Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

  1. #1

    Standaard Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Hallo allemaal,

    Hierbij even in het kort mijn probleem en gelijk mijn introductie.

    Ik rijd al jaren in mijn Audi A4 Avant uit 2002 met een 1.9 tdi 130pk. Overigens met veel plezier, het is een geweldige auto. Om de één of andere reden is het in me op gekomen om eens te kijken naar een chiptuning. Ik hoorde daar vrienden over en het was me zeer aanbevolen.

    Donderdagochtend ben ik bij een welbekende tuner geweest. Naam noem ik nu maar even niet want ik ga er vanuit dat hij de problemen ook niet snapt.

    Het volgende is gebeurd. Hij maakt accu los, wil het kastje eruit halen en ziet dat hij is ingepakt door een stalen frame van Audi. Zegt hmmm, volgens mij is ie al door ABT getuned. Sluit zijn computer aan en ziet ABT staan. Zegt "ja hij is vanaf fabriek getuned door ABT, waarschijnlijk heeft ie al iets van 155 tot 165 pk. Daar ga ik niet meer aanzitten."
    Hij sluit alles weer aan, en zet m'n auto buiten. Daarna was het raak. Ik wil wegrijden, auto start niet meer. Bij uitlezen blijkt storing in brandstofpomp. Zekering vervangen, auto startte weer. Ik rij weg, doe m'n raam open maar de automatische stand werkt niet meer. Dacht toen ook van laat maar, ik ga naar huis. Vanmorgen kom ik bij m'n auto, accu leeg. Wat blijkt, hij geeft permanent signalen af aan de koelventilator om aan te slaan. Ik heb m'n andere auto gepakt en heb de VW/Audi garage om de hoek gevraagd m'n auto op te halen. Ze belden me met de mededeling dat er een hele reeks foutcodes zijn.

    Vreselijk irritant dus want mijn auto heeft in al die jaren dat ik 'm heb nog NOOIT maar dan ook NOOIT problemen gegeven. Wel gewoon onderhoud maar niet vage storingen. De tuner zegt nu natuurlijk van "tja zul je net zien dat dit soort toevallig samenvallen, ik heb niets aan die auto gedaan behalve de accu losgekoppeld en de computer op het motormanagement aangesloten". Ik snap vrij weinig van auto's maar dit moet daar mee te maken. Nooit problemen, en na dat hij erin is geweest met de laptop allerlei storingen.

    Heeft iemand hier ervaring mee? De Audi garage wist nog niet hoe het opgelost moet worden, hopelijk is hier iemand die dit eerder heeft meegemaakt.

    Alvast dank. Groeten

    Maarten
    Laatst gewijzigd door jaja Audi; 06-07-12 om 21:16.

  2. #2
    Administrator tom's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    11 2003
    Posts
    69.845
    Kudos
    389
    Land
    Land

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Ik zou de 'tuner' het lekker laten uitzoeken met de dealer. Jij bracht een rijdende auto daarheen, zo moet-ie ook terug komen. Hoe dat gebeurt zal jou een zorg zijn, als-ie er maar niet slechter van wordt.
    WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure

  3. #3
    Lutser Sander's Avatar
    Algemeen Auto Social
    Sinds
    11 2003
    Leeftijd
    43
    Posts
    16.279
    Kudos
    302
    Auto
    Audi SQ5
    Land
    Land

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Na loshalen van accu is het wel handig om even alle foutmeldingen te resetten die er dan opkomen. Dat ze er zijn wil niet zeggen dat de bende om zeep is geholpen, waar de dealer nu wel vanuit gaat.

    Dus even foutmeldingen resetten en dan nog eens kijken. De comfortsluiting van je ramen doen het sowieso niet meer als je accu eraf is geweest, die moet je dan opnieuw stellen (bij alle ramen, raam geheel open doen met ingedrukte knop en geheel dicht doen met ingedrukte knop).

  4. #4

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Zonder specifieke foutcodes valt er weinig over te zeggen, maar een dealer of tuner moet hier toch wel uitkomen zeker?
    Verder sluit ik me bij Tom aan, 1 + 1 is meestal 2....
    Volg ons op facebook: https://www.facebook.com/#!/hartogtuning.
    TFSI olieverbruik echt opgelost vanaf 3750,-
    www.hartogtuning.nl..... DE Audi-specialisten.

  5. #5

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Daarom breng ik mijn auto graag naar een zeer ervaren tuning en niet naar een tuning die alle auto's binnen mum van tijd chipt :/

    Succes met afloop, ben benieuwd naar uitslag/reden
    Audi S6 C7 Avant 530PK


  6. #6

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Dank voor jullie reacties. Het gekke is dus dat er niets met de auto is gedaan. Hij was al door ABT getuned bleek, de tuner heeft er verder niets meer mee gedaan. Behalve dus accu los en zijn laptop op het motormanagement aangesloten geahd om uit te lezen. Auto staat nu nog bij de garage, ze gaan er maandag mee verder. Wel geinig natuurlijk dat ie perfect was, ff naar de tuner en waarschijnlijk ben ik vervolgens een flink bedrag kwijt bij de dealer om het verhaal weer werkend te krijgen.

  7. #7

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    ben erg benieuwd:welke tuner was het? (het is gewoon goed om te weten)

  8. Ad
  9. #8

    Standaard Re: Diverse electronische storingen na poging chiptuning

    Update: De kap van de behuizing van het motorregel apparaat was beschadigd. Daar schijnt een stuk uit te missen. In de bak staat water waardoor kortsluiting is ontstaan in het regelsysteem. Dealer zegt dat eerst wordt gekeken of het opgelost kan worden door alle relais te vervangen. Als dat niet werkt moet de computer zelf vervangen worden. Inschatting € 1.400,- kosten.

    Tuner gebeld met dit verhaal. Hij had ook gezien dat de kap een scheur had maar hij sloot wel goed af, en dat gat is voor hem nieuw. Dan zou er dus in één nacht zoveel regenwater in zijn gelopen dat die bak vol is komen te staan want hij had er geen water in zien staan. Hij heeft wel aangeboden om als het regelapparaat vervangen moet worden dat hij dat dan wil doen waarbij hij alle instellingen overzet. Bij hem kan het voor € 300,- omdat hij dan geen arbeidsloon rekent en alle poespas die een dealer er wel omheen bedenkt. Vervolgens een nieuwe kap erop zetten en het is klaar.

    Op zich wil ik hem wel het voordeel geven van de vaagheid van al deze problemen. Hij heeft me wel echt willen helpen en de problemen zijn vreemd. Opeens kapt de auto ermee zonder dat hij er ook maar iets mee heeft gedaan. Dus alleen voor de kosten van onderdelen het door hem laten vervangen zou best een optie zijn, zeker omdat ik € 1.400,- echt absurd vind voor een stukje hardware. Helemaal als je bedenkt dat ik in mei nog op het punt stond om 'm in te ruilen op een A4 Avant uit 2009 maar omdat deze oude helemaal vlekkeloos door de APK en de beurt kwam heb besloten er nog weer mee door te rijden. Dan ben ik niet geheel blij met zo'n kostenpost op een afgeschreven auto....... Nog jammerder als het WEL door de tuner zou komen want het idee was ontstaan omdat de A4 die ik op het oog had een 2.0 TDI met 170 pk was die mij sneller leek dan mijn huidige.

    Morgenochtend ga ik zelf maar ff langs dealer en de schade aanschouwen. Als ie weer start neem ik 'm mee. Ze hebben 'm voor mijn huis opgehaald door er een andere accu in te zetten. Hij start dus nog wel gewoon. Ergens klinkt het mij dan raar in oren dat je dan een hele computer moet vervangen.

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •