Resultaten 1 tot 3 van de 3
  1. #1

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   04 2017
   Posts
   89
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A5 SB
   Land
   Land

   Standaard Onterechte 'Audi Presense' melding met automatische noodrem

   Hallo,

   ik ben hier op het forum op zoek geweest naar soortgelijke gevallen, het enige wat ik kan terugvinden gaat over de 'ACC en laneassist' maar fit toch niet 100% aan mijn probleem.
   Audi A5 SB (2017 bj2018) 190 pk TDI-versie, 2 jaar dus en inmiddels 30.000 km op de teller.
   Reeds 4x heb ik onnodig een noodrem gehad met een 'Audi pre sense'-melding. Telkens schrikken en bijna 2x de oorzaak van een ongeval (aanrijding achteraan), in één geval nog een geluk gehad dat ik onmiddellijk weg kon aan de volgende verkeerslichten of ik had nog een pak slaag op de koop toe. (Bumperklever met gepimpte BMW3)

   1ste keer reed ik in de dorpskern voorbij een café (café met die groene poort rechts), terrasje met 2 tafeltjes tot tegen de rijbaan. Ober komt met een schaal buiten en stapt naar de eerste tafel.
   BAM!!! Alles dicht. Iedereen op het terras aanzag mij als een gek die (toen met een van de eerste A5's van het model in de streek) eens stoer ging doen en zich liet opvallen.
   ==> Waarschijnlijk werd de ober aanzien als iemand die zich (in een hoek van 90°) voor de wagen ging begeven.

   Half jaartje later... weer prijs:
   2de keer: Fietser die rechts uit een straat komt en rechtsaf slaat (op een verhoogd fietspad) maar omdat net voor het kruispunt een lichte asverschuiving ligt:
   BAM!!! Alles dicht. De fietsende vrouw keek mij raar aan en de BMW-rijder die héél kort achter mij reed (en mij waarschijnlijk na het kruispunt wilde passeren op het 2de rijvak) woedend!! Daar kwam ik goed weg.

   AKTIE: Auto binnen gereden bij de dealer... blijkbaar was de installatie van de software voortijdig afgebroken en was het de oorzaak van het snelle ingrijpen.

   Een maand of 2 geleden, weer prijs:
   Winkelstraat, eenrichtingsverkeer maar fietsers kunnen in beide richtingen...
   Ik kom aan een kruispuntje (met asverschuiving) maar in de tegengestelde richting komt een fietster die recht naar mij rijdt (maar dus gaat afzwenken door de verkeerssituatie)
   BAM !!! Alles dicht. Dit keer zat ik niet alleen in de wagen en mijn medereizigers keken raar op waarom IK (?... Ja IK hé, want 'IK' rij met de wagen) daar als een gek en zonder reden vol in de remmen ga. Het merk 'Audi' wordt deftig besproken en is het onderwerp van de rit. '...Die beslist zo maar in uw plaats om daar vol te remmen???'

   Deze week: Kom van een laag verkeersplateau en op het verhoogde voetpad loopt (in mijn richting en langs mijn zijde) een voetganger... de weg vertoont daar een lichte bocht.
   BAM!!! Weer alles dicht... Bovendien nog in mijn eigen straat waar iedereen me kent... en raar opkijkt of ik ze nog alle 5 op een rij heb.

   Ik boek maandag mijn onderhoud (30.000 km) en ben helemaal niet tevreden van die Audi Pre sense. (na de interventie van de dealer op 'low sensitive' gezet in de MMI)
   Zijn er nog mensen die soortgelijke ervaringen hebben?
   Wordt een leuke kluif als je een aanrijding hebt door toedoen van uw wagen want tenslotte blijf je als bestuurder toch steeds verantwoordelijk...
   Is er een mogelijkheid om dit 'speeltje' te deactiveren? Want ik vind het HELEMAAL geen meerwaarde, in tegendeel zelfs.
   Alvast bedankt.
   Laatst gewijzigd door Go69; 31-08-19 om 22:03.

  2. #2

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   05 2010
   Leeftijd
   29
   Posts
   2.149
   Kudos
   30
   Auto
   Audi Q3
   Land
   Land

   Standaard Re: Onterechte 'Audi Presense' melding met automatische noodrem

   Nog voorgehad met de Q5, maar ik herkende de situaties wel op d'n duur op voorhand waardoor ik al klaar stond op het gaspedaal om de rem te overriden.
   Work hard, play hard.
   Q5 2.0TDI 2011
   Ex audi's : Audi 80, A8 D2,A3 8L, A4 B6, A1 8X, A6 C6, A3 8V

  3. #3
   Q52009's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   02 2013
   Leeftijd
   61
   Posts
   23
   Kudos
   0
   Auto
   Audi Q5
   Land
   Land

   Standaard Re: Onterechte 'Audi Presense' melding met automatische noodrem

   Wel - onterechte - waarschuwingen gehad, maar geen remingrepen. Hier en daar staan borden of vuilcontainers na een flauwe bocht waar ik met 80 km/h doorheen ga, dan krijg ik een (gong)waarschuwing. Overigens op precies hetzelfde moment en plaats als bij mijn vorige Q5.
   Audi Q5 2.0 TFSI Tiptronic 2016
   Audi TT Coupé 2.0 TFSI 2008 JD-tuned 250 PS, 360 Nm
   Audi A3 1.6 Ambition 2001

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •