Resultaten 1 tot 6 van de 6
  1. #1

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   01 2012
   Posts
   3
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A6

   Standaard HD pomp riem tussen distributie.

   Hallo allemaal, ik probeer uit te zoeken of het mogenlijk is dat waneer de riem van de hogedruk pomp kapot loopt van een 2.5 TDI 180 PK A6 uit 2002 dat deze dan tussen de distributie terecht komt en zo de distributie om zeep helpt.

   Ik kan hier niks over vinden en aan de hand van de tekeningen/foto's die ik kan vinden lijkt het mij onwaarschijnlijk.

   Kan iemand mij hiermee helpen?

  2. #2

   Standaard Re: HD pomp riem tussen distributie.

   Ja, absoluut.

  3. #3

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   01 2012
   Posts
   3
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A6

   Standaard Re: HD pomp riem tussen distributie.

   Het volgende is mij overkomen.
   Ik reed op de snelweg toen plots mijn motor afsloeg en heb deze toen op de vluchtstrook neer gezet en de ANWB gebeld.
   Na eenigen tijd kwam er een autoambulance van een plaatselijk sleep bedrijf ter plaatsen en deze heeft de auto getakeld en naar het bedrijf gebracht.
   hier hebben ze de auto nagekeken, ik kreeg te horen dat de tandriem van de hoge druk pomp kapot was en deze hebben ze uit de auto gehaald en gecontroleerd of de riem verder nog schade had aangericht aan onder andere de distributieriem, dit was echter niet het geval.
   de auto is toen naar een garage van mijn keus gebracht door het sleep bedrijf omdat de distributie en tandriem van de pomp er pas 15k km op lag en het mankement volgens het bedrijf waarschijnlijk nog onder de garantie valt.
   de volgende ochtend werd ik gebeld door het garage bedrijf en nadat ik verteld had wat de reden was dat de auto bij hun voor de deur stond werd mij verteld dat ze daar over een week of 3 pas tijd voor hadden en dat ik de auto het beste naar een Volkswagen Audi specialist kon brengen.
   Heb het garage bedrijf waar de auto stond toen gevraagd of ze een diagnose van de schade konden maken en dat hebben ze toen gedaan met als uitkomst dat de riem van de pomp mist en er verder geen mankementen aangetroffen zijn.
   de auto is opgehaald door een BOVAG bedrijf die gespecialiseerd is in Volkswagen en Audi.
   Na een week heb ik het bedrijf gebeld en gevraagd hoe het ervoor stond waarop ik als antwoord kreeg dat ze mij hierover terug moesten bellen, ik werd vrij snel terug gebeld met de mededeling dat het druk was en dat ze nog geen tijd hadden gehad om er aan te beginne.
   een aantal telefoontjes en 2 weken later werd nadat ik zelf heb gebeld mij door het garage bedrijf verteld dat de motor geen compressie had, ik heb toen gevraagd of de distributie dan toch kapot was? En er werd mij verteld dat dit niet het geval was en dat hoogstwaarschijnlijk de cilinders ovaal waren.
   Nadat zij mij de geschatte kosten hadden gegeven voor het opboren van de cilinders (onder de 2000 euro) ben ik hiermee accoord gegaan en zijn ze hier aan begonen.
   na twee weken heb ik zelf het bedrijf gebeld en gevraagd of ze al iets wisten over wanneer de auto klaar was en ik kreeg toen te horen dat ze de dag erna van het revisie bedrijf te horen zouden krijgen wat de kosten waren en dat ze mij zouden bellen wanneer ze dit wisten.
   3 dagen later heb ik het bedrijf zelf maar gebeld aangezien ik nog niks van het bedrijf vernomen had en er werd mij toen verteld dat er niks meer heel was aan de motor, echt alles was kapot, krukas, nokken assen, kleppen, enz
   De kosten voor reparatie bedroegen 7500,- euro.
   nadat ik de monteur van de ANWB en de monteur van het garage bedrijf had gesproken kreeg ik van beide te horen dat dit onmogelijk was.
   Een paar dagen later heb ik het bedrijf weer gebeld en gevraagd hoe het kwam dat de motor in deze staat was en er werd mij toen gezegd dat ik de auto in deze staat gekocht had, dus dat de krukas kapot was en de kleppen krom, de nokken assen kapot waren enz, ik heb de auto 5 maanden in functionerende staat gereden en ongeveer 12k km met de auto gereden en deze flapdrol probeerd mij wijs te maken dat de hele motor al die tijd kapot is geweest...
   Ik heb de auto bij een BOVAG bedrijf aangeschaft en de distributie en riem van de pomp samen met alle spanners en rollers waren 15k km oud.
   Ik kreeg later van een vriend van mij te horen dat hij een monteur kent die bij het garage bedrijf werkt en hij heeft hem gevraagd hoe het precies zat, hij vertelde dat er op de werkorder stond dat de riem van de pomp tussen de distributie was gelopen en hierdoor was een poelie krom getrokken.
   ik heb dit tot op heden nog steeds niet van het bedrijf te horen gekregen.

   Ik weet dat het een lang verhaal is maar ik zou het fijn vinden om een reactie te krijgen.

  4. #4

   Standaard Re: HD pomp riem tussen distributie.

   Kort gezegd denk ik dat die garage niet op wil draaien voor de (garantie) kosten... en je zo vanalles wijs probeert te maken.
   Kan heel goed zijn dat de garage een fout heeft gemaakt tijdens montage, ik zou deze fout proberen op te sporen door een onafhankelijk bedrijf, maar daar zal het nu wel te laat voor zijn...
   A4 Avant 3.0tdi quattro

  5. #5

   Algemeen Auto Social
   Sinds
   01 2012
   Posts
   3
   Kudos
   0
   Auto
   Audi A6

   Standaard Re: HD pomp riem tussen distributie.

   Dat betwijfel ik.. Aangezien zei die distributie niet gemonteerd hebben...


  6. #6

   Standaard Re: HD pomp riem tussen distributie.

   Zij...en niet zei.

   En ovale cilinders? Ik zou je rechtsbijstand maar eens in kennis stellen. Is de riem van de brandstofpomp niet vervangen tijdens de wissel? Dan zou je er een punt van kunnen maken dat tijdens de distributiewissel eveneens de riem van de brandstofpomp vervangen zou moeten worden. E.e.a. conform de onderhoudseisen van Audi. Theoretisch kan het dat de riem van de brandstofpomp is gesprongen door slijtage en tussen de distributieriem is gekomen met kop/klep-schade tot gevolg.

  Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •