Resultaten 1 tot 3 van de 3
  1. #1
   wisso's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   12 2007
   Posts
   103
   Kudos
   3
   Auto
   Audi A5 SB
   Land
   Land

   Standaard Water in wielbakken achter L&R

   Ik ben er achter gekomen, nadat ik beslagen binnenruiten had, dat ik een 1 cm water in de wielbakken heb staan. Ik heb de A5 nog geen jaar en vroeg mij af of dit en bekend probleem is? De auto is vandaag naar de Audi gegaan en daar kende ze het probleem niet. Gezien er veel modules erboven zitten vond ik er mee doorrijden onverantwoord.
   Ik wilde dus aanspraak maken op mijn garantie en mobiliteits garantie, maar hier werd geen gehoor aangegeven. Mobiliteit krijg je pas als de auto stil valt? Ook moest ik vervangend vervoer betalen (50 euro). Ik was dan ook not amused en heb gezegd dat ik dit geen service vind. Uiteindelijk wel een A1 meegekregen, maar ik blijf het een slechte service vinden van mijn garage. Is er een mogelijkheid om een andere niet Audi garage te nemen zodat ik wel de service, garantie en Mob, kan behouden. Graag jullie advies?
   Wees nooit sneller dan dat je beschermengel kan vliegen!

  2. #2

   Standaard Re: Water in wielbakken achter L&R

   @wisso Zie hier voor de mobiliteitsgarantie-voorwaarden en oordeel zelf: https://www.audi.nl/nl/web/nl/audi-s...sgarantie.html
   Voor betere service zou je een andere garage kunnen zoeken, maar als dat geen Audi Service partner is en je laat daar je onderhoudsbeurt doen heb je dus geen mobiliteitsgarantie meer. Daarentegen zijn de prijsverschillen groot en de kans op noodzaak van pechhulp bij zo'n nieuwe auto gering.. Wat betreft je normale fabrieksgarantie, in de garantiebepalingen staat "Aanspraak op garantie is uitgesloten als de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden niet bij een officiële Audi-dealer zijn uitgevoerd, en/of de klant zijn betalingsverplichtingen jegens de Audi-dealer niet is nagekomen." Volgens mij is echter de wet inmiddels zo dat je gewoon keuzevrijheid hebt aangaande reparatie en onderhoud met behoud van fabrieksgarantie, zolang het volgens Audi-specificaties gebeurt. Voor coulance-regelingen na je fabrieksgarantie kan die keuze wel van invloed zijn, tenzij je in zulke gevallen aanspraak wil doen op het conformiteitsbeginsel, maar dan worden het mogelijk juridische discussies.

  3. #3
   meeuw's Avatar
   Algemeen Auto Social
   Sinds
   09 2007
   Posts
   1.129
   Kudos
   5
   Auto
   Audi A5 Cabrio

   Standaard Re: Water in wielbakken achter L&R

   Reparatie van een lekkage is toch gewoon garantie? (mits in de garantieperiode) Kan mij wel voorstellen dat de dealer moeilijk gaat doen als de bak onder je voorruit vol met bladeren en andere rommel ligt.

   Bij mij is net een lekkage door de rand van de cabriokap na bijna 5 jaar onder garantie verholpen (heb 5 jaar garantie).

  User Tag List

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •