Pagina 1 van 7 12345 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 20 van de 128

Onderwerp: 50 km/h te hard in bebouwde kom en EMG? (NU CJIB)

  1. #1

    Standaard 50 km/h te hard in bebouwde kom en EMG? (NU CJIB)

    Beste forummers,

    Een maand geleden ben ik aangehouden door een motoragent die mij heeft betrapt met 102 km/h na correctie (was 106) waar 50km/h mag, met de lasergun uiteraard. Rijbewijs werd ingevorderd etc... Nu zal iedereen denken wat een idioot ben je toch ook, maar goed ik zal het proberen uit te leggen.

    Het was een tweebaansweg richting de snelweg. Nooit gedacht dat ze hier zouden controleren voor hard rijden, 1 km van de snelweg af :S:S. Ik dacht dat het hier ging om een 80-weg, maar het was dus nog steeds 50. Ik weet dat het stupid stupid is om zo hard te rijden, maar het is me overkomen en dit is de eerste keer dat ik na 6 jaar rij-ervaring zo wordt beboet voor te hard rijden. Omdat dit het eerste keer was dat ik met zoveel "te hard" ben gepakt, zou ik mijn rijbewijs binnen 10 dagen terug krijgen (wat ook is gebeurd, heb het na 8 dagen ofzo in Zwolle opgehaald). Ook zou ik volgens de agent daarna een acceptgiro ontvangen met daarop het boetebedrag.

    Vandaag ontving ik echter na ruim een maand na de gebeurtenis een aangetekende brief.
    Wettelijk opgelegde cursus EMG door de CBR die 774 euro bedraagt en die ik verplicht moet doen en zelf moet betalen uiteraard. Ik heb met de CBR gebeld en gevraagd of ik hierna ook nog een boete zou kunnen krijgen van de CJIB en de antwoord was "ja dat zou wel eens kunnen, omdat de CBR en CJIB zelfstandig werken en boetes opleggen, wij hebben niks met hen te maken". Nou daar werd ik dus helemaal ziek van. Ik snap niet dat ze mijn rijbewijs teruggeven omdat dit het eerste keer is dat zoiets heb gedaan, en alsnog een cursus moet volgen om te kijken of ik wel een goede bestuurder ben die veilig genoeg rijdt om deel te nemen aan het verkeer :S EN dat ik nog wel eens van CJIB een boetebedrag kan ontvangen :S:S

    Het komt erop neer dat iemand die tot nu toe altijd netjes heeft gereden (hier en daar bekeurinkjes van 3-4 km te hard, maar nooit geen gevaarlijk rijgedrag of met alcohol of zo gepakt) 1 keer een megagrote fout begaat en zo wordt aangepakt. De cursus houdt in dat ik 3 dagen een cursus moet volgen met andere mensen en hierin wordt gekeken of ik wel geschikt ben om te rijden ivm de verkeersveiligheid.

    Heeft iemand van jullie dit ooit meegemaakt en ervaring hiermee?? Moet ik nou na het betalen van 774 euro eventueel ook een bedrag aan CJIB overmaken? Dit is gewoon zakken vullen echt waar....Ik ben me bewust van mijn fout, maar dit is gewoon zakken vullen van de overheid...


    p.s. Kom aub niet met: eigen schuld of wat dan ook, want ik ken mezelf en ben geen hardrijder, dit is gewoon een naar incident.
    Laatst gewijzigd door kliko; 30-04-09 om 17:51.
    Audi V8 Fan!

  2. #2
    Steven's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    02 2004
    Leeftijd
    51
    Posts
    12.450
    Kudos
    4
    Auto
    Audi 200

    Standaard

    Tsja, jij kan eindeloos roepen dat dit de eerste keer is dat je stout bent geweest. Dat weten zij niet en ze gaan je ook niet op je blauwe ogen geloven.
    Ze hebben een procedure: you screw up big time, you take drivinglessons and pay. Ze moeten een grens trekken. Iedereen zal zeggen "ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan". Daar trappen ze echt niet in ook al is het misschien waar.
    Audi Cabriolet 2.8L V6, Modeljaar 2000
    Audi 200 quattro Turbo 20V, Modeljaar 1990
    Tesla Model X met vleugeldeuren en orgaan vernietigende acceleraties

  3. #3

    Standaard

    Heb je geschikt met de Jusitie of gaat alles via CJIB? Als je schikt met een gedlboete kun je niet alsnog een cursus opgelegd krijgen.

  4. #4

    Standaard

    Ik zag hier laatst ook iets over op tv, vrouw reed dik 30 te hard bij wegwerkzaamheden, kreeg snelheidsbekeuring en een verplichte cursus. Ik vind dit wat overdreven, je zou toch denken dat je door het betalen van de bekeuring het hebt afgehandeld? Bij recidive kan ik me nog wat bij zo'n cursus voorstellen, of bij drankgebruik.
    quattro addict

    8,4 liter 776 pk aan quattro GmbH power

  5. #5
    wazzup01's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    04 2008
    Leeftijd
    51
    Posts
    3.303
    Kudos
    26
    Auto
    Audi A6
    Land
    Land

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kliko
    Het komt erop neer dat iemand die tot nu toe altijd netjes heeft gereden (hier en daar bekeurinkjes van 3-4 km te hard, maar nooit geen gevaarlijk rijgedrag of met alcohol of zo gepakt) 1 keer een megagrote fout begaat en zo wordt aangepakt. De cursus houdt in dat ik 3 dagen een cursus moet volgen met andere mensen en hierin wordt gekeken of ik wel geschikt ben om te rijden ivm de verkeersveiligheid.

    Heeft iemand van jullie dit ooit meegemaakt en ervaring hiermee?? Moet ik nou na het betalen van 774 euro eventueel ook een bedrag aan CJIB overmaken? Dit is gewoon zakken vullen echt waar....Ik ben me bewust van mijn fout, maar dit is gewoon zakken vullen van de overheid....
    Ze kunnen in de database terug zoeken hoe vaak je over de schreef bent gegaan. Als dat idd zelden is geweest krijg je ook snel je rijbewijs terug. Had je op dit moment al een aantal overtredingen gehad van 30km/u of hoger had je langer op je rijbewijs kunnen wachten + het schikkingsvoorstel valt hoger uit.

    Verder staat het justitiele gedeelte (boete, schikkingsvoorstel, rechtzaak, etc,etc)los van het EMG. Iedereen die meer dan 30km/u te hard rijd bij wegwerkzaamheden, die met een slok op (meer dan 0,8 Ugl), die een artikel 5 overtreding krijgt opgelegd of waarvan het rijbewijs wordt ingevorderd wordt vanaf 1 januari automatisch bij het CBR opgegeven voor de EMG cursus die je verplicht bent te volgen onafhankelijk van het schikkingsvoorstel of wat de OvJ zegt.

    Het kan dus gebeuren dat je de EMG test doorstaat en dat daarna de OvJ je rijbewijs alsnog inneemt. Wat ook kan is zoals in jouw geval de OvJ geeft je je rijbewijs terug, je krijgt daarna een schikkingsvoorstel die je moet betalen (let wel bij meer dan 30km/u is het geen boete meer maar een schikkingsvoorstel en dit wordt ook opgenomen in je strafblad). Daarna wordt je alsnog door het CBR opgeroepen en je gaat de EMG volgen, doe je dat goed dan behoudt je je rijbewijs.

    Echter als het CBR constateert dat je niet meer op een verantwoorde en veilige manier aan het verkeer kan deelnemen of je besluit het bedrag te voldoen en daarna niet te komen dan loop je kans dat zij jouw rijbewijs ongeldig verklaren. Dan heb je ook geen rijbewijs meer en moet je alles weer vanaf het begin gaan halen. A-B-C-D, BE, CE en DE.

    Terwijl als de OvJ je rijbewijs afneemt dit meestal voor een bepaalde periode is, bv 2maanden en daarna een proeftijd van bv 12maanden. Dit is verveld je mag dan twee maanden niet sturen maar daarna krijg je alle rijbewijzen weer gewoon terug.

    Kortom met hard rijden is het nu zo blijf onder de 30km/u te hard, dan krijg je wel de boetes, maar blijf je je rijbewijs houden.
    Waar een wil is, is een weg.
    Maar waar een weg is, hoef ik niet te willen.


  6. #6
    wazzup01's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    04 2008
    Leeftijd
    51
    Posts
    3.303
    Kudos
    26
    Auto
    Audi A6
    Land
    Land

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door track Bekijk Berichten
    Heb je geschikt met de Jusitie of gaat alles via CJIB? Als je schikt met een gedlboete kun je niet alsnog een cursus opgelegd krijgen.
    Helaas, cursus en boete staan los van elkaar.
    Waar een wil is, is een weg.
    Maar waar een weg is, hoef ik niet te willen.

  7. #7

    Standaard

    Haast niet voor te stellen dat je een cursus EN een fikse boete krijgt,
    maargoed ze zijn ertoe instaat.
    Een collega van mij heeft dit wel gehad,
    180 rijden waar je 80 mag (danbenjeooknietgoedwijs?)
    Maargoed, rijbewijs 3maand kwijt.
    Verplichte cursus van +- 700 euro,
    en boete CJIB van 1500 euro.
    Gekkenwerk.

  8. Ad
  9. #8
    Dopfel
    Guest

    Standaard

    Zo werkt de praktijk hier wel helaas. Justitie en CBR staan los van elkaar.

    TS is kennelijk, na het vaststellen van de overtreding, door de politie bij het CBR aangemeld voor de vorderingsprocedure ex. artikel 130 WvW. Daar moet hij dus aan voldoen wil hij zijn rijbewijs behouden.

    Als ik TS was zou ik daar snel aan voldoen en snel die 774,- overmaken en naar die cursus gaan. Gevolgen van te laat betalen of niet naar die cursus Educatieve Maatregel Verkeer en Gedrag gaan of deze niet met goed gevolg afleggen heeft onverbiddelijk tot gevolg dat het rijbewijs ONGELDIG wordt verklaard. Het CBR is daar zeer rigoreus in. Bezwaar maken in kader AWB is vaak 99,9% zin(kans)loos.

    Ga je niet of leg je die cursus niet met goed gevolg af krijg je een 2e kans, dus weer 774,- dokken, wel is in de tussentijd je rijbewijs ongeldig.

    Justitie staat er los van, die gaan hun eigen gang. Wel zal een politierechter rekening houden met de omstandigheden of eventuele omstandigheden en verkeersverleden. Het CBR doet dat niet !

    Duur geintje... 774,- aan CBR, 4 vrije dagen verloren en waarschijnlijk 1000-1500,- boete bij de rechter al dan niet voorwaardelijk in combinatie met onvoorwaardelijke/voorwaardelijke OBM van 6 maanden (als stok achter de deur).

    Nog een gouden tip: hoe onzinnig die cursus ook mag zijn of blijken, laat niets merken en zeg gewoon wat die Mutsen willen horen.

    Een waardeoordeel om overdag met 106km door de bebouwde kom te rijden krijg je van mij niet.

  10. #9

    Standaard

    Sja, da's balen.. Ik begrijp je (ook waarom je te hard reed... Je hebt bebouwde kom en bebouwde kom en ze staan zelden bij een school of supermarkt maar altijd daar waar makkelijk iets te schieten valt.)

    Helaas... je bent de *piep* denk ik. Ik vind die (opvoed) curses ook lariekoek, maar goed.. effe slikken en je bent er vanaf (..en weer effe sparen ook, pffff)

  11. #10
    edraket31's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    04 2007
    Leeftijd
    54
    Posts
    872
    Kudos
    2
    Auto
    Audi A5 SB

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dopfel Bekijk Berichten
    Een waardeoordeel om overdag met 106km door de bebouwde kom te rijden krijg je van mij niet.
    Duh, zeg dan gewoon wat je wil zeggen

  12. #11
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard

    Tja.........

    Wat een bulshit maatregel zeg, zo dat is er uit.

    Ok, je bent over de scheef gegaan, dus boete betalen, ala het zij zo.
    Maar dan ook nog 3 dagen vrijnemen, 774,- betalen en een boete van 1000-1500 euro ????

    Das omgerekend haast 5000 gulden omdat je 52 km/u te hard hebt gereden???

    OMG
    Ik ben niet moeilijk van de wijs te brengen, maar dit is wel heel...eh, even netjes......achtelijk veel.
    Zeker als het de eerste keer is.

    Ik zal maar een eitje onder mijn gaspedaal binden.
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

  13. #12

    Standaard

    Ik begreep altijd dat die cursus enkel voor de onverbeterlijke veelplegers is?
    A4 B5 Avant 1.8T Quattro AEB / DJJ K03-0073 | APR 2.5" | Milltek kat | APR hose | HT FMIC | TAR*OX 312 | JD - 176kW 350Nm

  14. #13

    Standaard

    "De Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) is een driedaagse cursus die wordt opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels herhaaldelijk in ernstige mate overtreden. "

    Of er is een foutje gemaakt of de TS vertelt niet alles.
    "If everything seems under control, you're just not going fast enough."
    -- Mario Andretti --

  15. #14
    Henkjan's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    11 2003
    Leeftijd
    58
    Posts
    5.770
    Kudos
    51
    Land
    Land

    Standaard

    ook vind ik het erg vreemd dat zo'n vrij drastische maatregel zomaar kan worden opgelegd zonder rechterlijke uitspraak.... al helemaal zomaar door het CBR, die nieteens onder 't strafrecht valt... dan geef je zo'n instantie wel erg veel macht. stond er in de brief niets over beroepsmogelijkheden?


    duo quattro's: '83 80quattro, '95 coupé S2 Abt C5

  16. #15
    Dopfel
    Guest

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door simons Bekijk Berichten
    "De Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG) is een driedaagse cursus die wordt opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels herhaaldelijk in ernstige mate overtreden. "

    Of er is een foutje gemaakt of de TS vertelt niet alles.
    Niet helemaal... er zijn richtlijnen. Als je deze overschrijd ben je gelijk aan de beurt.

    Enkele richtlijnen zijn:
    - 100% overschrijding.
    - > 30 km bij wegwerkzaamheden.
    - Artikel 5 wvw misdrijf (gevaarzetting).

    Bezwaar kan, maar dit is bestuursrecht en geen strafrecht. Je hebt vaak geen poot om op te staan. Het CBR kijkt niet naar persoonlijke omstandigheden van heb het nodig voor werk, is de eerste keer, ik heb tich jaar mijn rijbewijs... Hebben ze maling aan. De politierechter kijkt daar wel naar.... CBR is zo bot en rigoreus als de pest.

  17. #16
    MikeV's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    07 2004
    Leeftijd
    40
    Posts
    2.665
    Kudos
    39
    Auto
    Audi TT
    Land
    Land

    Standaard

    Er was laatst een dame in wegmisbruikers die ook EMG opgelegd kreeg. De agenten die op dat moment dienst doen en je staande houden bepalen of zij je wel of niet aanmelden bij CBR, Vaak kijken ze eerst naar je verleden als ze een rijbewijs check doen. Staat daar een waslijst in van bekeuringen en rij je (zoals de vrouw op tv) 30+ te hard binnen wegwerkzaamheden. Dan kunnen de agenten een inschatting maken of je wel geschikt bent voor het papiertje. Die EMG cursus staat idd los van de normale boete die voor een dergelijke sanctie staat, in jouw geval een beschikking waarvan de hoogte bepaald door de OVJ.
    Het leven is een spel, de regels moet je leren!

    Audi TT, 225 PK Q, Speedport tuning, Forge DV007, Forge intakehose, Forge turbo hose.

  18. #17

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Henkjan Bekijk Berichten
    .... al helemaal zomaar door het CBR, die nieteens onder 't strafrecht valt...
    Inderdaad, het CBR, laat me niet lachen....Wie verzint zoiets?

  19. #18

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Dopfel Bekijk Berichten
    Niet helemaal... er zijn richtlijnen. Als je deze overschrijd ben je gelijk aan de beurt.

    Enkele richtlijnen zijn:
    - 100% overschrijding.
    - > 30 km bij wegwerkzaamheden.
    - Artikel 5 wvw misdrijf (gevaarzetting).

    Bezwaar kan, maar dit is bestuursrecht en geen strafrecht. Je hebt vaak geen poot om op te staan. Het CBR kijkt niet naar persoonlijke omstandigheden van heb het nodig voor werk, is de eerste keer, ik heb tich jaar mijn rijbewijs... Hebben ze maling aan. De politierechter kijkt daar wel naar.... CBR is zo bot en rigoreus als de pest.

    Zelf al aan de hand gehad ofzo?
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

  20. #19
    Roofless wolfie030's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    12 2005
    Posts
    4.443
    Kudos
    0
    Auto
    Audi Cabrio
    Land
    Land

    Standaard

    Gewoon gaan, betalen, gewenst gedrag vertonen en de grens niet meer opzoeken, of iig onder de 30km/u te hard ivm met OM. Had mij ook kunnen overkomen, is gewoon kilo utrecht tango, maar je doet er eigenlijks niet tegen. Het blijft een 100% overschrijding. Rest mij je succes te wensen en hopelijk valt de boete nog ´mee´.
    1998 Cabrio 2.6 automaat (Daily leasel: VW Tiguan 1.4 TSI 150 pk)
    (Ex: '91 80 1.6/'92 80 2.6/'92 80 2.8q/'93 80 2.0/'97 A4 1.6/'98 A8 4.2)

  21. #20
    Dopfel
    Guest

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Leon Bekijk Berichten
    Zelf al aan de hand gehad ofzo?
    Nee, nee Leon, maar weet wel wat de WVW, AWB, het WbvSr en Sv inhouden. Ik probeer TS wat te helpen.

    Het kost inderdaad een hele hoop duiten en begrijp best dat het voor veel mensen een bittere pil is. Helemaal als je niet breed bij kas zit en het een eerste keer is. Het komt onrechtvaardig over al vindt de wetgever van niet.

    Tenslotte: als ik TS was zou ik de politierechter proberen aannemelijk te maken dat de CBR kosten er ook nog bijkomen, je 4 werkdagen moet inleveren á zoveel loon en wat je inkomsten zijn p.m. Het verbaast me niks als de OvJ in het onderhavige geval 1000-1500 Euro boete gaat eisen. Als het inderdaad blijkt uit het Justitieel Documentatieregister dat het de eerste keer is dan wil de rechter de boete die de OvJ eist nog wel eens met 50% of zelfs 75% matigen en/of het grootste deel voorwaardelijk opleggen met een proeftijd van 2 jaar danwel een (on)voorwaardelijke OBM geven. Ik zie dat steeds meer gebeuren in de jurisprudentie. CBR (AWB) is helaas zonder discussie aftikken en voldoen. Bezwaar maken op onrechtmatigheid bij de bestuursrechter in het kader van Algemene wet Bestuursrecht is heel erg moeilijk en zeer tijdrovend. Bovendien dien je die gerechtskosten ook zelf te betalen. Misschien is het zinvol om een advocaat mee te nemen naar de zitting. Die kan je kansen inschatten en het woord voeren. Betuig zelf spijt want dat maakt te allen tijde indruk op de rechter. Meer info kan ik niet geven.

Pagina 1 van 7 12345 ... LaatsteLaatste

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •