Beste forumbezoeker,

Deze post is ter informatie. Het heeft als doel dat het forum voor iedereen toegankelijker wordt en blijft. Een forum is een grote informatiebron. En om er informatie uit te putten moet het goed toegankelijk zijn. D.w.z., goed te doorzoeken en goed leesbaar.

Voor algemene forumzaken is er altijd de FAQ. Hieronder veel voorkomende zaken die wat aandacht nodig hebben

Topics
Het is belangrijk om, voordat je een topic 'zomaar' wilt openen, een aantal dingen te weten. We verwachten namelijk van jou dat je niet zomaar je vraag/probleem neerknalt, maar dat je eerst zelf op zoek gaat. Heb je dan het e.e.a. uitgezocht en is je vraag niet beantwoord dan kan je een topic openen. Hieronder volgen een aantal tips en richtlijnen :

Kijk de topiclijst door of er niet al een topic over je onderwerp staat
De meeste problemen/vragen komen op hetzelfde moment voor of zijn al aan de orde geweest (een vraag over bijvoorbeeld multitronic problemen zal vast wel aan de orde geweest zijn)

Kijk dan met de search of er iets over je probleem/vraag bekend is
Een paar woorden invullen is genoeg. Het is natuurlijk de kunst de juiste keywords te gebruiken, dus denk daar even goed over na. Je kunt ook woorden gebruiken die hetzelfde betekenen.

Nog niets gevonden? Dat kan, dan is het pas tijd om een topic te gaan starten
Maar let op het volgende :

Een duidelijke topictitel is het belangrijkste van je topic. Dingen zoals HELP ME!!!, AAARGGH)@&*@#$% zijn niet gewenst, deze topics gaan gewoon dicht. Zorg dat je topictitel je vraag samenvat, je krijgt hierdoor eerder antwoord op je vraag omdat mensen direct zien waar het over gaat en je helpt je mede forummers in de toekomst, zij vinden met de search makkelijker antwoord op hun vraag als er een duidelijke topictitel staat. Het is bijvoorbeeld heel duidelijk als je met tags werkt; bijvoorbeeld :

[Motor] 2.5 TDI - olieverbruik
of
[Banden] Dunlop SP Sportmaxx - ervaringen

Dan de inhoud van het topic. De praktijk wijst uit dat vage topics veel minder vaak goede informatie geven dan topics waar het meteen duidelijk is wat er gevraagd wordt. Zorg dat je eerst zelf het nodige hebt uitgezocht, en vermeld dit alles in het topic, zodat anderen dit niet meer hoeven te vragen! Laat dat ook zien als je een topic start "Dit en dat heb ik met zoeken gevonden en dit is de bron". Probeer in fatsoenlijk Nederlands wat neer te zetten. Gebruik dus punctuatie en hoofdletters. Als iemand ziet dat je geeneens de moeite neemt om iets normaal te vragen waarom zou men dan z'n nek voor je uitsteken?


Postings
Een posting moet wat toevoegen aan het topic. Zo niet dan is het off-topic en niet zinvol voor de toekomst. Iedere willekeurige bezoeker zou een discussie makkelijk moeten kunnen lezen en volgen. En niet het gevoel krijgen steeds een posting over te moeten slaan omdat het niet bij het starttopic past.

Algemeen
Een bericht is geen e-mail en hoeft dus ook niet te starten met "hallo" of iets dergelijks. Tevens is groeten aan het einde van een bericht ook niet nodig.

Quoten
Voor postings waar men reageert op een deel van een bericht van een ander is er de quote functie. Deze quote moet alleen het relevante deel bevatten. Plaatjes en/of foto's dienen hierin als link meegenomen te worden en niet als volledig.

Een normale quote in een posting ziet er uit als:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gebruikersnaam
inhoud van de posting
In je inputbox ziet dit er uit als:
[ quote="gebruikersnaam"]
inhoud van de posting
[ /quote]

Ook kan je geneste quotes hebben, en hier kan je dus ook rustig het niet relevante verwijderen, deze zien er uit als:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gebruikersnaam
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door anderegebruikersnaam
inhoud van de andereposting
inhoud van de posting
In je inputbox ziet dit er uit als:
[ quote="gebruikersnaam"]
[ quote="anderegebruikersnaam"]
inhoud van de andereposting
[ /quote]
inhoud van de posting
[ /quote]

Verder heeft het ook weinig nut om foto's/plaatjes te quoten. Beter is het om deze te vervangen door het volgende:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gebruikersnaam
blablabla

[ foto van omschrijving ]
of deze:
Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gebruikersnaam
blablabla

[ url ]url van de foto[/ url ]
Hopelijk ziet iedereen het nut in van een beetje leren posten! Hier heeft iedereen gemak van. Dus neem even wat meer moeite en post zorgvuldig! Het heeft alleen maar voordelen.

Bij voorbaat dank!

De Audiforum.nl crew