Pagina 2 van 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste
Resultaten 21 tot 40 van de 95

Onderwerp: Gemengde gevoelens...

  1. #21
    volvos60's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    12 2005
    Leeftijd
    46
    Posts
    795
    Kudos
    0

    Standaard

    Zoals zo vaak krijg je miscommunicatie door iets wat per mail/sms of bericht op een forum wordt gezegd. En WAAROM? Expressie op iemand zijn gezicht! En dat is gewoon erg moeilijk met een emoticons op te vangen. En als iemand dan niet helemaal in zijn vel zit komt irritatie snel om de hoek kijken.

    Vind het jammer dat Eszes niet meer actief is las alles met plezier maar ook hier gold, soms een "snauw" geven verwacht er dan af en toe een terug. Wel vind ik, en dat deed eszes erg goed, hij onderbouwd wel zijn stelling/mening! (en was dan ook niet meer op andere gedachte te brengen ondanks dat andere wellicht met andere/betere opties kwamen haha)

    Maar ergens denk ik dat Poetsertje/Ereszes de beste man kan overtuigen om weer terug te komen.

    met vriendelijke groet
    Stel mezelf altijd grote doelen.....Kan ik ze tenminste niet missen (loesje)

  2. #22

    Standaard

    Wat ik bedoel is subtieler, daar kan een mod geen scheidrechter in spelen lijkt me, dan wordt het een full time baan

    De sociale controle inz. do's and don't's kan veel invloed hebben, nog sterker is in de meeste gevallen bepalend voor hoe mensen met elkaar omgaan. Je kunt beter iemand negeren als je het er niet mee eens bent dan alleen maar te melden dat je het er niet mee eens bent. In het beruchte uitlaattopic waar Michel op een gegeven moment geirriteerd uithaalt wordt alleen door Aad (bravo!) geappeleerd aan de oplaaiende irritaties, en dat helpt want vervolgens geeft Michel zijn verklaring. De volledig ononderbouwde reactie aan het eind van Adiakeser is alleen maar olie op het vuur... Ik zie wel degelijk dat de discussie verzandt in een ik heb gelijk en jij niet gevecht, daarbij staat Michel ahw tegen 2 partijen te knokken (daar kiest ie imo overigens zelf voor door zijn technische stellingen t.o.v. Pedro zo te poneren en direct op Marc te springen als deze gemeen grinnikt....). Ik had liever gezien dat men in zo'n discussie samen uitvogelt wat de beste oplossing is want er zit een enorme hoeveelheid kennis bij Pedro en Michel. Ik vind het dan jammer dat niemand probeert om de schepen dan weer met de boeg in dezefde richting te krijgen, in ieders belang. Die sociale controle mag dus wat mij betreft wel wat op een hoger pitje komen, als je deelneemt in een forum heb je wat mij betreft dus wel degelijk een verantwoordelijkheid, net zo goed als je op straat niet iemand in elkaar laat slaan als je er iets tegen KUNT doen, en hier kan iedereen iets doen, ook al druist dat tegen onze Nederlandse mentaliteit in.
    Ik wil niemand betuttelen want ook ik maak me daaraan schuldig en heb die verantwoording hier ook laten liggen, maar zal dat een volgende keer niet meer doen als ik zo'n topic volg.
    Dit is maar 1 voorbeeld, en zo kan ik er nog meer noemen, maar ik moet ook nog werken :-X . Ik hoop dat we hierop verder kunnen gaan want ik vind het zinnig.
    Shit happens...

  3. #23
    poetsertje's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    09 2005
    Leeftijd
    54
    Posts
    17.161
    Kudos
    1251
    Auto
    Audi A6 Allroad
    Land
    Land

    Standaard

    Natuurlijk is het een lovenswaardig streven, maar ik vrees dat dat een Utopie is Paul.

    Anno 2007 zit dat er niet meer in ben ik bang.
    Ik denk dat je dan te veel ingrijpt in een openbaar forum en te veel naar sensuur dreigt te gaan.
    Wat ik toelaatbaar vind, kan jij wil verschrikkelijk vinden.

    Helaas kun je alleen tot op een zeker niveau kunt sturen dmv moderators.

    Sommige mensen haken daardoor alleen af en dat is dan de schaduwkant van een internetforum.

    Ik rijd morgen wel effe naar het schone Limburg om Michel bij zijn lurven te grijpen. 8) :-D
    Mijn auto is net als zijn baas:
    Niet te dik, maar zwaar gebouwd

  4. #24
    Rob F's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    05 2007
    Leeftijd
    68
    Posts
    6.622
    Kudos
    0
    Auto
    Audi A5 Cabrio

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Franx
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door poetsertje
    Laten we zonder slag of stoot zo'n markant persoon als Eszes vertrekken en zijn we hem na 2 dagen al weer vergeten.
    Ik vind het ook een verlies voor het forum, maar afdwingen kunnen we het ook niet.....
    Mee eens, maar...

    Dit topic lijkt inmiddels ook weer te gaan over het vertrek van Eszes, en dat lijkt me niet wenselijk, noch de bedoeling van Fluim. Daar is al een topic over, hoewel dat wat lijkt op te drogen bij gebrek aan nieuws c.q. een reactie van Eszes.

    @ Fluim; ik kan me niet voorstellen dat enig forum lid grote bezwaren zou kunnen hebben tegen wat je schrijft in je openings-post, sterker nog, ik denk dat het merendeel het met je eens is. Echter relativeren is ook een kunst, en naar mijn bescheiden mening is dit forum springlevend, volop in ontwikkeling en bepaald niet beschadigd omdat één lid (hoe gewaardeerd ook) met een klap de deur achter zich dichttrekt.

    Geen reden voor paniek dus, het forum is voor velen (waaronder ik) een ontmoetingsplaats waar veel verschillende onderwerpen aan bod komen en mensen van allerlei pluimage hun zegje doen. Dat hierbij weleens een pittig woordje valt, of wat onenigheid ontstaat, is normaal. Overheen stappen, het leven gaat door, en dit forum zeker ook.
    Groeten vanuit een immer zonnige Algarve!

    2016 Audi A5 Cabrio 2.0TDI aut.

  5. #25

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fluim
    Ik vind het dan jammer dat niemand probeert om de schepen dan weer met de boeg in dezefde richting te krijgen, in ieders belang. Die sociale controle mag dus wat mij betreft wel wat op een hoger pitje komen, als je deelneemt in een forum heb je wat mij betreft dus wel degelijk een verantwoordelijkheid,
    Goed plan, ben ik voor: doe ik aan mee.
    En daarnaast ook: als je denkt dat iemand je teveel (persoonlijk) op de huid zit met een reply: antwoord gewoon niet of later: dan hoeft het ook niet uit de hand te lopen.


  6. #26
    rogek's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    06 2005
    Leeftijd
    43
    Posts
    5.604
    Kudos
    49
    Auto
    Audi S4

    Standaard

    Tja, AudiForum, is a way of life.......
    Dat er af en toe opmerkingen verkeerd overkomen, of als je te snel op "post" drukt, kan het in het verkeerde keelsgat schieten ja...
    Dat houd je toch als je niet mekaar in de ogen kan kijken.

    Hey Poets, vergeet de appeltaart niet!

    ps. hij is jarig vandaag!
    Es gibt etwas, das noch mehr Spaß macht als ein Turbo. Zwei
    - '15 Toyota Auris Touring Sports 1.8 Hybrid Lease Pro
    - '99 Audi S4 Sedan LY7M MRC Mapped 362.8PK/561NM

  7. #27
    Chaos's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    01 2004
    Leeftijd
    44
    Posts
    11.405
    Kudos
    2
    Auto
    Audi 200
    Land
    Land

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fluim
    Wat ik bedoel is subtieler, daar kan een mod geen scheidrechter in spelen lijkt me, dan wordt het een full time baan
    subtieler? nouhja als er iemand niet bepaald subtiel was dan was het eszes wel...

    en dan krijg je weer de discussie dus er mag alleen gereageerd worden als je een enig sinds positief antwoord gaat posten? er is idd een verschil tussen iets domweg afkraken en om een onderbouwende manier je mening geven, dat laatste is idd ook de enige manier om een "negatieve" reply te geven.

    maar goed het is wel die Esez die een vrij ongenuanceerde mening gaf over "nep" RS4'en Rs6'en etc etc en die vervolgens het forum verlaat omdat hij hier en daar wat tegengas krijgt? net als Poetsertje heb ik het uitlaten topic gelezen maar ik snap niet echt wat daar nou zo verkeerd gelopen is in dat topic. nu gaat het idd weer over Eszes maar wat ik wil aangeven si dat wanneer je regelmatig ongezouten meningen post je meer tegengas kunt verwachten.

    Ik ben het met fluim eens dat men enig sinds respect voor elkaar moet hebben, maar als je mening wordt gevraagd moet je op een normale manier antwoord kunnen geven... we hoeven ook niet altijd poeslief tegen elkaar te zijn.
    Audi 200 Quattro 20V | 2.2T 220pk | KONI Sport geel | H&R 40mm verlaging | 16" BBS V8 | GTM oliekoeler | GTM radiator | CAC RVS exhaust


  8. Ad
  9. #28

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fluim
    Ik had liever gezien dat men in zo'n discussie samen uitvogelt wat de beste oplossing is want er zit een enorme hoeveelheid kennis bij Pedro en Michel. Ik vind het dan jammer dat niemand probeert om de schepen dan weer met de boeg in dezefde richting te krijgen, in ieders belang.
    Huh? Het gaat hier al met al om een tijdsbestek van nog niet eens 2 dagen! Naar mijn weten werd er volop gediscussieërd over wat het beste is, of zo je wilt, wie er gelijk heeft. Michel is degene die afhaakt. Soms kunnen schepen niet meer in dezelfde technische boegrichting komen omdat de ene dit vindt en de ander dat vindt. Bovendien is Pedro nog nooit te beroerd geweest om uitleg, advies of whatever te geven, heel naar dat hij daar nu op afgerekend wordt. Ik heb hem notabene die avond of middag weet ik veel achter de laptop vandaan gehaald.....
    En wat betreft Adiakesers opmerking in dat bewuste topic ; "olie op het vuur gooien"-----> niemand die er nog op gereageerd heeft of om uitleg vraagt. In het kader van de "forumhervorming" zou dat dan ook op zijn plaats zijn. Leg eens uit of onderbouw je statement, daar zijn we hier allemaal gek op. Maar nee, dit topic wordt nu angstvallig gemeden.
    (for the record, ik zie uiteraard ook het liefst een onderbouwing ipv een losse zin, hier schieten wij ook niks mee op)

    En verder, ik blijf in herhaling vallen, dit forum is top, zeker in vergelijk met andere autofora. Ook wij hebben hier een aantal leuke kontakten aan over gehouden en echt niet allemaal in de zakelijke sfeer. Met Michel is naar mijn beste weten dit kontakt ook altijd goed geweest... Zoals jullie lezen voel ik me nog steeds enigzins geroerd en aangesproken door deze hele kwestie. Maakt niet uit, ik heb ook gevoel, schaam me er niet voor, al moet ik me wel over een bepaalde trots heen zetten, ook ik wil mijn ei kwijt.

    Juist omdat ik dit zo`n leuk forum vind kan ik verder jouw initiatief alleen maar waarderen.

  10. #29
    coupé's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    01 2004
    Leeftijd
    45
    Posts
    10.129
    Kudos
    155
    Auto
    Audi A2
    Land
    Land

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Marc RS4
    Niet om het een of ander af te zieken/zeiken maar gezelligheid komt na 2 kratten.
    :-D
    Audi A2 1.4 aua

  11. #30

  12. #31

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door marietje
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fluim
    Ik had liever gezien dat men in zo'n discussie samen uitvogelt wat de beste oplossing is want er zit een enorme hoeveelheid kennis bij Pedro en Michel. Ik vind het dan jammer dat niemand probeert om de schepen dan weer met de boeg in dezefde richting te krijgen, in ieders belang.
    Huh? Het gaat hier al met al om een tijdsbestek van nog niet eens 2 dagen! Naar mijn weten werd er volop gediscussieërd over wat het beste is, of zo je wilt, wie er gelijk heeft. Michel is degene die afhaakt. Soms kunnen schepen niet meer in dezelfde technische boegrichting komen omdat de ene dit vindt en de ander dat vindt. Bovendien is Pedro nog nooit te beroerd geweest om uitleg, advies of whatever te geven, heel naar dat hij daar nu op afgerekend wordt. Ik heb hem notabene die avond of middag weet ik veel achter de laptop vandaan gehaald.....
    Misschien heb ik me niet goed uitgedrukt Marie want het is absoluut niet mijn bedoeling geweest Pedro ook maar ergens op af te rekenen. Daar kan ik dus heel kort over zijn, integendeel, ik als relatieve leek waardeer zijn input in dit soort technische discussies enorm en heb ook geen probleem met de manier waarop hij dat doet.

    Ik voel me ook niet zo snel persoonlijk aangesproken, en als dat wel gebeurt zal ik mijn best doen rustig te blijven en toe te lichten waarom of aangeven dat ik en helemaal niemand daarmee gediend is alvorens me uit de discussie terug te trekken, als het dan al zo ver komt.

    Wat ik bedoel met de boeg in dezelfde richting krijgen heeft betrekking op de inhoudelijke discussie, niet op botsende ego's of irritaties of wat dan verder mag spelen. Ik ben het helemaal eens met wat je schrijft (behalve dan dat Pedro ergens op afgerekend zou worden). Over Adiakeser heb ik iig iets gezegd, en jij nu ook. Dat maakt in ieder geval twee en is imo beter dan geen.

    Naar mijn weten zijn Pedro en Michel trouwens beide altijd bereid om toe te lichten waar ze hun meningen of uitlatingen op baseren. Daarom vindt het juist zo jammer dat het zover komt.

    Ik hoop dat ik het wat voor je heb kunnen verduidelijken, zoniet be my guest.....
    Shit happens...

  13. #32

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door coupé
    gezelligheid komt na 2 kratten.
    Daar hou ik je aan , en aangezien je ook in Leiden woont, zet ze maar vast koud! Plak ik mijn RS4 logo wel achter op de fiets....
    Shit happens...

  14. #33
    coupé's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    01 2004
    Leeftijd
    45
    Posts
    10.129
    Kudos
    155
    Auto
    Audi A2
    Land
    Land

    Standaard

    :-D gelukkig woon ik niet in leiden.maar een bak bier staat hier altijd koud,dus wat let je..
    Audi A2 1.4 aua

  15. #34

    Standaard

    waar moet ik zijn dan... (dacht dat jij ook in Leiden woonde?) en haal ik dat op de RSfiets?
    Shit happens...

  16. #35

    Standaard

    Mwah, als je stevig genoeg doortrapt is het wel te doen hoor, in een dag! ;-)
    Appie :cool:

    Een schizofreen is nooit alleen...

  17. #36
    coupé's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    01 2004
    Leeftijd
    45
    Posts
    10.129
    Kudos
    155
    Auto
    Audi A2
    Land
    Land

    Standaard

    ben een soort van reserve belg (brabant) :-D
    Audi A2 1.4 aua

  18. #37

    Standaard

    Ik heb niet de indruk dat er nu ineens iets veranderd moet worden.

    Uiteraard is dit wel een goede reality check, waardoor iedereen wellicht zijn eigen gedrag eens onder de loep zal leggen. Maar dat wil niet zeggen dat er een massale gedragsverandering plaats moet vinden ofzo. Volgens mij loopt het best. En het forum kan dan wel groter geworden zijn (ik heb die verandering uiteraard niet helemaal meegemaakt), toch heb ik de indruk dat er een select groepje is van mensen die posten en die elkaar tot op zekere hoogte ook kennen. Ik heb zeker niet het gevoel dat het té groot is.

    Verder kan ik dus na 1 jaar hier te zijn geweest zeggen dat het inderdaad het gezelligste forum is dat ik tot nu toe bezocht heb. En ik heb de indruk dat iedereen die kan helpen, dat ook niet zal laten. En er is over het algemeen ook genoeg respect, is mijn ervaring.

    Verder kan ik nog mededelen dat ik dankzij AF 4 RS4 velgen in mijn bezit heb (nou goed...ook dankzij enkele euri's ).

  19. #38
    Rob F's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    05 2007
    Leeftijd
    68
    Posts
    6.622
    Kudos
    0
    Auto
    Audi A5 Cabrio

    Standaard

    Er wordt nog al eens een link gelegd naar het snel groeiende aantal leden, en de daardoor veranderende sfeer op het forum.
    Het gekke is echter dat de statistieken van de site een vrijwel ongewijzigd beeld geven, d.w.z. qua aantallen posts en zo.

    Sinds 1 januari van dit jaar zijn er ruim 3000 (!) nieuwe registraties geweest. Toch blijft het aantal nieuwe topics per maand op gemiddeld zo'n 800 stuks, terwijl het aantal posts onveranderd rond de 12.500 per maand zit. Respectabele aantallen, dat zeker, maar in de eerste 8 maanden van dit jaar is er niets veranderd.

    Gekeken naar de laatste 160 leden die zich hier in de maand september hebben aangemeld, dan blijkt dat door hen 40 nieuwe topics zijn gestart (voornamelijk in showroom vermoed ik) en niet meer dan 137 posts zijn gedaan.

    Al met al lijkt de enorme ledenaanwas dus niet tot grote veranderingen in de cijfers te leiden, en lijkt het erop dat veel nieuwe leden slechts een kortstondig leven hebben op dit forum. Naar de reden hiervan kan men slechts raden.

    Zou men dan, gezien bovenstaande, mogen concluderen dat er eigenlijk erg weinig veranderd op het forum? En dat dus de sfeer derhalve ook nauwelijks enige verandering heeft ondergaan? Vragen die door mij niet kunnen beantwoord, daarvoor ben ik nog veel te kort hier, maar misschien kunnen leden die hier al wat langer rondhangen hier iets over zeggen?

    Oh, en voor wat het waard is; ik vind de sfeer hier prima!
    Groeten vanuit een immer zonnige Algarve!

    2016 Audi A5 Cabrio 2.0TDI aut.

  20. #39

  21. #40

    Standaard

    Ik meng me hier verder niet in...
































    Maar dat bier lijkt me een goed plan..... Eerste AF Kampeer meet maar eens gaan bedenken...?
    Audiwereld.nl: Uw retrofitspecialist

    Led upgrades | Grilles | Chiptuning | MMI retrofit | Cruise control | S-line / S / RS ombouw | Facelift upgrades| Bluetooth | DAB(+) | PDC | Camera upgrades | Schade reparatie | Velgen | VCDS

Pagina 2 van 5 EersteEerste 12345 LaatsteLaatste

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •