Nu ik weer een Audi heb met AMI (A5, 2011) heb ik de WMA3000A besteld, omdat er geadverteerd wordt dat deze goed werkt met Spotify.

  De nieuwste software voor dit product maakt het mogelijk om de Tune2Air niet alleen te gebruiken i.c.m. Apple producten, maar ook met de betere Android telefoons. Ook kan de Tune2Air sinds deze update samenwerken met “3rd party apps”, zoals Spotify of Pandora. De software biedt de Tune2Air de mogelijkheid tot het streamen van muziek naar uw commandsysteem in de auto. Hoewel de Tune2Air deze functie met de nieuwste software ondersteunt, wordt het niet door alle type commandsystemen ondersteund.
  In mijn Audi A5 (2011, MMI 3G low met B&O audio) werkt het eigenlijk alleen goed met Apple Music. Ik kan op de telefoon wel Spotify starten, maar de afspeellijsten van Apple Music worden altijd getoond. Als ik handmatig Spotify start en de back/forward buttons gebruik, dan gaat die vaak weer terug naar Apple Music. De MMI toont ook enkel de playlists van Apple Music en niet die van Spotify. Ook als ik op de MMI op back/front druk dan springt die vaak weer terug naar Apple Music.

  Een ander probleem is dat het geluid af en toe overslaat als de iPhone ook verbonden is met de carkit (zie post van @jhariem). Als de Bluetooth van de auto uitgezet wordt is het over, maar kan ik geen carkit meer gebruiken.

  De geluidskwaliteit is top en het is werkelijk plug-and-play, dus wat dat geen enkel probleem. Ik heb in het verre verleden dus de WMA1000 gehad en ik merk eigenlijk geen vooruitgang. Dat was een iPhone 5 en nu met de iPhone 11 Pro en WMA3000A dezelfde issues. Wellicht ligt het probleem grotendeels in de iPhone, maar onderaan de streep betaal je €150 voor een product dat niet top werkt. Ik stuur het daarom ook retour.

  In mijn Audi A4 heb ik het indertijd opgelost met een Brodit houder en een lightning kabel naar de AMI plug. De bediening liep dan volledig via de telefoon en dan heb je ook geen last van hick-ups. Ook werkt de carkit als vanouds. Het enige is dat de telefoon in het zicht ligt en dat vind ik wat minder. Ik overweeg dan ook om een wat meer rigoreuze oplossing te gaan inbouwen (zie deze post).

  PS: In de reviews op de site waar ik de WMA3000A heb gekocht lees je niets over deze problemen.
  VW Kever (1951 vouwdak), Audi cabriolet (1993, 2.8 V6), Audi A5 cabriolet (2011, 2.0TFSI quattro), Audi A4 station (2011, 2.0TDI handbak, B&O edition)
  VAG-COM: 23.3 (Enschede)

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •