Resultaten 1 tot 1 van de 1
  1. #1

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   02 2019
   Posts
   1
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A3
   Land
   Land

   Standaard 1.6 houdt in net na het starten, loopt daarna goed

   Hallo allemaal,

   Ik heb een Audi A3 8L 1.6 uit 1998.

   De motor houdt in/loopt niet lekker wanneer ik wil wegrijden. Bij het op laten komen van de koppeling zakken de toeren totaal weg en reageert de motor niet echt meer op het gaspedaal tenzij ik de koppeling intrap. Na een minuutje loopt alles weer lekker soepel en responsief, en ik kan dit moment duidelijk voelen.

   Afgelopen week/weken heb ik meer problemen gehad met starten, slecht (stationair) lopen en normaal lopen. Hierbij is de benzinepomp al vervangen, is de lambdasonde vervangen en is het gasklephuis gereinigd. Het probleem was nog aanwezig, maar afgelopen week is eindelijk de krukassensor (G28) vervangen, waarna slecht starten, slecht stationair lopen en slecht normaal lopen waren opgelost. Het enige wat overblijft is dus dat de motor nu inhoudt bij het wegrijden met een koude motor.

   Overigens heb ik in april nog een grote beurt gehad: lucht- en oliefilters, bougies en olie laten vervangen, dus die zijn het waarschijnlijk niet.

   Van andere posts vermoed ik dat het iets te maken heeft met het inleren van de EGR, maar dit weet ik dus niet zeker. Wat kan nog meer het probleem zijn?

   Alvast bedankt!

   Overigens heb ik nog een OBD/KKL naar USB dongle op de post, dus morgenmiddag kan ik pas mijn auto zelf uitlezen.

   Update:
   Vandaag kabel binnen. Kan helaas de motor-module niet correct uitlezen, dus heel veel wijzer ben ik niet geworden. Iemand nog tips om het aan de gang te krijgen?
   Protocol is KWP2081, bij zoeken komt deze alleen voor bij mensen die ook problemen hebben.
   Laatst gewijzigd door ikt; 09-07-19 om 20:50. Reden: Update

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •