• Daken van parkeergarages Audi-fabriek in Neckarsulm leveren zonne-energie

   De daken van de Audi-parkeergarages in Neckarsulm zijn veranderd in zonne-energiecentrales doordat Audi er 10.700 zonnecelmodules op heeft geplaatst. De stroom die hier wordt opgewekt, gaat rechtstreeks naar het openbare stroomnet.


   Audi brengt zijn motto Voorsprong door techniek niet alleen tot uiting in steeds efficiŽntere autoís maar ook door op andere manieren zo duurzaam mogelijk te werken. Zo heeft Audi begin dit jaar in Ingolstadt ook al een zonne-energiecentrale met een oppervlakte van 11.600 m2 in gebruik genomen. De zonne-energiecentrale die nu in Neckarsulm in werking is gesteld, wekt jaarlijks meer dan 1.900 megawattuur energie op. Dit is voldoende om in het totale energieverbruik van 418 vierpersoons huishoudens te voorzien. De energie die op de daken van de parkeergarages van Audi in Neckarsulm wordt opgewekt, vloeit rechtstreeks in het opneembare stroomnet.

   Ook duurzaam op andere fronten
   Audi spant zich ook op andere manieren in voor een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. In de lakstraten wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gesloten waterkringlopen met een intelligent zuiveringssysteem. Daardoor is het water in de lakstraat van Neckarsulm bijvoorbeeld al sinds 1995 niet meer verwisseld. Ook in de cabine waar de waterdichtheid van de autoís wordt getest, wordt gebruik gemaakt van gesloten systemen waardoor veel water wordt bespaard. In de testruimte voor motoren worden de krachtbronnen die tests ondergaan, afgeremd door speciale elektromotoren.
   Deze werken bij het afremmen als generator en zo wordt bewegingsenergie omgezet in elektriciteit - een principe dat Audi ook in zijn autoís toepast.
   Audi denkt echter ook buiten de eigen productiefaciliteiten. Zo heeft het merk een milieustichting met een kapitaal van 5 miljoen euro in het leven geroepen. Deze stichting zet zich in voor projecten die het algemeen nut dienen. Zo liet de stichting vorig jaar speciale nestkasten in de bosgebieden nabij de Audi-fabrieken in Ingolstadt en Neckarsulm plaatsen. Daarmee zijn veilige nestplaatsen voor een met uitsterven bedreigde vleermuissoort gecreŽerd.

   Reacties 1 Reactie
   1. skylinemike's Avatar
    skylinemike -
    Audi "vorsprung durch technik" Dat zie je BMW en Mercedes niet doen!
    Worden de modellen uit Neckarsulm nu ook belastingvrij?
  • Advertentie

  • Audiforum.nl op Facebook

  • Audiforum Statistieken

   Aantal leden: 92,330
   Totaal onderwerpen: 104,309
   Totaal aantal berichten: 1,809,546
   Momenteel Online: 191
  • Foto albums

   -a4-1.jpg
   A4 1 door hihaherbie
   -trunk-3.jpg
   trunk 3 door Blaas
   Meer afbeeldingen...
  • Advertentie