Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: VAG connectoren en terminals

 1. #1

  Algemeen Auto Social
  Sinds
  01 2020
  Leeftijd
  25
  Posts
  118
  Kudos
  0
  Auto
  Audi A4
  Land
  Land

  Post VAG connectoren en terminals

  Hallo,

  Bij het retrofitten zal de enthousiaste hobbyist zoals ik er wel achter komen dat niet voor alles een kant en klare kabelboom te krijgen valt. Dit betekend dat we zelf mogen gaan knutselen. Na een veel gefrustreede momenten heb ik eindelijk wat antwoorden gekregen op mijn vragen. Ik dacht misschien zijn hier ook liefhebbers die deze info graag willen hebben.

  De volkswagen groep probeert steeds de voorgekrimpte ''reparatie kabels'' aan te smeren. De prijs hiervan varrieert, De laatste keer dat ik hiervoor naar Century ging kreeg ik een bon van €15,- per kabel, ik moest er 23 st hebben. Reken maar uit... Dat heb ik daarom ook niet gedaan en ik ben vrijwel gelijk gaan kijken naar wat hier verder in mogeijk is. Naastdat ik geen fan ben van het solderen, probeer ik het zo ''origineel'' mogelijk te houden.

  Gelukkig ben ik niet de enige die zich hier mee bezig heeft gehouden. Onze vrienden uit Duitsland en Rusland hebben het meeste werk al voor ons gedaan. Ik denk dat voor de meeste van ons Duits niet zo'n probleem moet zijn maar Russisch is niet voor ieder makkelijk. In Google Chrome, even op de rechtermuisknop drukken en klik dan Vertalen naar Nederlands. Het is niet geheel vlekkeloos vertaald maar je begrijpt het wel.

  link 1:
  https://www.a4-freunde.com/showwiki....#footnote_MCON

  Link 2:
  https://www.drive2.ru/c/3184430/

  Bijde links staan veel OEM nummers. Dat kan soms lastig zoeken worden in Google of andere zoekmachines. Ook lokale dealers van VAG zijn niet geheel welwillend om particuliere klanten zo snel te woord te staan of om de losse terminals te verkopen. Om een betere zoek range te vinden welke terminal je nodig hebt kan je het beste uitzoeken wat de TE-nummers zijn. TE-nummers zijn product nummers van het bedrijf TE-Conectivity/Tyco of zoals ze eerder heten AMP.

  Veel connectoren bestaan uit twee delen waavan de binnenkern vaak een witte of zwarte blok is. Dit zijn gestandariseerde basis elementen van Tyco waar hun nummer op staan. bij het zoeken van dat nummer kom je vaak bij het bedrijf Mouser electronics uit, vanuit de datasheet kan je de juiste terminal vinden. Deze staan in tekst op de tekening aangegeven.

  Veel valt op OEM nummers wel te vinden, via aliexpress zijn de losse terminals en ook de connectoren met terminals te krijgen. China vertrouw ik toch niet helemaal alhoewel dat waarschijnlijk veel hiervan daar toch vandaan komt. Plus het duurt lang.

  TE-nummers kan je vaak terug vinden bij bedrijven zoals:
  https://www.conrad.nl/
  https://sinuss.nl/
  https://nl.mouser.com/?gad_source=1&...hoCm9QQAvD_BwE

  Qua gereedschap ben je wel en ander nodig

  krimptang:
  https://nl.aliexpress.com/item/32558...yAdapt=glo2nld

  Stekker pin verwijderaar:
  https://www.hbm-machines.com/nl/p/hb...disconnect-set

  en meer, maar dit zou je eerst wel helpen.

  Hoe ik het zelf uitzocht is, wat voor type terminal ik moet hebben (MQS, MCON, SPT, JPT etc.) dan de juiste breedte van de pin samen met de kabel dikte. Ik ben ook maar een hobbyist en weet ook niet alles. Dit heeft mij in elk geval geholpen met de bouw van mijn eigen B6. Ik hoop dat deze info voor jullie nuttig is voor eventuele toekomstige projecten.
  Laatst gewijzigd door rob0244; 07-11-23 om 15:57.

 2. #2
  Superavenger69's Avatar
  Algemeen Auto Social
  Sinds
  11 2010
  Leeftijd
  54
  Posts
  1.185
  Kudos
  0
  Auto
  Audi Q3
  Land
  Land

  Standaard Re: VAG connectoren en terminals

  Mooi stukje info. Daar zullen veel mensen blij mee zijn. Ik in ieder geval wel. Ik had ook de ervaring dat de dealer me een rib uitdraaide voor een eenvoudig reparatiekabeltje.
  Ik ga de linkjes zeker bekijken. De tang heb ik al, maar dan gewoon in NL gekocht. Heb de uitvoering met verwisselbare bekken/
  Q3, 45 TFSI Quattro S Line, Turbo blauw
  A4 B8 avant, 2.0 TFSI S-tronic Quattro.. A4 B7 avant, 3.0 tdi S Line Quattro.

 3. #3
  gratje83's Avatar
  Algemeen Auto Social
  Sinds
  03 2008
  Posts
  1.500
  Kudos
  38
  Auto
  Audi S4
  Land
  Land

  Standaard Re: VAG connectoren en terminals

  https://www.rdae.nl

  Heeft ook veel stekkers op voorraad. ook diverse draadkleuren in verschillende mm2 beschikbaar .
  Audi a4 3.0 v6 avant quattro
  Ross-tech hex+can VCDS
  vcdscodering@gmail.com

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •